Posted on: 27. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Flex_Lewis-Marika_Lejon-BODYMAG.no

Flex Lewis er fra Wales, men flyttet til USA for å oppfylle drømmene sine. Bodymag abonnerer på de største bladene i USA og får dem tilsendt før de havner i butikkene. Her er et referat fra et intervju Flex Lewis hadde med FLEX Magazine i mai-utgaven i år. 

Oversatt og skrevet av: Marika Lejon

Flex_Lewis-Marika_Lejon-BODYMAG.no(Flex Lewis og Marika Lejon på Loaded Cup 2012)

Flex forteller om hvor viktig fett er for ham på diett.

Fettinntaket var veldig viktig for meg i fjor. Når du er på diett, så er det de svakeste musklene som blir usynlige først. Før i tiden var det brystmuskulaturen min som flatet ut, mens jeg var på diett. I fjor klarte vi å unngå dette. Jeg startet da dietten min 20 uker før konkurranse og spiste mye mer mat og fett enn det jeg var vant til. Jeg var ikke sulten på dietten og derfor var dietten enkel å følge. Noen ganger slet jeg derimot med å få i meg maten. Det er ikke treningen jeg sliter med, men det å få i meg nok mat. Jeg spiste sju måltider på dietten min i fjor. Jeg hadde nok energi hele veien mot konkurranse, og det er nok på grunn av fettet jeg fikk i meg. Fettet hjalp meg med å holde hjernefunksjonen optimal og generelt hele kroppen fungerte bra helsemessig på grunn av fettinntaket. Jeg spiste mye laks og biff som inneholder mye fett. Jeg tok også fiskeolje, som er veldig sunt fett. Fiskeolje øker fettforbrenningen. I tillegg har fiskeolje mange andre fordeler også. Fett var helt avgjørende for meg i fjor, i forhold til årene før. Jeg tror resultatet viste seg på scenen. Jeg var mer fylt i muskulaturen, brystmuskulaturen flatet ikke ut og likevel var jeg mer “lean” enn noen gang. (Lewis, Flex i FLEX Magazine, mai 2013:284)

Flex forteller om hvordan han trener etter konkurranse.

Rett etter et show har jeg hensyn å ta i forhold til sponsorene mine. Det er mye photoshoots og derfor må jeg holde meg i form til all fotograferingen og alle opptredener er ferdig. Etter det gir jeg kroppen min hvile fra treningen. Jeg trente rundt åtte ganger på seks uker, etter min siste konkurranse i fjor. Jeg gikk ikke kardio og spiste akkurat det jeg hadde lyst på. Nøkkelen er da at jeg ikke spiser syv  ganger om dagen (slik som på diett), men kutter ned måltidene til kun to eller tre måltider om dagen. Hvis jeg hadde spist akkurat det jeg hadde hatt lyst på sju ganger om dagen, så ville jeg blåst opp som en hval. Etter omtrent seks uker føler jeg meg ladet opp igjen, og da går jeg tilbake til programmet mitt igjen. Jeg elsker å trene, så etter en pause vil jeg gjerne tilbake til gymmet. Det er ingen vits i å trene som en kroppsbygger, hvis du ikke spiser som en kroppsbygger. (Lewis, Flex i FLEX Magazine, mai 2013:284)

Mr.Olympia_BODYMAG(Flex Lewis i Mr. Olympia 2012, da han vant 212-klassen)

Dorian Yates vant Mr. Olympia seks ganger, selv om han bodde i England. Her forteller Flex hvordan han tror karrieren hans ville utartet seg om han ble i Wales og ikke hadde flyttet til USA.

Hvis jeg ikke hadde flyttet til USA, men blitt i Wales, så ville jeg vært en stor fisk i en liten tønne. Jeg har respekt for dem som bor i England, som konkurrerer på verdensbasis, men jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det stort i USA. For meg handlet det å komme meg inn i denne sporten, om å komme til USA, for å virkelig oppfylle drømmene mine. Da jeg kom til USA, var det ingen som brydde seg om at jeg hadde vunnet det britiske mesterskapet. Vinner du derimot i USA, setter det deg på en annen pidestall. Er du utenfor statene, er du ikke synlig. Jeg prøver å fortelle dette til vennene som prøver å gjøre det bra. Dagene hvor Yates gjorde som han gjorde, er over. Alle de store sponsorene er i Nord-Amerika. Du må være enten i USA eller i Canada for å få oppmerksomhet og du må ha mulighet til å reise mye, slik at du kan gjøre opptredener for sponsorene. (Lewis, Flex i FLEX Magazine, mai 2013:284)

(Referanse: Joe Weider’s FLEX Magazine, mai 2013:284, USA)

Leave a Comment