Innveiing og intervjuer fra Oslo Grand Prix 2014:

Til forsiden Oslo Grand Prix

Intervju med Edmund Johansen som gjør COMEBACK! (Classic Bodybuilding -180 cm)

Oslo Grand Prix 2014

Er Oslo Grand Prix din første konkurranse denne våren?

Ja, det er første konkurransen. Det er mulig jeg blir med i Danmark neste helg. Det må jeg se litt an.

Når stilte du sist?

Jeg har ikke stilt siden 2006. Det var VM. Det er comeback nå.

Hvordan synes du formen er nå i forhold til VM?

Det er vanskelig å si, men jeg føler egentlig at den er litt bedre. Men det er lenge siden jeg har stilt, så det er vanskelig å måle opp mot. Nå gjelder det bare å få det til å klaffe i morgen. Jeg har ikke fått spist i dag, siden jeg hadde seks kg jeg måtte ned siden morgenvekta i dag. Jeg veide meg inn i stad og har gått ned nesten syv kg. Det gikk akkurat. Nå er det å få fylt på til kvelden og se at jeg treffer akkurat i morgen.

Du stiller for 24fitness. Er det Tommi Thorvildsen som coacher deg?

Jeg har gjort mesteparten selv. Det er kun denne siste uken jeg har fått Tommi til å hjelpe meg litt. Det er greit å ha en flink utøver som holder litt kontroll. Man blir litt skrullete i hodet den siste uka.

Du er coach selv?

Ja, men likevel er det viktig å ha Tommi der til å rådføre meg. Han er dyktig og rutinert, så det hjelper når man begynner å bli surrete på diett.

Hva er målet ditt i morgen?

Vi får se. Det er vanskelig å si, men det hadde vært artig å få en bra plassering. Jeg håper selvfølgelig på førsteplassen, men jeg har ikke sett de andre utøverne, så det er umulig å kunne si hvordan jeg ligger an. Vi får se i morgen når jeg ser de andre, hvordan jeg ligger an og hva jeg skal kjempe om.

Hvordan gikk det i VM i 2006?

Da fikk jeg 9.plass. Målet var topp 15, så egentlig var jeg fornøyd plasseringsmessig, men jeg bommet helt på karbingen og var helt flat. Jeg kunne vært mye bedre. Det er nok den konkurransen jeg har stilt dårligst i. Formen var god, men jeg rota det for mye til.

Hvilke konurranser har du stilt best i?

Det har vært de norske konkurransene. Jeg har endel førsteplasser fra NM og Grand Prix. Men nå tells ikke det lengre. Nå er det på scratch igjen! Jeg kan ikke leve på gamle minner!

Andre Thesen stilller også i sin første konkurranse denne våren! Han vant klassen sin i forrige NM og tok overall i -90 på Stavanger Open. 

Oslo Grand Prix 2014 - Andre ThesenDu stiller igjen, etter en bra høst?

Ja. Målet mitt nå er å stille i Loaded Cup i Danmark neste uke.

Hvorfor akkurat Loaded?

Nei, det har jo vokst seg opp til å bli det største. Det er nok den største konkurransen i nord Europa. Det er bare for å få vært med på det. Jeg har jo konkurrert mye, men aldri vært på Loaded før. Dette var en fin anledning. Da jeg konkurrerte i høst, så hadde jeg det i bakhodet at jeg kanskje skulle delta i Loaded. Vi fikk en baby for fire måneder siden, så jeg måtte se hvordan det gikk med den. Det gikk fint. Da bestemte jeg meg fra januar at jeg blir med. Da hadde jeg holdt formen litt igjen fra NM, så jeg skulle gjøre det lett for meg selv hvis jeg valgte å delta til våren igjen. Derfor har jeg hatt en lett og fin diett.

Hvordan er det med barn?

Fint! Hun bare sover, så det går greit det. Hun er fire måneder nå. Hun er ikke her på Grand Prix nå. Vi kan ikke reise helt fra Stavanger med unge. Det blir mye styr.

Du var med på Arnold Classic også. Hvordan gikk det?

