Posted on: 25. august 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Line

Bodymag ble kontaktet av Line Pettersen og vi bestemte oss for å hjelpe henne med å kvitte seg med kiloene. Målet hennes er å veie 70 kilo og når målet er nådd, får hun fotoshoot og bli-ny dag med make-up artist hos Bodymag. Vi tar jevnlig «formsjekk» på Line, helt til hun er i mål!

Line Pettersen - fra 115 til 70 kg25. august 2014

Vi møtte Line Pettersen i levende live og fikk et intervju med henne. Hun har gått ned mange kilo siden sist. Hun har fortsatt litt igjen, men er fast bestemt på at hun vil nå 70 kg neste vår.

Av: Marika Lejon

Bodymag tok turen til Årosstranden. Her satt vi oss ned for å ta en oppdatering med Line, som var i svært godt humør! Noe av det første man legger merke til er at hun er blid og veldig bestemt — men hun er veldig redd for veps.

Nå er det en stund siden sist vi tok en oppdatering på deg. Hvordan har det gått med deg denne sommeren?

— De siste månedene har det skjedd ganske mye. Jeg fikk dekket en brystreduksjon, ettersom jeg var plaget med litt tunge fordeler. Jeg føler kanskje at jeg har vært litt lat, men vekta viser nå 86.5 kilo.

Sist vi snakket med Line hadde hun 22 kilo igjen til 70-tallet. Nå er det ca 16 kg igjen til hun er i mål!

Line før vi startet!

— Hvor lang tid tror du det tar nå?

— I fjor gikk det veldig fort, men nå satser jeg på februar eller mars neste år. Jeg bruker heller litt ekstra tid for å holde meg mer stabil.

— Du har tidligere fortalt oss at du har spist mye på grunn av følelser. Har du jobbet noe med det?

— Jeg har blitt mye bedre med å ikke spise på grunn av følelser, men jeg har fortsatt brukt mat til å døyve eventuelle ting — men altså i mye mindre grad! Jeg er veldig klar over hva jeg driver med nå, selv om det ikke alltid går slik jeg ønsker.

Hvordan ser kostholdet ditt ut nå?

— Det består av mye brød, noe som er et stort minus. Da kan jeg spise og spise. Jeg prøver å velge sunnere typer brød, slik som rugbrød og knekkebrød. Jeg har også blitt flinkere til å lese på varens innhold. Brødmat er jeg alt for glad i. Spesielt når det er ferskt, kan jeg spise alt for mange skiver. Jeg spiser det til og med når jeg ikke er sulten, bare for å ha noe å gjøre. En ting jeg ikke kommer til å kvitte meg med er Brelett.

Er det light-Brelett?

— Nei, men det finnes en light som jeg ikke har prøvd.

Kunne du tenke deg å prøve den?

— Ja, jeg kan jo prøve den, men om den ikke smaker slik som vanlig rød Brelett, så bytter jeg ikke over til den. Men det er greit, jeg skal prøve den!

Hvordan er dette kostholdet i forhold til slik du spiste før?

— Jeg spiser mindre og jeg spiser annerledes. Før spiste jeg egentlig det jeg kom over. Jeg kunne spise kebab, fast food og sånne ting. Nå unner jeg meg kanskje det en sjelden gang. Det er viktig for meg at jeg kan unne meg noe av og til, slik at jeg ikke går på trynet.

Hva er det du vil endre fremover?

— Jeg vil gjerne være litt strengere med meg selv. Ofte har jeg tenkt at “det skader ikke med den biten der”. Når det da ikke skadet meg den ene gangen, så har jeg kommet i en ond sirkel der jeg bare har fortsatt slik. Dette har endret seg mye. Jeg oppholder meg ikke i denne onde sirkelen like mye som før. Likevel hender det at jeg tar meg noen “pauser” som jeg kanskje ikke bør ha.

— Du vil altså gjerne ha enda mindre av de pausene fremover? Og kanskje bli flinkere til å si nei?

— Ja! For jeg vet at jeg ofte ikke trenger den maten. Jeg trenger ikke de to ekstra brødskivene på kvelden. Der må jeg virkelig banke i bordet, slik at jeg kan bli mye flinkere.

— Mat, kan — som du sier, ofte bli sånn at det brukes for å “bare gjøre noe”. Jeg tror det er viktig å få hodet og kroppen til å forstå at mat er noe man spiser, fordi man er sulten. Hvordan tror du man kan jobbe med den tanken?

