Posted on: 22. april 2020 Posted by: Bodymag Comments: 0
Hanna Elise Larsen og Julie Firing-schou

Dette er en artikkel for dem som ønsker å stille i fitness eller kroppsbygging. Mange coacher og personlige trenere har forskjellige meninger om fremgangsmåten. Hvem skal du stole på? 

Hanna Elise Larsen og Julie Firing-schou
Hanna Elise Larsen sammen med coach Julie Firing-schou

Tekst/foto: www.bodymag.no

Hvem skal du tro på?

Det finnes ikke bare en måte å gå ned i vekt på eller kun en måte å forberede seg til en konkurranse på. Det finnes flere metoder. Du bør velge den metoden som du har mest tillit til. Kunnskapen vi har om trening og kosthold i dag er ikke den samme som for 20 år siden. Likevel kom de seg i form også den gang. Et av de store problemene mange gjennomgår før en konkurranse er hvilke råd de skal forholde seg til. Den ene sier en ting, mens en annen sier noe annet. Hvem skal du tro på?

Vær målbevisst

Det som skjer hvis du er usikker på hvem du skal tro på, er at du ender opp med å hoppe fra diett til diett, fra treningsopplegg til treningsopplegg eller kanskje bytte treningstudio månedene før konkurranse. Det er vanlig at de forskjellige treningsstudioene har forskjellige opplegg og mønstre, som kan påvirke din fremgang og dine prestasjoner. Det viktigste for deg før en konkurranse er å være målbevisst. Det betyr at du må være tro mot dietten og opplegget. På denne måten vil du holde stø kurs mot målet ditt. Hvis du føler metoden du bruker ikke fungerer, så bør du ta dette opp med din coach, i stedet for å bytte ut metode i hui og hast. Det er godt mulig at det vil hjelpe å bytte metode rett før en konkurranse, men det vil også stresse deg. Om den “nye” metoden heller ikke funker, så vil du faktisk ikke være sikker på om den første metoden du brukte først, kanskje ville fått deg i mål likevel. Du må være målrettet, dedikert og du må stole på den som coacher deg hele veien. Selv om du tviler på deg selv, bør du ikke tvile på coachen din. Vent til du har gjennomført før du avgjør om det var rett eller galt. Funket det ikke, bør du vente med å bytte coach til neste konkurranse.

Usikkerhet vipper deg av pinnen

Ønsker noen å ødelegge for konkurrenter, gjør mange lurt i å fortelle dem at det de gjør er helt feil. Konkurrenten blir usikker. Hvis konkurrenten selv ikke stoler nok på coachen sin, vil vedkommende kanskje høre på deg og miste kursen sin. Altså, ikke la deg påvirke av hva andre sier når du nærmer deg konkurranse. Selvfølgelig kan du ta i mot råd! Men ikke gjør det før du har snakket med den personen som veileder deg eller prøv heller ut de rådene du får fra andre, når du ikke er alt for nær en konkurranse og har god tid.

loaded_bodymag

Egne ideer

Det samme gjelder egne ideer. Ikke tro for mye på dine egne innfall hvis du er nær konkurranse og blir coachet. Hvis du har en idé om noe som vil fungere bedre for deg, så ta det opp med coachen din og prøv dette ut i god tid før du skal på scenen, slik at du har god tid til å rette opp eventuelle feil.

Hvis du har mulighet for å ringe coachen din når du er stresset, er dette en fordel. Hvis du plutselig får spisekick eller får panikk som setter deg ut av kurs, så ring med en gang hvis du har mulighet. Med en gang du blir stresset, redd eller usikker må du få roet deg ned. Dette stresset kan lede til utskeielser som kan skade mulighetene for å nå målene du har satt deg.

Hold deg til reglene

Altså, hold deg til de reglene som er satt og vær tro mot opplegget ditt. Det er den beste og enkleste veien til å lykkes. Og lykkes du ikke, må du finne ut hva du gjorde feil, så du kan rette det til neste gang. Fremgang krever tålmodighet, tillit, stahet og disiplin.

Alt i alt er rådet å ta opp alt som opptar deg rundt konkurranse med coach, før du tar egne beslutninger. Under en diett er hormoner, kropp og sinn i ubalanse og under sterkt press. Her skal coachen din stille opp for deg på gode, onde og tunge dager. Får du en utfordring eller tanker og ideer som preger deg. Snakk med coachen din!

Lykke til!

Leave a Comment