Posted on: 24. juni 2013 Posted by: Bodymag Comments: 1
Hege Mathisen - BODYMAG.no

For under en måned siden stilte Hege Mathisen (42) i Muscle Beach International Classic. Den kjente konkurransen på Venice Beach er en stor begivenhet og overall-pokalen gikk til Norge. Her kan du lese om Hege sin fantastiske opplevelse i Los Angeles!

Hege Mathisen - BODYMAG.no

Navn: Hege Mathisen
Alder: 42
Arbeid: Personlig trener og på stall, terapiridning/foring..
Sivilstatus: Singel
Bosted: Hammerfest
Gym: Stiller for Team 24fitness

Meritter

  • NM 2001 var min debut med 3. plass og 3. plass Stavanger Open
  • 6. plass Nordisk 2002
  • 2. plass Athletic Fitness + endel finaleplasser ellers i stevner i Norge, Sverige og Loaded (Danmark).
  • 1. plass og Overall i Muscle Beach, 2006
  • 4. plass Master i NM 2009

I sparring Taekwondo har jeg også gull fra Nordisk, sølv i EM ++

Kommer nok inn på scenen med rullator til slutt…hihi 😉

Hvor lenge har du drevet med fitness?

Oi! Hvertfall så lenge at jeg ikke husker. Hehe, tror min første konkurranse var NM 2003. Jeg var aktiv i ganske mange år da. Jeg har hatt et opphold nå på 5-6 år på grunn av kneoperasjoner og så videre. Har også konkurrert aktivt i TKD, blant annet sølv i sparring i EM for år tilbake!

Hva veier du on og off season?

Jeg veier rundt 64 kg off-season og 58-60 g i konkurranseform.

Hvordan var konkurransen i USA?

Muscle Beach International Classic ble avholdt på Venice Beach L.A 27. mai. Jeg deltok i Figure (samme som Bodyfitness) og var veldig spent på hvordan det skulle gå. Etter lang flyreise  hadde jeg samlet masse vann i kroppen og hadde bare et døgn på å kvitte meg med vannet. Dagen før gikk til å prøve å bli kvitt væske, få på brunfarge og så videre. På konkurransedagen våknet jeg i relativt god form, men ennå litt for mye vann i kroppen. Etter forbedømningen var jeg ikke helt fornøyd og antok kansje rundt 3. plass. Jeg hadde heldigvis mange timer med venting til finalen, så i løpet av den tiden kom formen seg betraktelig. Da jeg ble ropt opp til finale var jeg faktisk strålende fornøyd med alt. Jeg har fått masse positive tilbakemeldinger og det er ikke ofte jeg er så fornøyd med form, hår, make-up. Ja, alt stemte! Jeg bestemte meg der og da for gå ut å skinne og ha det gøy på scenen! Jeg hadde egen heiagjeng også, så det var bare fantastisk gøy stå der og tenkte at “dette er gøy uansett resultat”. Det å først bli belønnet med 1. plass var helt utrolig. Jeg gikk dermed videre til overall og hadde absolutt ingen tanke om seier her. Hun ene hadde fått 3. plass to dager før i et stort stevne i USA og så fantastisk ut. Det samme gjorde hun andre som faktisk var fra Sverige, så da jeg ble ropt opp som vinner trodde jeg ikke det var sant. En helt fantastisk følelse, da dette var drømmen min, som jeg omtrent ikke turte å tenke på engang!! Å vinne slikt er bare helt utrolig og stemningen er bare WOW! Amerikanerne kan lage show og alle er  hyggelige og positive. Det er en veldig morsom konkurranse å være med på. Jeg deltok på sammme konkurranse i 2006 sammen med Kim Torgersen og Marthe Sundby. Det var en kjempetur hvor vi alle vant alt! Jeg bestemte meg da for at dette skal jeg være med på en gang til. Omsider fikk  jeg det til og har en datter som bor i L.A, så jeg skulle besøke henne i det tidsrommet og da var det bare kjøre på.

Hva betyr det for deg og vinne en konkurranse i USA? Hvilke muligheter åpner seg?

Det er alltid gøy å vinne, men har lært at i denne sporten må man være fornøyd med hva man selv presterer. Man må være den beste av seg selv, så får plassering bli som den blir 🙂 Denne gangen  klaffet alt og plasseringen ble topp! Å vinne i USA er veldig gøy. Amerikanerne er  så positive og får deg virkelig til å føle deg bra! Det åpner seg mange muligheter og jeg fikk flere tilbud om å bli med i team, sponsing av produkter, photoshoot og så videre. Jobbmuligheter åpner seg også med seier i en slik konkurranse 🙂 Jeg har søkt om Visa, så vurderer å ta en periode “over there”. Jeg har som sagt min datter der, så det frister veldig! Det er utrolig mange inspirerende mennesker og muligheter der borte.

Hvordan har du forberedt deg til denne konkurransen?

