Posted on: 18. oktober 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Gymmen Strongman Team

Bodymag tok turen til Nærbø på Jæren. Langt inn i landet her finner du Gymmen Strongman Team. Her trener noen av de sterkeste mennene vi har i landet! Bli kjent med de unge guttene her og se video!

Gymmen Strongman Team

Morten Aamodt – som stiller i VM- 20år

Anders Hauge Hognestad- 17år (!)

Frode Øie- 20år

Mattis Bjorheim- 20år

Rick Henry Eskeland- 20år

Hvordan er miljøet på Nærbø?

Miljøet er kjempebra. Gymmet består av alle forskjellige typer folk i alle aldre med forskjellige mål innen trening. Vi har både strongmen, atlethic fitness, bodybuildere og mosjonister. De som trener på Gymmen på Nærbø oppleves som veldig hyggelige og positive mennesker av nykommerne. For mange er det også ikke bare et gym men en bra plass å være, noe som vises igjen på at de fleste er med på å holde gymmet ryddig, på tross av at det er et døgnåpent treningssenter. De som trener her sitter med et veldig høyt kunnskapsnivå, sammenlignet med andre treningssentere, noe som er veldig essensielt på et treningssenter der det kun er betjening 12 timer i uka.

Når startet miljøet å vokse?

Gymmen Strongman Team ble stiftet 1. Juli 2012. Mattis stod vel bak det hele i og med han hadde forutsetningene med at faren eide treningssenteret og Mattis var med å drev senteret. Fra og med 1. juli var vi tre stykker som holdt på. Etter dette har vi bare blitt flere og flere. Det var aldri en bestemt periode hvor det var ekstra stor vekst. Nå er vi 20 medlemmer som betaler 50 kroner ekstra i måneden for å benytte seg av strongman-delen på treningssenteret, hvorav syv stykker til nå har valgt å være med å konkurrere.

Hvem hjelper dere med utstyr og konkurranse?

Gymmen åpent som sagt for muligheten til å benytte seg av strongman-delen for godt ett år siden. Den gang var det bare ett dekk på 130kg og ett dekk på 400kg, som lå utendørs til bruk. De som drev å veltet på dekkene fikk mersmak og ønsket mer utstyr. Vi har fått hjelp av både onkler, venner og naboer til sveising og det vi har hatt behov for av stål og materiale. Viktor, eier av Gymmen og Far til Mattis, har spyttet i penger ved behov; som kjøp av sveiseapparat, vinkelsliper og det vi har hatt behov for av stål, tre og betong. Han har også kjøpt alt utstyret til Arild Haugen, Ole Øxnevad og deler av John Robert Bø sitt utstyr til oss, noe som nå gjør oss til muligens Norges best utstyrte strongmangym. I tillegg har han nå også investert i en bobil som kommer veldig godt med når vi er 3-4 stykker som skal kjører åtte timer for å konkurrere.

Fortell litt om gymmet dere trener på. Er det mange som konkurerrer i Strongman og i Fitness?

Gymmet eies av Viktor Bjorheim sammen med Mads Even Bjorheim og Mattis Bjorheim som har ansvaret for kunder, resepsjonen, strongmandelen og at alle er dopingfrie. Dette er noe som det er stort fokus på, på Gymmen. Vi har samarbeid med Antidoping-Norge og Rent Senter, som kommer og tar dopingtester. Gymmen flyttet i januar i nye gode lokaler, som har gitt mer plass og rom for større satsing. På gymmet har du alt du trenger av utstyr, nok av kardioutstyr, kettlebells, slynger, manualer opptil 62kg, samt enkle manualer opp til over 100kg og i tillegg 30 maskinapparater. I tillegg til dette kanskje Norges best utstyrte strongmangym med følgende utstyr;

 • 4 stokker
 • 8 dekk
 • 3 apollons axle
 • 18 atlassteiner med platå høyder 110til 170cm med 10cm økning
 • 7 par farmers walk
 • Yoke
 • Hantler opptil 100kg
 • conans wheel
 • Vikingpress
 • 2 husafellsteiner
 • Truckpull-utstyr
 • Frame
 • Slede
 • 3 fatgrip hantler

Gymmen Strongman Team har per dags dato blitt representert av syv navn både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har Gymmen også en gruppe som trener mot å konkurrere i Atlethic Fitness og Kroppsbygging, noe som er med å gjøre gymmet mye bredere kunnskapsmessig og åpner for deling av erfaringer.

Arild Haugen har hjulpet dere endel. Fortell litt om hvordan dere ble kjent med han og hva han har gjort for dere?

Vårt kjennskap til Arild er hovedsakelig gjennom Rick Henry som er en del av GST. Han bor i Sandnes og trener på City Gym. Han er en av dem som reiser i over en time og betaler et ekstra gymmedlemskap for å benytte seg av Gymmen sitt strongman tilbud. Arild har vært til hjelp på flere måter; stor inspirasjon, veldig givende med tips og deling av erfaringer og han har også vært på besøk her på Gymmen. Vår første skikkelige konkurranse, Jærens Sterkeste Mann, var det også Arild som stod bak og han fikk ordnet deltakelse for oss. Når Arild og Ole fant ut at nok var nok, ble vi også tilbudt å kjøpe det de hadde av utstyr, noe som ga GST et stort løft.>>>

Gymmen Strongman Team

Hvilke meritter har dere?

Stian Lønnum Thue:

3. plass, Jærens Sterkeste Mann (slo foreksempel Frank Nagy som har 5.plass fra NSM)

2. plass, Norges Sterkeste Mann -90kg

6. plass, Norges Sterkeste Mann -105kg

Frode Øie: 

9. plass, Norges Sterkeste Mann -90kg

Morten Aamodt:

5. plass, Norges Sterkeste Mann -105kg

John Robert Bø:

2007:

6.plass, Norges Sterkeste Mann

Mattis Bjorheim:

7.plass, Norges Sterkeste Mann -105kg

1. plass, NM enkeltøvelser: Steinløft, åpen klasse

3.plass, NM enkeltøvelser: Farmers Walk, åpen klasse

Rick Henry Eskeland:

5.plass, Norges Sterkeste Mann -90kg

1.plass, NM enkeltøvelser: Farmers Walk -90kg

5. plass, Jærens Sterkeste Mann

Anders Hauge Hognestad:

8.plass, Norges Sterkeste Mann -80kg

Hvem ønsker dere å takke? 

Vi ønsker først og fremst å takke de som trener på gymmet og spesielt de som er med i Gymmen Strongman Team og støtter oss konkurrerende opp, både på trening og konkurranser. Familien for forståelsen av at vi ikke har møtt til middagsbordet de siste fire årene og bruker litt mer energi på gymmen, enn å vaske huset selv om nesten alle er unge og fortsatt bor hjemme. Ønsker også å takke Bodymag for at de viser interesse og de private der hjemme, som er med og deler alt som har med Strongman å gjøre. Det betyr veldig mye da konkurrerende strongmenn får alt for lite oppmerksomhet, med tanke på arbeidet som blir lagt ned og det som blir prestert.

Til slutt vil vi takke Gymmen, eller Viktor Bjorheim som har gjort alt dette mulig. Viktor driver treningssenteret og har kostet på seg alt av utstyr, tilrettelegging og anskaffelse av lokal til å drive på med dette.

Bodymag takker for en veldig hyggelig reportasje og for at vi fikk komme å hilse på dere langt inn i landet, på selveste Gymmen i Nærbø!

 

Leave a Comment