— Jeg kan jo bare gå tilbake til de første seks månedene, da jeg gikk ned mesteparten. Da var jeg veldig flink til å tenke slik — at jeg bare skulle spise hvis jeg virkelig var sulten.

Line

— Det er lurt å fokusere på at de pausene skal bli kortere og ikke like hyppige. Du kan skrive ned når du tar en pause og hvor lenge pausen varer. Så konkurrerer du med deg selv! Prøv å ha kortest mulig pauser og la det ta så lang tid som mulig, før du tar en ny pause. For hver gang skal pausen være kortere og sjeldnere. Du trenger ikke tenke så mye på hva du spiser, for jeg tror du innerst inne vet hva du bør spise. Jeg tror også du ikke trenger å sammenligne deg så mye med hvordan du var de første seks månedene. Tenk heller på hvordan ting er nå og hva du kan gjøre nå, for å gå ned i vekt fremover.

— Der kan jeg kanskje slite litt. Jeg er veldig flink til å sammenligne.

— Du kan jo huske på det at den kroppen du hadde da du startet, ikke er den samme kroppen. Det som har skjedd har skjedd. Du må tenke fremover og ikke bakover. Det handler om hva du har nå og hva du vil videre. Hvis du sammenlikner deg med før, så vil du automatisk tro at alt var bedre da, fordi du var strengere med deg selv da du startet. Men det er ikke tilfelle. Det du har oppnådd i dag, er en mye bedre versjon av deg selv. Det er en versjon av deg, som er nærmere målet ditt. Du kan fort falle tilbake til gamle spor hvis du velger å tenke bakover i stedet for fremover. Det er også tyngre å gå ned i vekt etterhvert som kiloene renner av. Det var mye enklere for deg i starten, så det er unødvendig å sammenlikne deg selv med da du startet. Du kan kanskje prøve å tenke fremover?

— Ja, jeg krangler nok mye med fortiden. Det er også ting som har skjedd tidligere i livet mitt som jeg prøver å slippe. Jeg har tanker og minner fra fortiden som trigger meg, slik at jeg lett kan kaste meg over maten. Nå går jeg til psykolog og det har blitt enklere å takle tankemønsteret.

— Tror du at du kan klare å skille disse vonde minnene vekk fra maten fremover?

— Jeg har blitt flinkere, men jeg kan bli enda flinkere. Jeg ser veldig klart hva jeg har gjort feil før. Hvordan jeg lot tankene erstattes med mat. Jeg er flinkere til å skille dette fra hverandre, men vil fortsette å jobbe med dette.

— Du er på rett spor!

— Ja. Jeg vil ikke tilbake. Jeg kommer ikke til å veie 115 kg igjen. Det kan jeg skrive under på.

— Neste gang vi prater med deg, hvor mange kilo har du gått ned da?

— Da har jeg kommet under 80 kg.

— Vi gleder oss!

 Scroll nedover for å lese de forrige oppdateringene fra Line!

20. januar 2014

Line Pettersen 2014
Line sommeren 2013 VS Line januar 2014!

Siste oppdatering fra Line!

Du har opplyst oss om at du har oppdaget noen nye ting med spisemønsteret ditt etter å ha lest litt artikler på Bodymag. Hvilke artikler har gitt deg tankevekkere og hvordan har du tatt tak i dette?

Artikkelen om overspising er nesten skrevet om meg. Jeg får innimellom et kick der jeg spiser og spiser. Ikke usunn mat i den forstand, men mer av den maten jeg spiser til vanlig. Jeg prøver så godt jeg kan å ta tak i det, når jeg skjønner at jeg er på vei nedover og spiser uten kontroll.

Det har akkurat blitt et nytt år. Hvilke mål har du satt deg for året?

Jeg har satt meg et ganske stort mål. Jeg skal være ferdig med første fase av vektnedgangen i slutten av juni. Finne ting jeg liker å holde på med og forsette med det. Jeg har en tendens til å hoppe i ting, men etter en stund så dabber det av.

Hvordan går kostholdet og treningen? 

Kostholdet mitt er på rett vei. Jeg har små ting som jeg må justere. Jeg har kun gått ned 1.5 kg siden siste oppdatering.

Hvis du ser tilbake på tiden da du startet med slankingen. Ser du at du har forandret deg på noe vis? 