Jeg ble nummer fem i klassen min, så det var jeg veldig fornøyd med. Det ble en bra høst. Så får vi se nå. Jeg er litt lettere, men jeg vet ikke om det nødvendigvis betyr noe, så lenge jeg har formen.

Vet du noe om de du konkurrerer mot på Loaded?

Ja, jeg vet om noen. Deltakerlista gjenspeiler kvaliteten på stevnet. Det er veldig mange deltakere fra veldig mange land. Jeg ser på Loaded som et slags mini-VM. Dit reiser jeg med senkede skuldre og tar det som det kommer. Kommer jeg til finalen der, skal jeg være fornøyd. Det er mye øst-europere der, så da vet du hva du får. Det er sånn det skal være. Det er det som er kjekt.

Da blir Loaded litt sånn testing for deg da?

Ja, det gikk jo bra på Arnold Classic og har gjort det bra i Norge. Jeg har ambisjoner videre, så det gir meg en pekepinn. Så blir det pause etterpå og deretter sikter jeg mot VM i master -90 i 2015. Når du har vært med så mye rundt i Norge og gjort det relativt bra, så er det kjekt å prøve seg.

Svanhild Karlsrud debuterte i Bikini (+168) forrige helg under Sandefjord Open. Hun fikk 4.plass og stiller for Haralds Gym. 

Oslo Grand Prix 2014

Hvordan var første gangen på en scene?

Det var veldig spesielt, siden jeg ikke har stått på en scene før. Jeg lærte veldig mye av det. Nå har jeg fått for meg hva jeg kan gjøre annerledes til denne gangen. Jeg har sett på bilder og T-walken min og så hva jeg kunne rette på og gjøre annerledes. Jeg håper jeg får til det i morgen.

Hvordan har denne uken vært? Har det vært tyngre denne uken mot Grand Prix?

Nei, egentlig så har det vært lettere denne uken her. Jeg var så veldig kjørt i Sandefjord. Det var en veldig streng diett og jeg har ikke hatt noen spisedag på mange uker. Jeg ble derfor veldig sliten. På lørdagen etter konkurransen forrige helg, så spiste jeg meg god og mett. Det føler jeg har gitt meg mye mer energi. Derfor var denne uken mye bedre psykisk også for meg. Jeg føler jeg har mer å gi og er ikke så sliten som jeg var.

Hvordan er nervene?

Jeg både gleder og gruer meg til i morgen. Det blir selvfølgelig veldig spennende å se bedømmingen her i forhold til Sandefjord. Nå har jeg den erfaringen fra Sandefjord, så jeg tror kanskje det blir lettere for meg nå. Nå vet jeg hva jeg går til.

Men det blir ikke lettere konkurranse? Det er flere som stiller nå. 

Sånnsett blir det hardere, men når du har vært på en scene før, så håper jeg at jeg føler meg mer komfortabel nå.

Tror du dette er noe du vil fortsette med?

Det spørs litt hvordan det går i morgen. Selvfølgelig gir det et kick hvis det går bra, slik at man har lyst til å kanskje stille igjen. Går det dårlig, så er ikke denne dietten noe jeg vil begynne på med det første igjen.

Hvordan havnet du i dette miljøet og bestemte deg for å stille?

Jeg har jo alltid trent. Helt siden jeg var liten. Jeg trente friidrett, brasiliansk ju jitsu, wrestling og jeg har trent med vekter siden jeg var 16 år. Jeg har alltid vært fascinert av fitness og bodybuilding. Jeg har sett på endel stevner og drømt om å stå på scenen selv, men det er dietten jeg syntes virka veldig tung. Jeg er veldig glad i mat og godteri. Det kan man ikke unne seg på samme måte under diett. Det er det som har holdt meg igjen, sånn at jeg ikke ville stille. Så tenkte jeg at jeg må gjøre det nå før jeg blir alt for gammel.

Hvor gammel er du?

Jeg er 34. Veldig mange av bikinijentene er veldig unge, så selv om ikke 34 er veldig gammelt, så er det likevel eldre enn de mange av dem.

Hvor lenge har du vært på diett?

