Posted on: 14. juni 2016 Posted by: Bodymag Comments: 1
irritabel-tarm

Maten vi spiser hver eneste dag inneholder giftstoffer. Dette er stoffer som ikke er så farlige i små mengder. I dag brukes dog disse stoffene i nesten alt vi spiser. Dette kan vi bli syke av!

irritabel-tarm

Eva Fjeldstad har i flere år jobbet med mennesker som sliter med tarmhelse. Hun er tidligere sosionom, og tok senere også medisin for å bli homeopat. Nå har hun skrevet en bok «Takk for maten?», der hun går hardt ut mot maten vi kjøper i butikken.

Les også: Sensitiv mage? Prøv LavFODMAP

Gift i maten vi spiser

Fjeldstad mener maten inneholder altfor mye antibiotika, sprøytemidler og konserveringsmidler, som ødelegger tarmene. Giftstoffene dreper tarmbakteriene våre og med ødelagt tarmflora vil vi på kort eller lang sikt utvikle sykdommer. Hun peker på ny forskning som viser at det er en sammenheng mellom tarmplager og sykdommer som ME, fibromyalgi, autisme, leddsmerter, allergi og depresjoner. Hun mener 80-90 prosent av maten i butikken inneholder giftstoffer som kan gjøre deg syk. Hun hevder også at hvis du spiser denne maten hver dag gjennom et liv, så vil du på et eller annet tidspunkt bli syk. Mange sliter med irritabel tarm eller får andre mer alvorlige sykdommer. Dette er ofte av samme årsak, men alvorlighetsgraden kommer an på hvor godt immunforsvar du har.

Les også: Vi spiser genmodifisert mat (GMO)

Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.
Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.

Får støtte av lege

Legen Tore Midtvedt (professor emeritus i medisinsk mikrobiell økologi ved Karolinska Institutet) har forsket på tarmbakterier i 50 år. Han har skrevet fordordet i boken til Fjeldstad. Han mener Fjeldstad har helt rett i at tarmen får juling hver dag på grunn av konserveringsmidler og desinfeksjonsmidler som dreper bakterier. Forskning viser også at dette er grunnen til sivilisasjonssykdommer som autisme, leddgikt, sukkersyke, kroniske hjertesykdommer og mye mer. Midtvedt mener maten vi spiser i den vestlige verden blir farligere og farligere. Da konserveringsmidler og desinfeksjonsmidler ble brukt i ett eller to produkter var det ikke så farlig, men nå som det blir brukt i nesten alle produkter, er det farlig!

Mattilsynet følger ikke med

Både Midtvedt og Fjeldstad går hardt ut mot Mattilsynet. De mener at det i dag er mye som svikter. Utviklingen går så fort at regelverket ikke klarer å følge med. Et eksempel er narasin i kylling. Nylig kom det frem at det har vært flere tilfeller av infeksjoner med slike multiresistente bakterier i Norge.

Les også: Tilsetningsstoffer kan gjøre deg feit

Matvanene våre har blitt til galskap

Det Fjeldstad håper med boken sin, er at forbrukerne vil legge press på produsentene slik at de produserer sunnere mat. Det er ingen tvil om at folk som sliter med tarmen i mer eller mindre grad er et økende problem. Flere og flere blir allergiske også. Hvis noe skal skje, så må vi som forbrukere legge press på industrien. Vi må la være å kjøpe de produktene som inneholder disse stoffene og spise så rent vi kan klare. Ellers vil produsentene ikke stoppe, og det vil gå utover helsen til både oss selv og våre etterkommere. Et problem er selvfølgelig at mange er “avhengige” av dårlig mat og sliter allerede med å spise sunnere. Da er det kanskje en idé å lese boken til Fjeldstad, for å innse hvilken galskap man faktisk finner seg i ved å spise usunt og samtidig være totalt klar over det — uten å gjøre noe med det….

Les også: Derfor bør du velge RAW FOOD

Kilde: www.bt.no

1 people reacted on this

  1. Ehm, i hvilken forskning står det at konserveringsmidler osv er årsaken til diabetes? ( det heter ikke sukkersyke lenger) Og hvilken diabetes gjelder dette? Type 1 eller 2? Og hvis dette er tilfellet, hvorfor vet ikke resten av verden dette?

Leave a Comment