Posted on: 29. september 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

To dager etter at Robin Berget Ljungsberg fikk 6. plass i NM, møtte vi ham på Haralds Gym. Han gikk ned hele ni kg på fem dager for å klare vekten i Classic Bodybuilding. Det er ingen tvil om at dette er en ekstremsport!

Robin-Berget-Ljungsberg
Alder: 26
Bor i: Oslo (er fra Sverige)
Gren: Classic Bodybuilding
Jobber som: Blikkenslager og vekter
Sivilstand: Kjæreste med bikiniatlet Silje Eriksen
Vekt off-season: ca 105-110 kg
Vekt on-season: Veide inn på 91,6 på fredag (veier 103 kg i dag).

Du konkurrerte i Men´s Physique på Norway Open, men kom ikke til finalen. Nå i NM stilte du i Classic Bodybuilding i stedet. Hvordan gikk det?

— Jo, jeg er fornøyd med innsatsen min. Selv ønsket jeg meg en 4-5.plass, men jeg var nok ikke god nok med poseringstreningen. Formen var min beste noensinne, så den kunne jeg ikke gjøre så mye mer med. Tanken min var at jeg blir fornøyd med finaleplass, men det er jo klart at en pallplass hadde vært enda morsommere. Motivasjonen er å alltid forsøke å bli bedre. Utvikle mer styrke og muskulatur – bli mer jevn og jobbe med symmetrien.

Robin_Berget-Ljungsberg

Robin-Berget--Ljungsberg

Hvordan har du forbedret deg som atlet siden de andre gangene du stilte?

— Jeg har gjort 5-6 konkurranser tidligere. Da har formen ikke vært spesielt bra. Jeg gjorde en del feil med kostholdet og oppladningen med vann. Det er nå denne sesongen at jeg har lykkes best. Det jeg har gjort annerledes enn de andre gangene, er at jeg har spist veldig mye mer på diett. Forbrenningen er veldig høy nå og kroppen er i mye bedre balanse. Restitusjonen har også fungert bedre på grunn av det. Før lå jeg svært lavt på kostholdet, trente dobbelt så mye og jobbet mye samtidig. Da havnet kroppen i ubalanse.

“Jeg presset meg ned disse ni kiloene og klarte innveiingen. Jeg mistet svært mye væske og det tok veldig hardt på meg også psykisk.”

Du har også vært med i en Strongman-konkurranse i Sverige? Hvordan gikk det?

— Der fikk jeg 2. plass av 13 deltakere, så det var kult. Markløft er den øvelsen jeg er sterkest i. Der har jeg en pers på 310 kg. Målet er 320 innen julaften. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så sterk i den øvelsen. Kroppsmessig kjennes det ikke som at det er min type øvelse. Jeg trener ikke mark så ofte heller — kanskje 1-2 økter i måneden. Det er i grunnen bare hobbyløfting. Fire dager før jeg stilte i Men´s Physique tok jeg 300 kg i mark. Den videoen kan du se her:

Robin-Berget_Ljungsberg copy

Hva tenker du videre nå med konkurranser?

Jeg tror jeg skal slappe litt av nå. Jeg har ingen konkrete mål eller planer. Jeg tror det er viktig å ta det rolig nå og bare fortsette å spise bra og utvikle meg. Det ble veldig tøft forrige uke da jeg skiftet fra Men´s Physiqe til Classic Bodybuilding. Jeg måtte ned ni kg på fem dager, for å klare vekten i Classic. Jeg ble for stor for Men´s Physique, så da valgte jeg å forsøke Classic i stedet. Jeg presset meg ned disse ni kiloene og klarte innveiingen. Jeg mistet svært mye væske og det tok veldig hardt på meg også psykisk. Jeg var nær å bare gi opp. Jeg vil ikke gå ned i muskelmasse, så jeg tror jeg vil legge på meg 5 kg mer med muskelmasse og heller konkurrere i -100 i bodybuilding i fremtiden.

Harald Skjøldt
Her er Robin med sin coach Harald Skjøldt. Mannen bak legendariske Haralds Gym!

Vi ønsker Robin LYKKE TIL videre! I morgen kommer det intervju med Harald Skjøldt og Ayad Musa! Følg med!

Leave a Comment