Posted on: 7. mars 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
batman

Digget du Batman som barn? Det kan i såfall være grunnen til at du er sterkere og mer fornøyd med kroppen din enn andre menn. Forskning viser nemlig at forbilder du hadde i oppveksten kan forme selvfølelsen din!

 

batman

Undersøkelsene ble gjennomført av doktorgradsstudentene Ariana Young, Jordan Hollar og forskeren Shira Gabriel på University at Buffalo i New York.  Undersøkelsene viste at hvis en mann føler en tilknytning til en superhelt og har et parasosialt bånd til denne, så beskytter dette ham mot negative følelser som fokuset på muskuløse idealkropper kan gi.

Vil du bli sterkere? Besøk Gymgrossisten i Parkveien i Oslo!

“Parasosialt bånd” betyr at man har et spesielt forhold til noe, uten at det nødvendigvis er gjensidig og kan sammenlignes med forholdet en fan kan ha til en rockestjerne. Man vet ofte mye om sin helt og føler et bånd eller en form for identifikasjon. Mennene som hadde et parasosialt bånd til en muskuløs superhelt hadde ikke problemer med å se bilder av muskuløse helter, i motsetning til mennene som ikke hadde slike helter. Menn uten slike helter reagerte mer negativt på bilder de fikk se av muskelbuntene. Mennene som hadde et parasosialt bånd til en superhelt hadde også vesentlig bedre resultater på fysiske tester som ble gjort, enn de mennene som ikke hadde et slikt bånd.

Alt i alt antyder studien at menn som har hatt en muskuløs superhelt som forbilde kan ha større tilbøyelighet til å være i sterkere fysisk form og ofte har bedre følelse i forhold til kroppen sin.

Superhelter kan hjelpe barn til å bli sunnere!

Videre er det også forsket på hvordan barn spiser i forhold til sine superhelter. Da spinat-elskende tegneseriefiguren Skippern ble populær på 1930-tallet, økte forbruket av spinat med over 30 prosent i USA. Forskerne hevder at det fortsatt funker! I 2010 viste forskning at barn spiste mer grønnsaker etter å ha sett Skippern-tegnefilmer.

Kjøp Duzixon for å booste testosteronet på Kostimport.no!

Forskere ved University of Utrecht fikk i en undersøkelse barn til å velge frukt bare ved å spørre dem om hva heltene ville ha gjort. Det viste seg at barna valgte sunnere mat dersom de trodde at det var dette superheltene ville valgt. Forskerne mener dette kan være en enkel måte å få ungene til å velge sunnere. Forskeren Brian Wansink råder foreldre til å spørre barnet sitt ”hva ville Batman ha spist?” og hevder dette kan være et steg mot sunnere livsstil for barn.

Disse studiene er fin informasjon for foreldre som ønsker seg sterke og sunne sønner med et godt forhold til kroppen sin. Samtidig er det kanskje viktig å huske på at et barn trenger å føle seg godtatt og elsket slik de er og de trenger følelsen av å mestre. Dårlig selvtillit kan også føre til dårlig selvbilde og dårlig selvfølelse. 

Kilde: Forskning.no

Leave a Comment