Posted on: 7. oktober 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
hemp protein

Hemp er en fantastisk kilde til protein og inneholder hele spekteret av naturlig organisk protein, med alle de 20 aminosyrene som kroppen bruker, inkludert de åtte aminosyrene kroppen vår er avhengig av. Hemp er også fri for oligosakkarider, et komponent som ofte forårsaker luft i magen og irritert tarm.

Tekst: Marika Lejon

hemp protein

Hemp har en historie som går flere tusen år tilbake. De næringsrike frøene til hampplanten er en av de tidligst kjente kultiverte jordbruksplantene. Planten dyrkes rundt omkring i hele verden og brukes både til mat og tekstil. Protein fra hampfrøene er en av de beste plantebaserte kildene siden inneholdet består av de essensielle aminosyrene og dermed gjør hempproteinet til et komplett protein. Frøene har et balansert forhold mellom omega fettsyrene og er i også en utmerket kilde til fiber. Hampfrø har en delikat smak som kan minne om solsikkefrø og du kan få kjøpt hemp-proteinpulver basert på malte frø. Dette er en ideell konsentrert proteinboost for smoothies eller som mel.

Hva består hemp av?

Hemp protein er laget av frø fra planten Cannabis sativa. Dette frøet er fri for THC, som er kjent som stoffet man blir høy på. Det vil altså si at du ikke blir høy på å spise hemp-protein. Proteinet som er funnet i hemp er likt det proteinet vi finner i menneskekroppen. Dette er svært viktig, fordi hempen vil da gi kroppen riktige aminosyrer i riktig mengde, slik at kroppen får det den trenger av proteinet. Hemp protein består av edestin og albumin. Dette er to protein-stoffer som er mest vanlig å finne i kroppen, og det er hemp som har mest av disse stoffene enn noen annen plante. Hemp inneholder også aminosyrene arginin og histidine, som trengs for vekst. Hemp proteiner har alt som må til for å bygge muskler og reparere musklene, og gir derfor god restitusjon.

Viktige fettsyrer.

Hemp inneholder også omega-3 og omega-6 i i riktig balanse (3:1). Proteinet er også en av de få kildene til GLA (gamma linolenic acid). Alle disse fettsyrene er å finne i produktet og er en bra kilde for energi.

Fiber i proteinet!

Nordmenn får i seg alt for lite fiber, men i hemp-protein er det også fiber. I 30g hemp-protein får du i deg hele 8g fiber. Ved å drikke fire slike doser, kan du være sikker på at du har fått i deg det du skal ha av fiber. Ikke nok med det! Dette fantastiske proteinet inneholder også antioksidanter, vitaminer, mineraler og klorofyll. Hemp protein er i tillegg vegan, glutenfri, kosher og er heller ikke genmodifisert. Det inneholder ikke sukker, ingen usunne fettsyrer, ingen transfett, ingen kolesterol, og som sagt ingen THC. Dette er et produkt som passer alle og enhver. Det kan trygt brukes av dem som ikke tåler nøtter, gluten, laktose og sukker. Det kan brukes av alle allergikere.


Helsefordeler av Hemp Protein

  • Reduserer kolesterol og blodtrykk
  • Økt energi
  • Bedre metabolisme
  • Reduserer sultfølelse
  • Bedre immunforsvar

Er det noe annet å si enn…

LØP OG KJØP?

Kilde: alive.com og sunkost.no

Leave a Comment