Posted on: 31. mars 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Hanna Elise Larsen

Hanna Elise Larsen (18) fra Stokke er debutant denne våren i Battle of Scandinavia, Sandefjord Open og Oslo Grand Prix. Hun gikk desverre ikke til finalen i Battle of Scandinavia som var denne helgen. Hun gir ALT denne uken for å gå ned i fettprosent, for å treffe formen hakket bedre på Sandefjord Open denne helgen!

Av: Marika Lejon

Hanna Elise Larsen

  • Bosted: Stokke, Vestfold
  • Gym: Sporty24
  • Klubb: Team Toppform
  • Alder: 18 år
  • Sivilstatus: I et forhold

Når begynte du å trene med vekter?

Jeg begynte å trene i februar i fjor og hadde personlig trener på et treningssenter i Sandefjord. Jeg hadde et kraftig fall av hest i 2011 og skadet ryggen. Etter å ha prøvd alt mulig av behandlinger uten hell, var det kun det at jeg gjorde jobben selv, som stod igjen av alternativer.

Hvordan startet din interesse for fitness?

Er det en ting som ligger i familien min, så er det konkurranseinstinkt. Da søsteren min fortalte at hun skulle stille i Bikini Fitness, tok det ikke lang tid før jeg også var bitt av basillen. I april jeg fikk min første matplan og et treningsprogram som var veien mot min debut.>>>

Vil du komme i sommerform? Ta turen til Parkeveien i Oslo. “Gymgrossisten butikk Oslo” hjelper deg med å velge riktige produkter!

Hanna Elise Larsen

Hanna Elise Larsen

Hvem har hjulpet deg i gang og inspirert deg?

Det er veldig mye kjæresten min Jørgen Bjerve som fikk meg til å endre til denne livsstilen. Helt siden vi møttes har han alltid vært kjempeaktiv og sporty, med masse energi og overskudd. Dette eide jeg overhodet ikke selv på denne tiden. Han er fotballspiller, men er nesten like mye i styrkesalen som meg, så dette var også noe vi kunne gjøre sammen som par og det gjorde det dobbelt så morsomt. Også selvfølgelig coachen min Julie Firing-schou. Hun fikk jeg min første matplan + treningsprogram av, samt ukentlige sjekker, treninger og oppfølging fra starten. Dama er jo helt RÅ, så det har vært et helt utrolig bra samarbeid som også har utviklet seg til å bli et sterkt vennskap!

Trenger du produkter som gir resultater på trening? Prøv BMR sine produkter. Bestill online nå hos Kostimport.no!

Hvordan var livet før du startet å trene?

Hehe, det var annerledes! I de to årene før jeg begynte å trene, lå jeg rett ut på sofaen og spiste med begge hender. Som skrevet tidligere hadde jeg et fall av hest som gjorde at jeg hadde vanvittige ryggsmerter og det ble fort brukt som en unnskyldning.

Dietten har vært tøff. Jeg tenker så mye på mat at det er helt skummelt.

Har du andre interesser du har holdt på med?

Jeg har jo som liten vært innom alle de klassiske idrettene som fotball, håndball og turn. Det har vært hest som satte sitt spor hos meg. Jeg fikk min første ponni da jeg var 10 år, og to år etterpå red jeg min første konkurranse. Det utviklet seg veldig og jeg bestemte meg for å satse fullt. Jeg hadde en fantastisk flott ponni og jeg elsket det jeg drev med. Da jeg var 14 år fant jeg ut at det ble for mye. Det ble for ambisiøst og for stort press.  Jeg var sliten, men det var ingen unnskyldning når jeg hadde et dyr å ta vare på. Fem til seks timer i stallen ble rett og slett for mye og jeg tok den tunge avgjørelsen med å selge ponnien.

Hvordan er nervene før konkurranse?

Åh, akkurat nå er jeg SUPER-nervøs! Heldigvis så kjenner jeg meg selv og vet at på konkurransedagene forsvinner nervene og jeg blir veldig rolig. Det er fortsatt mye som skal på plass, før jeg kan få satt meg ned og slappe av. Men jeg satser på at roen kommer på disse konkurransene også, selv om det er helt annerledes konkurranser enn det jeg har vært borti før.

Hanna Elise Larsen og Julie Firing-schou
Hanna Elise Larsen sammen med coach Julie Firing-schou

Hva håper du på å få ut av konkurransen?

Det eneste målet jeg har for denne sesongen er å stå på scenen og vite at jeg har gjort mitt beste. At jeg har holdt dietten, gått kardioen, trent og ikke minst smilt masse!

Hvordan ser treningen og dietten din ut?

Treningsprogrammet mitt er en firesplitt som har en dag på underkropp, overkropp, hele kroppen og en prioriterings-økt. To av dagene er det kun kardio og en dag fri. Dietten min har bestått av: havregryn, cottage cheese, kylling, ris, torsk, grønnsaker og proteinpulver. De siste ukene nå er den gjort så ren som mulig og det er lite mat!

Hva har vært tøffest frem til nå?

Å se forandringene på seg selv. Jeg har vært nødt til å ta før/etter bilder for å se det selv. Det sier litt om hvor blind man er. Dietten har vært tøff. Jeg tenker så mye på mat at det er helt skummelt. Det har også vært litt kjipt å sitte hjemme og spise diettmat og drikke Cola Zero, i stedet for et vinglass på 18-års dagen min, mens alle andre var på fest som jeg også kunne vært på (lovlig).

Hanna Elise Larsen og Julie Firing-schou

Hva gruer du deg til?

Akkurat nå gruer jeg meg litt til alt, men sånn skal det vel være. Jeg skal jo være med på noe helt nytt, så jeg er redd for å gjøre feil og glemme noe. Jeg er litt nervøs for å snuble på scenen. Det må være det verste!

Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg til å endelig stå på scenen etter så mange uker hardt arbeid og til å reise på tur med teamet mitt, som er en helt fantastisk gjeng med inspirerende mennesker. Jeg har hørt så mye om hvor mye kroppen forandrer seg fra time til time når man kutter vannet og hvor gøy det er å få på farge, så det gleder jeg meg veldig til! Jeg gleder meg selvfølgelig også til å spise når jeg er ferdig.

Hvem er din største inspirasjon?

Det er så mange: Familien min først og fremst. Mamma og pappa, som er like mye på treningssenteret som meg. De er helt fantastiske til å støtte og de gjør alt for å tilrettelegge det som må til. Søsteren min, min fantastiske bestevenn og forbilde. Sterkere jente skal man lete lenge etter, både psykisk og fysisk. Hun er helt vill og lyser alltid opp en ellers grå dag. Det er utrolig betryggende at hun også skal være med som delegat på alle mine tre konkurranser.  Kjæresten min som alltid er der uansett hva. Det er han det har gått mest utover på dietten, når jeg har vært sulten stakkars. Jeg får beskjed hver kveld om at nå må jeg bare holde ut og at han gleder seg til å være med meg på alle konkurransene. Og igjen Julie Firing-schou. På dietten har hun vært en reddende engel. Daglige meldinger, treninger, turene inn på formsjekkene i Oslo med Toppform og alt annet gøy vi har funnet på. Så glad i dere alle!

Hanna Elise Larsen og Julie Firing-schou

Hanna Elise Larsen

Til slutt vil jeg takke Team Toppform og Kenneth Foss for super oppfølging!

Leave a Comment