Posted on: 10. oktober 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Soran Rashid

Arnold Classic Europe er i gang! Bodymag er i Madrid for å følge atletene. Her er noen smakebiter fra Madrid i kveld!

Daniel Stisen

Daniel målte høyde: 173,5 cm. Etter reglene skal vekten være høyden-100 + 4. Maxvekt for Daniel er altså 77,5kg. Daniel klarte vekta og veide inn på 76,6 kg.

Daniel Stisen
Foto: Tommi Thorvildsen

Vi tok en prat med Christian Egner under innveiingen! Dette bildet er tatt fra Hamburg, rett før Egner (til høyre) og hans gode venn Dag-Anders Ludvigsen gikk ombord på flyet til Madrid.

Christian Egner

Hvordan var innveiingen her i Madrid i kveld?

De to første timene var fryktelig slitsomme og til slutt ga vi opp og dro ned og spiste. Vi prøver igjen etterpå. Klokka er snart ti over halv åtte og de skal egentlig være ferdige om 20 minutter.

(Bodymag kan informere om at de ikke ble ferdige før flere timer etterpå)

Har du sett noen av andre du stiller mot?

Ja, jeg har sett de fleste andre, eller hvertfall halvparten.

Hva synes du om dem? Tar du gull igjen tror du?

Ja. Det tror jeg.

Vet du hvor mange som stiller fra Norge? 

Det er fire stykker i Athletic Fitness og i Bodyfitness vet jeg om tre stykker. Så er det noen byggere og jeg tror vi er rundt 10-12 stykker til sammen.

Hvorfor er Arnold så populært?

Det er et av de største stevnene i Europa. Det er mye som skjer rundt hele opplegget. Det er morsomt å være med på.

Hva er forskjellen på å vinne VM og Arnold Classic?

På VM i fjor ble VM i Athletic Fitness arrangert under Arnold Classic, så ble det delt opp i to konkurranser i år. For meg er Arnold siste stevne og jeg har allerede vunnet VM, så dette stevnet betyr ikke så mye for meg egentlig. VM betydde mest. Dette er mitt fjortende stevne i 2012 og 2013, så nå føler jeg at det er greit med en liten pause.

Du stilte i Men’s Physique i VM og NM, hvorfor gjør du ikke det nå?

Jeg håpet på det, men jeg fikk ikke lov. Jeg hadde gjort det om jeg kunne.

Hva synes du om den nye grenen Men´s Physique?

Jeg synes den er spennende og den er mye større i USA, så da kan jeg gå videre der, hvis jeg klarer å kvalifisere meg til det. Det er målet. Jeg kommer ikke videre med Athletic Fitness, for der har jeg vunnet VM to år på rad nå. Nå vil jeg ha litt nye utfordringer.

Vi tok også en prat med Monica Dale Claussen!

Monica Dale Claussen

Du stiller i Bodyfitness Master. Når stilte du sist?

Det var i samme konkurransen i fjor. Da tok jeg en veldig uventet, fantastisk 3. plass. Mitt neste mål er et VM. Det har jeg veldig lyst til neste år, så det blir hard jobbing mot det.

Du bor her i Spania, i Marbella. Hva trekker deg hit?

Først og fremst er det livet. Sol, varme, klima og det er spennende å skifte miljø rett og slett. Så er det dette med at jeg og mannen min fikk mulighet til å kjøpe gym her nede og åpnet et Fitnessenter. På en måte skulle vi endre livsstilen og på en annen side var det vår drøm å drive treningssenter sammen. Jeg har jobbet i treningsbransjen i 21 år. Da har jeg jobbet for andre, så nå er det gøy å drive for seg selv og oppnå resultater.

Har du barn?

Ja, to stykker. En på 17 og en på 12. Datteren min går på svensk skole og sønnen min går på internasjonal skole. De kommer hit i kveld.

Det er litt reising på alle?

Ja, det er reising på alle 🙂

Hva savner du i Norge?

Det er familie og nære venner. Tilgjengeligheten til å treffe dem når det passer seg. Men nå fikk jeg overraskelsesbesøk av to venninner og det er veldig hyggelig. De har jeg savnet veldig. Mor og far er mye på besøk, så jeg har mye samvær med familien selv om jeg bor i utlandet.

Det er mange i miljøet som flytter til andre land, særlig USA. Er ikke miljøet bra nok i Norge?

Jeg tror grunnen er nysgjerrigheten. Det er større arrangementer i utlandet og mye rundt det. Men det begynner å komme seg i Norge da! Det vokser som bare det, og det er nok fordi vi har fått så mange flere klasser som gjør det mulig for både de med en veltrent, fin kropp og de mer ekstreme å vise seg. Alle kan være med i forskjellige kategorier.

Blir det 1. plass eller 3. plass i morgen?

Jeg går for gull!

Lykke til!

Bilder fra en EVIGLANG kø på innveiinegen i Arnold Classic!

IMG_6143

Soran Rashid

Soran Rashid

Lone Norås

Jorun Steine og Anne Grethe Andersen

 

 

Leave a Comment