Jeg har forandret meg på den måten at jeg bruker hodet mye mer enn det jeg gjorde før. Da bare spiste jeg uten å tenkte så mye på hva jeg puttet i meg. Jeg kjøper ting med lite kalorier hvis jeg har lyst på søtsaker, som for eksempel frukt.

Hva er din neste utfordring?

Min neste utfordring er faktisk å forsette å bruke hodet mer. Tenke over hva jeg putter i meg.

Hvilke dårlige vaner føler du at du har kvittet deg med?

Før så kunne jeg putte i meg nesten hva som helst. Jeg bruker som sagt hodet mye mer nå og jeg rører mer på meg.

Hvor mange kilo har du igjen til målet ditt nå?

Jeg har 22 kg igjen til jeg veier 70 kg

Jeg kom på en ting når jeg leste den artikkelen om Nina Gjengaar som valgte å slutte som bikini-atlet og ble muslim. Hun sier at hun har funnet seg selv. Det fikk meg til å tenke gjennom de siste månedene da det nesten har stått stille. Jeg har kommet frem til at jeg er redd for å lykkes og samtidig redd for å komme tilbake til det punktet jeg var. At jeg på en måte blir meg selv igjen.

Kjære Line!

Vi i Bodymag er glade for at du finner artikler her som kan hjelpe deg videre på veien. Jeg merker at du stadig skriver at du “kun” har gått ned 1,5 kg siden sist. Du skal vite at så lenge det går nedover, så gjør du noe riktig. 1, 5 kg er faktisk er faktisk mer enn 10% av vekten du skal ned, hvis du tenker delmål. Så hvis du først tenker de neste 10 kiloene, så er 1,5 kg ganske mye. Dette har du gått ned på ca en måned. Hvis du kan klare to kg i måneden til og med juni, så er du faktisk hele 10 kg lettere i sommer!!! Tenk slik! Du kan gå ned 0,5-1 kg i uken, så om du klarer å pushe deg selv enda mer, så er det flott. Når man legger på seg på grunn av følelser og overspising, så er det mye som skal arbeides med i hodet. Derfor er det bra at du bruker hodet mye mer. Når du føler at du er i kontakt med din egen fornuft og dine følelser, så er det mye enklere å pushe seg selv uten å gå på en smell. Det å slanke seg smart er den beste måten. Å slanke seg smart gir deg varig vektnedgang!

Du skriver at du er redd for å lykkes, samtidig som du er redd for å bli deg selv igjen, slik du var da du spiste mye. Det overrasker meg at du skriver “blir deg selv igjen”. Jeg har da inntrykk av at du identifiserer deg med “Line som spiser mye”. Er det virkelig hun som er “deg”? Jeg tror nemlig ikke det, for det er jo ikke hun du vil være. Du vil være den Line som du er i ferd med å bli kjent med nå. Og jeg forstår ikke hvorfor du er redd for henne? Er dette kanskje noe du bør tenke mer på? Kanskje finne mer ut av hva som skremmer deg med henne? Hvorfor du ikke tør å slippe på ditt gamle “jeg”. Hva er det denne Line (som jeg tror er ditt egentlige “jeg”) er så redd for? Og hvorfor er hun så redd for seg selv, at hun må spise for å ikke kjenne på redselen? I bunn og grunn må du finne ut hvor redselen kommer fra. Du må sette ord på disse følelsene og innse at det er redselen som overspiser og ikke “deg”. Ikke identifiser deg med redselen, for den er ikke “deg”. Du ønsker faktisk å være Line uten denne redselen. Men for å kvitte deg med redselen, er du nødt til å gå inn i den, kjenne på den og ta et oppgjør med den!

Neste gang vi snakkes, vil jeg gjerne se at du har gått ned to kilo til. Sett deg ned så fort du har lest dette og start med å gå inn i redselen din. Fortell deg selv at du ikke er denne redselen hver eneste morgen. Si til deg selv: “Jeg er Line og ingenting skremmer meg. Jeg er modig, jeg vet hva jeg vil og jeg vil lykkes!”. Så vil jeg du skal ta en titt på “før og etter” bildet. Vi startet i sommer og du ser vel at noe har skjedd? Er dette virkelig noe å være redd for? Du ser fantastisk ut!

marikalejon copyLykke til videre og vi snakkes snart igjen!!!

Hilsen Marika Lejon

(PT, kostveileder og redaktør i Bodymag)

 

De forrige oppdateringene finner du når du scroller ned.