Siden Januar. Det har vært 14 uker på diett. Jeg har gått ned syv kilo på de ukene. Nå veier jeg 60 kg og veide 67 da jeg startet. Jeg er 171cm høy. Det er litt unaturlig tynt nå, men syv kg er ikke så mye i forhold til mange andre. Mange må gå ned mye mer.

Lykke til i morgen!

Tone Opheim har blitt president i NKF. Vi stilte henne noen spørsmål!

OGP-INNVEIING2014 635

Hvorfor valgte du å stille til presidentvalg i NKF?

Jo, fordi jeg har 30 år i bransjen og halvparten av dem er på scenen og halvparten som dommer både nasjonalt og internasjonalt. Jeg brenner veldig for sporten og er veldig opptatt av å hjelpe utøvere opp og fram. At de får best mulige “kår”, altså at vi hjelper dem best mulig og at de blir satt i fokus.

Er det ikke svært mange deltakere under GP i år?

Det er veldig mange! Det blir bare mer og mer. Det er veldig populært. Det er over 230 deltakere. Jeg ser også at de som kommer fra utlandet tar med seg flere neste året og kommer igjen og igjen. Jeg tror de synes det er bra arrangement og bra premier. De liker seg i Norge.

Hvordan har dere klart å gjøre stevnet på en dag?

Det blir et maraton i morgen fra tidlig morgen til sikkert seint på kvelden.

Hva betyr denne deltakelsen for NKF?

Det betyr mye at vi viser resten av Europa at vi klarer å arrangere så store stevner med flere nasjoner. Alt går på skinner. Vi har fått til gode konkurranser og kanskje vi prøver oss på et EM en dag? Vi har hatt det før, men uten stor suksess. Vi satt igjen med gjeld, men nå kan vi prøve å gjøre det litt annerledes.

Hvordan er Norge i forhold til andre nordiske land i forhold til sportens popularitet og penger i kassa?

Nå har Norge fått en veldig god økonomisk plattform, som vi skal prøve å ta vare på og bare øke nå fremover. Det har vært mye uro i noen av de andre nordiske organisasjonene, som har gjort at det har vært opp og ned økonomisk. Vi her hjemme har hatt nogenlunde stabile styrer. Vi har klart å ta vare på økonomien og vært fornuftige. Vi sitter på plussiden, noe som mange av de andre nordiske landene ikke gjør. Det må vi bare fortsette med nå og prøve å sende flere deltakere utenlands.

Hva er målet ditt som president?

Det er å ivareta atletene og lage gode konkurranser. Både Grand Prix og NM. Gjøre dem like bra og kanskje enda litt bedre. Finne nye løsninger. Jeg har endel ting jeg har lyst til å forandre på framover. Spesielt uttak til internasjonale konkurranser. At de henger mer i trå i forhold til hverandre. For eksempel at Grand Prix blir et uttak til EM som er samme sesong og NM er et uttak til VM. Da blir de også tatt ut i samme sesong, når de er i samme form. Da slipper de å vente til året etter.

Vi intervjuet Thesen som mente Loaded er en av de beste konkurransene i Norden. Kan Norge få til noe slikt?

Ja, jeg ser ikke bort i fra det. Stellan Bossen som arrangerer Loaded Cup har jo holdt på i mange mange år. Han får veldig store stjerner til stevnet sitt. Han har også mange gode sponsorer. Jeg ser ikke noe i veien for at vi også kan klare det og samtidig ha et mini-expo ved siden av. I år har vi flere sponsorer enn noensinne og det har vi tenkt å øke fremover, slik at vi kan lage et lite expo sammen med konkurransene våre. Vi har så vidt snakket om dette, men det er noe vi vil ta tak i fremover.

Vi gleder oss til å se hvordan det går fremover og håper det kommer masse folk så det blir enda mer penger i kassa. 

Det håper vi også!

Oslo Grand Prix 2014
Tommi Thorvildsen og Daniel Stisen

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014- Jeanette Elstad og Ove Bekkevold
Jeanette Elstad og Ove Bekkevold. Jeanette er bikini-atlet, men skal ikke stille i OGP. Ove er konferansier som vanlig.

 

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Oslo Grand Prix 2014

Leave a Comment