Posted on: 7. februar 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Henrik-Lindh

Henrik Lindh har flyttet til Florida og skal være med i Arnold Classic nå til våren og har skaffet seg kontrakt med det mest populære klesmerke blant kroppsbyggere verden over. Dette er en drøm som går i oppfyllelse for Henrik. Hvordan er det å være kroppsbygger i USA kontra Norge? Henrik gir oss svar!

Tekst: Marika Lejon

Henrik-Lindh

Hvordan trives du i Florida og hvor lenge har du bodd der nå?

Jeg har bodd i USA i ca 17 uker nå og trives veldig bra her. Spesielt nå på vinteren. Det er norsk/svensk sommer her med ca 25 grader. Det gjør det veldig enkelt å kle på seg shorts og t-skjorte hver dag.

Hva jobber du med i Florida?

Valget var rett og slett i gymbransjen, så jeg jobber i resepsjon ca 50% og resten som PT. Men jeg forsøker å øke til 100% PT framover.

Du har fått ny coach og nye sponsorer. Kan du fortelle litt om dette?

Ja, det stemmer. Da jeg kom til USA så fikk jeg en veldig flott sponsoravtale med Better Bodies og GASP. De har hovedkontor i Texas og veldig mye kommer til å skje fremover med GASP og Better Bodies i 2013, så jeg er veldig lykkelig for at jeg har fått muligheten til å være med på den “reisen”. Jeg har i Norge hatt Bjørgulf Hansen som coach tidligere, men etter flyttingen til USA, så er det veldig mye vanskeligere å holde kontakten. Bjørgulf har gjort veldig mye bra for meg (tusen takk), men etter jeg gikk inn i avtale med GASP og Better Bodies, så kom jeg i kontakt med en av de råeste vi har i Classic Bodybuilding. Ikke bare råest i norden, men også worldwide. Dette er Younes Laroussi som kom på 3.plass i VM i CBB og han jobber også for BB/GASP. Det å få hjelp av en av de besta i CBB og å ha ham som team-mate føles veldig bra. Pluss at jeg kommer til å ha han med meg på konkurransedagen.

Hvordan klarte du å få så gode kontakter og ordninger på så kort tid?

Jeg “ofret” veldig mye i sommer da jeg dro over til USA på ferie i 2,5 måneder og planen var å skaffe gode kontakter. Da jeg kom inn på et gym her, så fikk jeg tilbud om å begynne å jobbe for dem og de ordnet et sted å bo til meg. Valget var ikke vanskelig, utenom at jeg måtte hjem til Norge og si opp alt og dra tilbake til USA igjen.

Hvordan føler du at mulighetene er for deg som kroppsbygger i USA i forhold til Norge?

“The sky is the limit” som de sier i USA. Her er det så veldig mange konkurranser og kroppsbygging er mye større her. På en vanlig “ICA butikk” her så finner du pwo, vitaminer og proteiner. Maten er det stort utvalg i. Både den bra maten og desverre også mye av den dårlige. Men ingenting kommer gratis her og du må jobbe for det, være aktiv og vise at du vil. Så veldig enkelt er det ikke, men vil man så kan man gå hvor langt man vil her.

Merker du at janteloven er borte i USA?

Jeg har tenkt på det flere ganger. Nei, jeg må jeg si at å vise fremgang her ikke er skryt. Er du fremgangsrik innen det du driver med, så er det ikke “feil” å si det og vise det. Her er menneskene veldig rett på sak, så en helt ukjent kan komme bort til deg og si at du ser rå ut. Det hender veldig ofte og for meg som en Nordbo er man ikke riktig vant med å få så mye positiv respons.

Hva har Norge å lære av treningsmiljøet i USA?

Det å kunne glede seg over andre. Vi har tross alt samme interesse og her gir og tar man. Noen som er fremgangsrike deler gjerne av sin erfaring og jeg synes vi i norden er dårlige på å hjelpe andre og holder mye kunnskap for oss selv.

Hva er din neste konkurranse og hva føler du i forhold til dette?

Jeg kommer til å gjøre en lokal konkurranse fire dager før Arnold Classic. Det kommer til å være en åpen klasse i Bodybuilding. Der kommer jeg bare til å “stikke innom” da alt satses på Arnold Classic (hvis coachen ikke sier noe annet). Det å få muligheten til å konkurrere på Arnold Classic (i CBB) er veldig stort for meg og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å være i superform. Bare å stå på den scenen er en “seier” for meg. Deretter kommer jeg til å jobbe for GASP/ Better Bodies under hele Arnold Classic og det er minst like spennende å få være med teamet og selge og promotere verdens råeste treningsklær.

Har du kommet i bedre form mens du har vært borte?

Ja, det må jeg si. Men jeg har spist veldig ren mat større deler av året, så jeg var i bra form allerede da dietten begynte. Å spise rent kan man gjøre i Norge like greit som i USA, så alt handler om en sak: spis rent og du holder bra form. Det finnes dog veldig mange godsaker her som kan gjøre visse dager litt hardere enn hjemme i Norge.

Har du lært noe nytt om kroppen din, trening og kosthold?

Prater du med ti ulike personer så får man ti ulike svar. De siste ukene har jeg gjort 110% som Younes har sagt og det konseptet fungerer veldig bra på meg, fordi jeg har veldig bra med energi på dette opplegget. Før jeg kom i kontakt med han så har jeg “lært” min kropp og lært meg å tenke “spis bra mat og du blir bra”. Utvalget er så stort i USA på ren mat, så det å spise drit sju dager i uken med mine interesser hører ikke sammen! Jeg kommer derfor til å fortsette å spise bra etter konkurranse, men med mulighet for å ha litt mer “frihet”.

Du er glad i å fange haier. Hvordan har hai-fiske gått i Florida?

Haha…ja, jeg liker “badass fishing” og hai er “badass”. Jeg har fanget et par stykker som har vært i samme lengde som meg. Mitt neste prosjekt er å fange en som veier like mye som meg!

Henrik-Lindh-hai-fiskeFotograf: Captain Lenny Leonard

Har du bestemt deg for å bli i USA?

Som det ser ut per dags dato så har jeg det, men man vet aldri. Norden har sine fordeler og ulemper. I USA er du helt “alene”. Det er ingen NAV som hjelper deg og man må selv gjøre en steinhard jobb. Jeg har satset alt og kommer til å satse videre her. Tiden får vise hvor jeg kommer til å befinne meg. USA er stort og det finnes to delstater jeg har et ekstra “øye” for. Men mer om det en annan gang!

Hva savner du mest i Oslo?

Jeg må si det at det som er tungt er å forlate alle gode venner. De finnes jo enda, men det er langt vekke. Den biten er tung og jeg savner dere alle. Ingen er nevnt og ingen er glemt. Dere vet hvem dere er. Så må jeg også si at det er veldig få gym som slår 24fitness. Treningen der savner jeg også.

Vi ønsker Henrik LYKKE TIL videre med karrieren i USA og deltagelsen i Arnold Classic!

Leave a Comment