 

 

 

 

 

Lines siste brev (6. desember 2013)

Siden sist har jeg prøvd å komme meg på rett spor igjen. Jeg har egentlig stått stille, men det begynner å komme seg igjen nå. Jeg har prøvd å komme tilbake til de rutinene jeg hadde før jeg begynte å stå stille. Sakte men sikkert er jeg på vei tilbake. Jeg har for eksempel forandret på den runda jeg pleide å gå før + at jeg eventuelt tar to runder om dagen. Kanskje ikke nye utfordringer, men jeg prøver å opprettholde de gamle. Jeg har hatt følelsen av at jeg var tilbake der jeg var, før jeg begynte å gå ned i vekt og var vel det også en stund. Jeg har sjekket Gymgrossisten litt og har prøvd diettnudler derfra. Jeg var også i Sverige her en dag. Da gikk jeg inn på en kostholdsbutikk hvor de solgte sunn pannekake-mix, gojibær dekket av sjokolade og karamellsirup. Jeg kjøpte det og også super-koffein-tabletter. Hvis jeg er fysen på noe søtt, tar jeg meg noen sånne i stedet. Jeg har gått ned kun to kilo siden sist. Min største motivasjon nå er vel at  jeg skal klare det første målet mitt i løpet av sommeren (eller før den setter i gang for fullt).

De forrige oppdateringene finner du når du scroller ned.

Lines nyeste bilder:

Line-Pettersen-desember-13

Bodymag svarer Line!

Det er vanlig at det kan stoppe litt opp og du har nå hatt en periode hvor du har stått stille. Du skriver at du ikke har nye utfordringer, men at du prøver å gå tilbake og jobbe med de gamle. Det er nettopp dette som er utfordringen din fremover. Å holde på de gode vanene og få en rutine. Du vet at det du gjorde før det stoppet opp for deg funket, så det gjelder å fortsette med disse gode vanene, slik at vekten fortsetter nedover. Finn glede i det som kanskje er kjedelig. En vane er vond å vende, men saken er at det går an å vende vaner og endre på følelser. Dette gjør du ved å endre innstilling. Selv hatet jeg for eksempel å gå kardio, men etter lange tider med kontinuerlige kardio-rutine, så lærte jeg å like turene mine eller den faste 40-minutteren på mølla fem dager i uken (på tom mage). I stedet for å flykte fra smerten av å gjennomføre noe du ikke liker, så ta heller tak i deg selv og si at dette er det som må til å for at du skal få et bedre liv og en sunnere livsstil. Tenk nøye over det: er det virkelig sååå ille eller vanskelig å ta denne utfordringen?

Da vi la ut vår artikkel “Overspiser du?” nylig, så jeg at du kommenterte på Facebook at artikkelen traff deg. Denne artikkelen handler om hvordan man bruker mat for å takle vonde følelser. Til neste gang ønsker jeg at du tenker godt gjennom hvilke situasjoner som bremser deg og at du merker deg hvordan du bruker maten for å takle følelsene. Hvilke følelser er det som trigger deg til å spise?

Jeg ser også at du skriver at din motivasjon er å klare første delmål enten i løpet av sommeren eller før sommeren begynner. Her synes jeg du skal være mer konkret. Sett en dato og ikke la følelsene dine få bestemme når det passer. Sett grenser for deg selv. Du bestemmer over din kropp!

Du vet hva du vil og hva målet ditt er. Nå må du ta tak i deg selv og legge alle unnskyldninger og følelsene som bremser deg vekk. Vær ærlig med deg selv. La følelsene som bremser deg komme ut i lyset. Ransak deg selv. Kjenn på følelsene som får deg til å føle deg svak og innse at disse følelsene ikke trenger å ta kontroll over deg. Ta kontroll over dine egne følelser. Trøst deg selv med venner eller gode rutiner i stedet for å ty til kjøleskapet eller selvmedlidenhet.

Så til neste gang Line, vil jeg at du skal tenke nøye over hvordan du egentlig tenker, føler og handler i forhold til dette. Skriv ned følelsene som dukker opp og gjør noe aktivt for å endre innstillingen din og endre gjentagende mønstre som bremser deg. Vi gleder oss til å høre hvordan det går neste gang vi tar en “formsjekk” på deg. Stå på! Fortsett å kjempe for dine mål, for dette klarer du så lenge du tør å være ærlig med deg selv og sette grenser!

Mvh Marika Lejon

—————————————————————-

29.oktober 2013

Hvordan går det med vektnedgangen nå?