Forberedelsen har gått ganske greit egentlig. Planen var opprinnelig å satse til høsten, men etter en prat med Edmund Johansen på  gymmet en dag, hvor  han sa “hvorfor ikke bare ta vårens konkurranser”, siden formen min var såpass bra. Og da ble det slik! Jeg startet med Fredrikstad Open som gikk helt ok. Problemet var poseringer som jeg ikke fikk trent i det hele tatt fordi ryggen bare gjorde vondt. Jeg måtte dessverre trekke meg fra videre konkurranser på det tidspunktet. Men etter behandlinger hos kiropraktor ble jeg ganske så bra og ryggen holdt over USA. Jeg har nå fått vite at jeg har en prolaps, men det stopper ikke meg. Sykehuset hadde faktisk glemt å gi beskjed etter en MR allerede i april 🙁

Hege Mathisen - BODYMAG.no

Hvordan trener og spiser du foran konkurranse ?

Diett og trening har gått forbausende bra og lett, men er i god form året rundt, så det er ikke så store endringer fra hverdagen. Jeg får veldig mye gratis trening i jobbene mine som salinstruktør og på stallen. Ellers blir det vekttrening, hvor jeg trener tungt. Jeg elsker baseøvelser! Jeg gjør det enkelt og ikke en haug med masse øvelser. Jeg trener mindre, men smartere nå etter jeg gikk PT-utdannelse. Edmund har hjulpet meg med diett som har fungert utmerket og jeg har hatt energi hele veien fram! Dietten har bestått av kylling, biff, fisk, bær, grønnsaker, søtpoteter (elsker det) og ja…i det hele tatt vanlig diettmat.

Hvordan vil du beskrive din livsstil?

Jeg er veldig aktiv. Å sitte i ro ligger ikke til meg. Jeg har drevet aktivt med idrett fra jeg var liten, som langrenn, turn, ballett, kampsport, ridning. Dagene går i ett med jobb og trening. Jeg er så heldig å jobbe med begge mine hobbyer; trening og hest! Jeg er som regel oppe på morgenen og trener en økt flere dager i uken.Da er det vekttrening, ridning, elsker  å gå på fjellet også, siden vi har nydelig natur i Finnmark 🙂 Jeg spiser sunt og er helt avhengig av mat som er bra og gir energi for å kunne holde et høyt tempo hele dagen.

Hva er din neste konkurranse?

Planen er fortsatt NM til høsten, eventuelt USA. Jeg er litt usikker på hva som skjer videre med ryggen. Jeg har jo klart å gjennomføre konkurranser med prolaps, men helsa først, så vi får se. Jeg vant en lekker bikini i USA som burde bli brukt. Hihi 😉

Hvordan vil du beskrive deg som person?

Jeg er veldig målbevisst på de mål jeg setter meg og er et ekstremt konkurransemenneske. Jeg setter høye krav til meg selv der, men det er ting jeg brenner for og elsker å gjøre! På de fleste andre områder er jeg egentlig et stort rotehode (fikk visstnok navnet “lille virre” i miljøet de første årene). Ellers er jeg positiv, omsorgsfull, sta, småhissig når noe engasjerer meg, snill, rettferdig og jobber fælt med å bli mer strukturert i dagliglivet, men vet ikke om det går 🙂

Hva mener du er det viktigste i livet?

Ta vare på øyeblikket!! De viktigste tingene kan ikke ses. Det er øyeblikk og opplevelser man husker! Gjør det beste ut av hver dag. For meg gir det meg stor glede å kunne hjelpe andre og inspirere til bedre livsstil! Og aller viktigste; ta vare på de man er glad i og vis det! Ikke gå å lure på om man skal gjøre noe, men bare hoppe i det! Sett pris på små ting som å få være frisk og kunne trene hver dag. Jeg bruker å si til mine kunder “tenk så heldige vi er, som har en kropp vi kan bli slitne i. Og tenk så heldige vi er, som for eksempel etter å bli ferdig med første fot i tung bulgarsk utfall også har en fot til å bli sliten i.” Ha det gøy med det du gjør!

Hvordan fungerer jobb i forhold til trening?

Siden jeg jobber med hobbyene mine fungerer det helt utmerket og det er ingen problem å få spist maten og trent!>>>

Hege Mathisen - BODYMAG.no

Hvem er dine viktigste støttespillere?

Denne sesongen har jeg vært ekstremt heldig og hatt fantastiske folk rundt meg. Da jeg startet med fitness for mange år siden, var jeg helt alene her oppe. Jeg hadde kun Edmund, som skjønte hva jeg snakket om. Nå er det faktisk blitt en god del utøvere her og det synes jeg er fantastisk flott. Jeg er så heldig å få være en del av Team 24fitness. Jeg har ikke fått mulighet til å bli så veldig godt kjent med alle ennå, men det virker som en herlig gjeng av seriøse og flotte utøvere, som inspirerer meg masse! Ellers må jeg nevne Veronica Rønbeck  som har fikset og ordnet absolutt alt. Jeg jobber i stallen med henne også. Hun er en helt fantastisk person! Min ex og gode venn (og sponsor) Tor Eirik Halvorsen er også bare unik. Han stiller alltid opp og motiverer. Så er det Edmund Johansen, som har hjulpet meg med diett i alle år! Kim Torgersen stiller alltid opp om man lurer på noe. Så, Merethe Hansen som dro meg med  morgenkardio den siste tiden og fikset håret mitt! Famlien har også alltid støttet meg!

Takk til alle som holder ut med meg. Uten slike rundt seg, går det ikke 🙂

1 people reacted on this

Leave a Comment