Posted on: 29. september 2014 Posted by: Jostein Rygge Comments: 0
Norway Open 2014

Miriam fikk et intervju med strålende Anya Henriette som stilte i Women’s physique under Norway Open i år. Dette var også Anyas debut. Anya er en knalltøff atlet og ikke minst en nydelig jente. Her forteller hun om hvordan det er å være fulltidsstudent og samtidig få tid til hard trening og diett.

Av: Miriam Jødal

Norway Open 2014

Navn: Anya Henriette Kildal
Alder: 30
Bosted: Bærum
Arbeid: Fulltidsstudent, med to deltidsjobber.
Sivilstatus: Forlovet med verdens beste Frode Johanson!
Gym: Trener på Elixia, stiller for Toppform.
Coach: Kim Torgersen og Kenneth Foss.

Anya kom desverre ikke til finalen under Norway Open, men det er flere konkurranser i vente og dermed nye muligheter!

Hvor lenge har du trent og når bestemte du deg for å stille i women’s physique? 

Jeg løftet mine første vekter på gym da jeg bodde i Brasil som 16-åring og har trent mer eller mindre siden den gang. Jeg bestemte meg for at jeg ville trene mot konkurranse i 2010 og har trent og spist målrettet  de siste 3-4 årene.

Hva liker du best med denne sporten?

At man alltid kan utfordre seg selv og  jobbe mot nye mål!

Hvor lenge har du vært på diett?

Jeg begynte så smått på diett i januar, men ordentlig streng konkurransediett startet jeg med de siste fire månedene.

Vi vet at du ikke var helt alene om å stille. Din samboer Frode Johanson stilte samtidig som deg. Hvordan var det å være på diett under samme tak?

Det har gått veldig fint og det er en erfaring jeg tror vi kommer sterkere ut av. Jeg mener at det er sunt og givende å jobbe mot felles mål , men det er også krevende. Det krever planlegging, struktur og knallhard disiplin. Når man går slik på underskudd i kalorier og krefter så har vi erfart at det er viktig med god kommunikasjon og en viss varhet og toleranse ovenfor hverandre. Når det er sagt, så hadde jeg aldri kommet dit jeg er i dag uten Frode, og jeg er ikke i tvil om at jeg er verdens heldigste! Han har vært helt enestående og min primus motor i en så alt for hektisk hverdag, og blant annet stått for det meste av matlagingen her i huset!

Hvilke konkurranser har du foran deg og hvordan har du forberedt deg?

Nå er det NM som gjenstår for denne gang, men det blir helt klart flere i fremtiden! Forberedelsene har bestått av diett, styrketrening, kardio, jevnlig formsjekk og poseringstrening.

Etter Norway open, så har du tenkt å stille i i NM? Hva gruer og gleder du deg mest til mot NM?

Jeg gleder meg til å bruke de erfaringene jeg gjorde under min debut i Norway Open til å gjøre mit beste i NM. Videre gleder jeg meg til å dele fine opplevelser med Frode og med resten av Toppform teamet.

Hvem er din største inspirasjon?

Helt klart Frode! Han er en maskin når han bestemmer seg for noe. Han har en ståpåvilje og et pågangsmot som er helt beundringsverdig.  Han er snill, varm, omtenksom, smart og morsom. Også må jeg ta av meg hatten for coachene Kenneth og Kim som vier en hel masse tid og krefter på alle atletene i klubben. Maken til ildsjeler og engasjement! Jeg har verdens beste familie som står sammen og støtter hverandre i tykt og tynt, og mange nye og gamle venner som inspirerer meg på ulikt vis.

Tusen takk for praten og vi ønsker deg lykke til videre.

Leave a Comment