De siste par månedene har jeg slitt litt. Jeg gikk opp 1 kg. Ja, kun 1 kg, men ble litt satt ut. Etter et par uker gikk jeg ned den ene kiloen, men tror også jeg ble litt “høy på pæra” av å ha gått ned det jeg har gått ned. Jeg begynner å få hodet på rett plass igjen og har ikke gitt opp. Det er ikke et alternativ! Som sagt har jeg et mål og det skal jeg klare. Så har tatt opp strikking i stedet for å tenke på mat og småspising. Jeg har også hengt opp et lite flatterende bilde av meg selv på kjøleskapet, slik at  når jeg går bort å før jeg åpner kjøleskapet, så kommer jeg på andre tanker. Positive ord fra enkelte hjelper, for jeg har tendens til å trykke meg selv litt ned.

Kjære Line:

Man kan ikke ha opptur hele veien. Men det er viktig at du ikke faller tilbake i gamle spor. Å gå opp en kilo etter å ha gått ned 7,5 kg på to måneder er ikke så ille. Det jeg tror du skal fokusere på nå er en dag av gangen. Jeg tror det er lurt å skrive ned hva du spiser og hvor mye du beveger deg fra dag til dag. Så kan du se på hva du har gjort og se om du kanskje kan klare å gjøre enda litt bedre enn dagen før. At du konkurrerer med deg selv og din hverdag og ikke henger deg alt for mye opp i resultatet. Man kan ha lett for å lage ideer om hvordan man burde se ut og hvor mye man burde gå ned på så og så lang tid. Å legge slikt press på seg selv, kan føre til at du får dårlig selvtillit fordi du forventer for mye av deg selv.

Mitt råd til deg nå er å være kjempestolt av det du har fått til. Skriv ned hver dag hva du har spist og hvor mye du har beveget deg. Se tilbake på disse dagene og prøv å konkurrere med deg selv i forhold til disse dagene. Ikke tenk for mye på selve målet eller hvor du egentlig burde ha vært i prosessen. Det å gjøre noe aktivt for å ikke tenke på mat, slik som å ta opp strikking er kjempelurt. Ofte er det tankene og følelsene som får oss til å spise når vi egentlig ikke er sultne. Ved å ha andre aktiviteteter som får tankene bort fra mat er veldig lurt. Det er faktisk kroppen selv og ikke tankene som forteller deg når du er sulten. Hvis det rumler skikkelig i magen og sulten virkelig tar deg, da kan du si til deg selv; nå er jeg faktisk sulten og kan ta meg noe sunt og godt med god samvittighet.

Lykke til videre!

 

22. august: Oppdatering fra “Oppdrag: Line”. Det har gått ca to måneder og Line Pettersen (41) har til sammen gått ned 7,5 kg. Her kan du lese om hvordan det står til med vektnedgangen til Line, som skal ned over 45 kg totalt.

Hvordan har det gått den siste måneden?

Jeg har gått ned 3,5 kg siden sist. Jeg hadde en helg der jeg spiste noe usunt, men ikke en hel helg igjen denne gangen, nei. Jeg tar eventuelt 1 dag per uke eller annenhver helg med litt usunn kos, men jeg er ikke slavisk.

Hva har utfordringen vært?

Den tøffeste utfordringen er vel hele tiden å holde seg til det opplegget man har lagt opp. Det å ikke sprekke. Utenom den helgen jeg spiste usunt har jeg egentlig vært flink til å følge det jeg har satt opp for meg selv. Jeg går mine daglige turer. Noen dager går jeg to turer. Jeg låner en hund (husky), som er en trekkhund. Da er det bare å følge etter. Jeg føler meg litt frem på den smartgymmen jeg har fått låne.

Hvordan føler du at motivasjonen holder seg?

Motivasjonen er jo at jeg vil tilbake til meg selv, for å si det sånn. Jeg har jo satt meg et mål og DET skal jeg nå. Faktorer som kan bryte meg ned er vel det at jeg føler at jeg på et vis er alene, men samtidig så er det også en faktor som gjør at jeg blir litt mer fandenivolsk. At det her skal jeg klare. Jeg har mine stunder der jeg tenker at jeg kunne ha klart det bedre den siste måneden, enn det jeg har gjort, men jeg gir ikke opp. Jeg lærer heller av mine feil og går videre. For eksempel tenker jeg at slike helger med mye usunn mat, det skal jeg ikke ha igjen 🙂

line 2
Line etter å ha gått ned 7,5 kilo.

 

Line for to måneder siden.
Line for to måneder siden.

Har du spørsmål til PT-Heidi Vonka Koi og kostveileder Marika Lejon?

Jeg har et spørsmål angående trening til Heidi:

Skal man kjøre gjennom forskjellige øvelser, selv om man ikke liker/ikke har lyst til å utføre dem? Jeg er bare litt redd for å møte veggen. Jeg føler jeg ikke får til øvelsene ordentlig, så stopper det opp for meg. Et eksempel er romaskina; at skuldrene skal være sammen bak og rett i ryggen. Jeg føler bare at jeg synker sammen etter noen miutter. Grunnen til at jeg bruker romaskinen er at jeg har fremoverlente skuldre og tror at roing kunne hjelpe på å rette litt opp. Så kanskje jeg trenger noen tips for å få bedre holdning i rygg/skuldre.

Heidi Vonka Koi svarer:

Heidi Vonka Koi

Hvis du er usikker på om du gjør øvelsene riktig, så burde du oppsøke en dyktig PT (les dyktig, det er dessverre altfor mange dårlige PT’er der ute). Da kan du få hjelp til å finne ut av de øvelsene du er usikker på. Noen øvelser må man bare terpe, terpe og terpe! Så sitter de til slutt. Da både fordi man blir sterkere, og fordi man får bedre teknikk. Det er veldig få som får alle øvelsene til å sitte med en gang. Det er også kjempeviktig at du faktisk vet hvilke muskelgrupper som skal jobbe i alle øvelsene, slik at du er 100% sikker på hvor det skal kjennes. På noen øvelser er det større sjanse for å skade seg, hvis man gjør de feil, så da må man kanskje heller begynne med noen andre øvelser som er lettere. Dette kan en personlig trener hjelpe deg med å finne svar på.

Hvis man har den type mål som blant annet du har, så er man nødt til å pushe seg selv litt. Det nytter ikke hoppe over øvelser, eller det som er planlagt fordi man ikke har lyst. Da må man heller finne ut av hvorfor man ikke har lyst. I ditt tilfelle er det kanskje fordi du er usikker på øvelsene? Bestill deg en time med PT, og få full kontroll på øvelsene du i dag er usikker på. Ofte når man ikke liker noe, er det nettopp fordi man føler seg usikker. Ikke gi opp selv om du ikke får alt til på første, andre eller tredje forsøk!

gymgrossistenbutikk

24/7 – 2013: Oppdatering fra “Oppdrag: Line”. Det har gått ca en måned og her kan du lese hvordan det står til med vektnedgangen til Line Pettersen (41) som skal ned over 45 kg totalt. Scroller du ned, kan du lese det første intervjuet vi hadde med henne.

Line Pettersen BODYMAG.no

En måned tidligere (4 kg):

Line Pettersen

Hvordan går det med vektnedgangen nå Line?

Jeg har gått ned 4 kilo siden sist. Jeg har vært ute og gått hver dag så og si, noen ganger to ganger om dagen. Nå har jeg fått lånt noe som heter “Smart Gym”. Det er en sånn sak man fester på døra med strikker og håndtak. Så skal jeg se hvordan det går. Selv om jeg har hatt noen halvdårlige dager hvor jeg ikke har vært like motivert, så er en av grunnene til at jeg ikke har gitt opp det at jeg vil føle meg vel med meg selv og at jeg selv vil jobbe meg ned til der jeg føler at jeg skal være. Jeg vil ikke ha så mange ekstra kilo å dra på. Så vil jeg med dette også oppleve at min selvtillit øker etterhvert 🙂 Det er noen gamle ting som skjedde for mange år siden, som kan dukke opp igjen hvor jeg følte at jeg ikke var god nok. Jeg føler vel at det ikke har gått så bra hver eneste dag, men har ikke gitt opp og gyver på.

Har du noen spørsmål til du trenger hjelp til på vei videre?

Ja, jeg vil gjerne ha forslag til noe jeg kan småspise på innimellom måltider? Så ønsker jeg noen spesielle øvelser for magen. Jeg  føler at jeg har gått ned, men føler at magen forsatt er der.

Marika Lejon svarer på småspising:

Fire kilo er veldig bra. Man kan ikke være Superwoman hver eneste dag. Så lenge du ser at du i det store og det hele går ned, så skal du være kjempefornøyd! Vi snakket litt om små måltider forrige gang også. Jeg tror en stor del av å gå ned i vekt også handler om å spise når du faktisk er sulten. Hvis du kan unngå for mye småspising mellom måltidene, så er det det beste. Spis når du har planlagt at du skal spise og føl at du er sulten når du skal spise måltidene dine også. Hvis man går og småspiser hele tiden, så vil man kanskje ikke være så sulten når man skal sette seg ned for å spise middag. Likevel, så kan det være at du faktisk blir veldig sulten når det enda er to timer til du skal ha ditt planlagte måltid. Da ville jeg anbefalt deg og ta deg et lite måltid på rundt 150 kalorier, som gjør at du holder ut til nærmeste planlagte måltid. Det kan være en halv proteinsjokolade, en halv boks med mager vaniljekesam/cottage cheese, en Skyr eller kanskje to riskaker med litt renskåret kylling på. Det er viktig at det ikke blir for mye sukker i småspisingen. Da får du svingninger i blodsukkeret og kroppen kan fort lure deg til å tro at du er enda mer sulten enn du egentlig er, bare fordi blodsukkeret plutselig daler ned.

Heidi Vonka Koi svarer på mageøvelser:

Svar til Line: Her må du bare ha tålmodighet, og gjøre som du skal med kosthold og kardio. Mageøvelser vil ikke fjerne fettet på magen, bare styrke opp musklene under fettet. For oss jenter sitter gjerne fettet på mage og rumpe ekstra godt, så her må du bare stå på jevnt og trutt slik at fettet forsvinner også der. Med andre ord så er det riktig kosthold dag ut, og dag inn som vil fjerne fettet på magen.

Du kan finner mageøvelser for å styrke magemusklene her: Bodymag-trenings-guide

Artikkel fra 22.juni 2013:

Line Pettersen (41) fra Fetsund er 176 cm og veier i dag 104 kilo. Bodymag vil nå hjelpe henne mot målet sitt. Nemlig å gå ned over 30 kilo! Bli kjent med Line!

Bodymag ble kontaktet av Line Pettersen og vi bestemte oss for å hjelpe henne med å kvitte seg med kiloene. Målet hennes er å veie 70 kilo og når målet er nådd, får hun fotoshoot og bli-ny dag med make-up artist hos Bodymag. Hver måned kommer vi til å ta en “formsjekk” på Line, helt til hun er i mål!

184079_233589960015398_7862358_n (1)Når startet din vektøkning og vet du noe om hvorfor?

Den startet for rundt ca åtte-ni år siden. Jeg veide ca 60 kg men brukte p-sprøyte i 1 år. Da gikk jeg opp ca 45 kg på rundt 15 måneder. Jeg har gått opp og ned de årene men tok tak i det rundt januar da jeg begynte på Xenical. Jeg har gått ned ca 11 kg frem til nå og veide ca 115 kg på det meste.

Hva endret du på i kosthold og livsstil for å gå ned?

Angående kosthold så begynte jeg å se mer på antall kalorier på matvarene jeg kjøpte. Jeg har aldri vært en skikkelig godtemons, men koste meg litt. Drikker ca ett vanlig glass med brus for eksempel en gang hver tredje måned. Jeg er veldig glad i en saft som heter Zeroh.

Hva kan stoppe deg?

Hva kan stoppe meg? Vel, jeg føler at jeg er alene om det her. Kanskje jeg har lett for å sprekke. Jeg føler at jeg kommer til å stoppe helt opp.

Hva er målet ditt?

Målet mitt er å føle meg bedre ikke minst og bli sterkere i rygg og mageregionen. Jeg sliter litt der. Jeg går til fysioterapeut. Når det gjelder målet med antall kilo, så ønsker jeg å gå ned til rundt 70 kg.

Hvor henter du inspirasjon for å nå målet ditt?

Min inspirsjon er litt todelt. Min mor har slitt med overvekt hele livet, men hun tok en slankeoperasjon for litt over tre år siden. Jeg holdt på å ta det selv, men fant ut at det passet ikke for meg da jeg har spilt håndball i mange år før. Jeg vet hvor jeg hadde meg selv angående troen på meg selv og størrelse. Jeg vet jeg kan, men er vel litt av den utålmodige typen. Men nå har jeg forandret litt tankegang der. Jeg leser mye på Bodymag og dette gir meg både inspirasjon og motivasjon til å ville nå målet mitt.

Line Pettersen

Har du et spørsmål til Heidi og Marika, som kan hjelpe deg et stykke lengre?

Spørsmålene jeg har nå, er hva som er lurt å spise eller drikke hvis man føler at man har lyst på noe godt? Angående trening føler jeg meg ganske utrent nå,men er litt redd for å møte veggen når det gjelder å komme seg ut og trene. Jeg har gjort det før, men hva kan jeg gjøre for å komme i gang igjen?

Marika Lejon svarer på kosthold:

Det er fint at du ikke er en godtemons. Du spiser kanskje ikke en hel haug med mat på en gang etter å ha prøvd å ligge for lavt på kaloriene lenge. Dette kan ofte bli en ond sirkel og kan fort bli til “trøstespising”. På meg virker det som du på grunn av p-sprøyten har fått mer matglede og kanskje spist litt mer usunt og i tillegg spist litt mer enn da du veide 60 kg.

Siden du allerede har gått ned 11 kilo, synes jeg du skal fortsette slik du gjør nå, med å være litt nøye med å sjekke kaloriene på matvarer. Det er en fin start å spise nogenlunde det samme som før, men velge de lettere produktene. I stedet for vanlig sjokolade, velger man for eksempel Nutrilett-sjokolade. Altså de sjokoladene som det er mindre sukker i og som inneholder mindre enn 250 kalorier pr stykk. Av alle pålegg og matvarer som er på markedet, finner man som regel et “lettere” og sunnere alternativ. Lettere oster, lav-karbo brød, fettreduserte yoghurter og brus uten sukker eller kalorier.

Når du får “lyst” på noe er det fint med frukter som har mye fiber. Det metter godt. Å starte dagen med tørkede svisker (6-7 stk) er ikke så dumt. Det holder magen i gang og gir metthetsfølelse utover dagen. Jeg vil anbefale karboblokkere når du spiser stivelsesrik mat. Jeg har selv testet det i ca et år, og har uten anstrengelser kvittet meg med ca 3-4 kg på det året.

Les artikkel om karboblokkere her!

Jeg vil anbefale deg å spise godt med proteiner hver dag i form av kyllingfilet, kalkunfilet, biff, svinefilet og fisk. Mager eller vanlig cottage cheese er også veldig proteinrikt og egner seg svært godt som mellommåltid. Du kan bruke Splenda som søtning, hvis du liker det bedre søtt. Spis mye salat og grønnsaker og ha litt ris eller potet til kjøttet eller fisken. Kutt ut de fete sausene og velg “lettere” sauser, hvis du ikke klarer deg uten. Spis moderat med karbohydrater og kutt ut matvarer som inneholder mye mettet fett. Velg heller matvarer som inneholder flerumettet eller enumettet fett. Bruk litt olje når du steker maten, i stedet for margarin og smør.

Fett- og oljeguide

Å spise på denne måten, vil gi deg mindre søsug og bedre metthetsfølelse. Får du likevel søthunger, så er frukt, bær, lett-is, mager vaniljekesam, proteinpannekaker og lett-sjokolader/ lett-kakao gode alternativer. Av drikke synes jeg Zeroh som du nevner er fint. Den inneholder ingen kalorier eller sukker og har naturlig farge og aroma. Ellers er det helt ok med lettbrus som Pepsi Max, Fanta Free, Cola light og så videre. Fun light er det også mange som liker å drikke på “diett”. Den er uten sukker, og vil ikke ødelegge for vektnedgang.
 Likevel er det viktig å drikke mye vann. Prøv å drikke 6-8 glass vann om dagen.

Heidi Vonka Koi svarer på trening:
I starten kan du begynne med styrketrening en til to dager i uken, og ellers bare komme deg ut å gå så ofte du kan. Hvis du ikke trives på et treningsstudio finnes det mange gode styrkeøvelser du kan starte med hjemme. For eksempel knebøy, utfall, planken, dips, sidehev, push ups og så videre.

Nå i starten er det viktigst at du klarer å bevege deg mer enn tidligere. Omså det bare er gåturer med venninner, og alle småtingene i hverdagen som å ta trappene istedenfor heisen, sykle dit du skal istedenfor å ta bilen eller bussen og lignende. Man trenger ikke “gape over alt” med engang, da dette ofte blir altfor vanskelig. Sakte, men sikkert må du endre på livsstilen din. Alle de små forandringene blir mye tilslutt. Det finnes jo også mange ulike gruppetimer på treningsstudioene, kanskje det er noen timer der du vil like?

Bodymag-trenings-guide

Les også: Hjelp! Hvordan skal jeg trene?

 

Leave a Comment