Posted on: 30. september 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Thomas Askeland

Bodymag dro til Bergen for å lage filmportrett med Thomas Askeland. Her kan du se ham trene, snakke om livet som kroppsbygger og han tar oss med til Bryggen i Bergen. Thomas har sterk tilknytning til Bergen. Det var her han vokste opp og her har han startet sitt eget firma!

IMG_3126


Navn:
Thomas Christian Askeland

Alder: 35

Høyde: 165cm

Vekt on/off: 79,4/92-96

Utdanning/yrke: Doctor of Naprapathy og tidligere idrettsoffiser i marinen

Utdanning: Psykologi, juss og idrett.

Bor: Bergen

Familie: mor,far, søster, bror og kjæreste med Ida Markussen

Meritter:

 • Luciapokalen: -70kg 4.plass – 2002
 • Stavanger Open: -75kg 1.plass – 2004
 • Norgesmesterskap: -75kg, 1.plass + beste posør – 2004
 • IGP Classics: 2.plass -80kg – 2006
 • Norgesmesterskap: 2.plass -80kg + beste posør
 • Nordisk Mesterskap: -80kg- 1.plass , 4.plass overall – 2006
 • Euro Elite Champions Tour Tallin: 12.plass open class – 2006
 • Stavanger Open: 1.plass -80kg 2.plass overall Beste posør – 2007
 • Norgesmesterskap: 1.plass -80kg 1.plass overall Beste posør – 2007
 • Nordisk Mesterskap: 1.plass -80kg 1.plass overall Beste posør – 2007
 • Euro Elite Champions Tour Tallinn: 8.plass open class – 2009
 • Arnold Amateur light heavy weight: 6.plass – 2009
 • Sandefjord Open: -90kg, 2.plass – 2009
 • Oslo Grand Prix: 1.plass -90kg, 2 plass overall + beste posør – 2009
 • Arnold Amateur middle weight: 4.plass – 2010
 • Sandefjord Open: -90kg, 3.plass – 2010
 • Oslo Grand Prix: -90kg, 2.plass + Beste posør – 2010
 • Loaded Cup: -80k,g 1 plass, 3.plass overall – 2012
 • Oslo Grand Prix: -80kg, 1.plas,s 1.plass overall + beste posør – 2012
 • Sandefjord Open: -90kg, 1.plass, 1.plass overall – 2013
 • Europamesterskapet: -80kg, 2.plass – 2013

Se filmportrett her!

Hva driver du med til daglig?

Jeg jobber til daglig som naprapat på Askøy Naprapatklinikk og er eier og daglig leder av Bodytech AS. Jeg jobber også som foredragsholder innen naprapati, helse, trening og livsstil. Samt Coach innen livsstilsendring, kroppsbygging og poseringsteknikk. Å jobbe som naprapat passer bra inn i livsstilen, selv om det blir tunge dager iblant, når kalorimengden er lav og tunge ben slår til. Det er en kamp, men det går bra. Jeg strukturerer kosten slik at jeg har energi på jobb, så blir det mer jobbing for å gjennomføre treningene senere på dagen.

Hva er din neste konkurranse?

Neste konkurranse er Arnold Europe i oktober 2013, med visse forbehold vil dette bli min neste konkurranse. Videre satser jeg på Europamesterskapet i 2014. On season er det strikt disiplin og nøye planlagte rutiner i hverdagen, som styres av klokken. Jeg spiser på bestemte tidspunkt, jobber fra 9-18 stort sett, og trener fra 19-21. Off season er det mye friere, da jeg spiser det jeg vil, men beholder en viss struktur med faste måltider. Jeg trener fem dager i uken off season og syv dager i uken på diett, ofte flere økter pr dag med kombinasjon av kardio, vekttrening og sirkeltrening.>>>

IMG_3120

Hva er de fem viktigste tingene i livet ditt?

Den viktigste personen i livet mitt er Ida. Treningen betyr ekstremt mye, avslappingstiden på kvelden i sofaen, familie og venner.

Kan du fortelle litt om ditt samarbeid med Kostimport?

BMR er et nytt og spennende kosttilskudd-merke, som jeg fattet interesse for og var så heldig å bli tilbudt sponsing av. I Norge er det www.kostimport.no som står for distribusjonen. Jeg valgte å gå inn her og prøve ut produktene før jeg ville promotere dem. Det er jo en forutsetning at man faktisk kjenner produktene og effekten av de for å promotere de, og jeg må si jeg er svært positiv til disse produktene. Pre Workout- produktet Animus er fantastisk, og proteinpulveret Protelux har høy kvalitet og er god på smak. Jeg har merket en effekt på trening i form av økt energi og dermed mer intense økter. Samarbeidet med kostimport fungerer veldig bra.

Hva er du mest fornøyd med når det gjelder fysikken din?

Fysikkmessig er jeg mest fornøyd med strukturen og symmetrien. Jeg ønsker å bygge videre, men uten å ødelegge symmetrien. For meg er det det bygging handler om; en flott symmetri med så mye muskelmasse som mulig. For meg gjelder så mye muskelmasse som mulig på 80kg. Vi får se i fremtiden om jeg stiller i en høyere vektklasse.

IMG_3104

Hvem er dine forbilder?

Mitt forbilde fra starten av har vært Lee Priest anno 90-tallet. Før han var det alle med muskler i tegneserier. Supermann og hulken Wolverine fascinerte meg stort som liten. Det var først senere jeg fant ut at det fantes slike kropper i virkeligheten, og jeg ville bli slik selv. Videre har jeg stor respekt for Franco Columbo, Francis Benfatto, Shawn Ray, Dexter Jackson og de fleste som klarer å bevare en fantastisk symmetri med stor muskelmasse. For meg vil alltid en symmetrisk og deffet bygger gå foran et massemonster, men det er klart; jo større symmetrisk, jo bedre..til en viss grad>>>

 

IMG_3100

 

 

IMG_3097

Hva er det mest krevende inne sporten?

Det mest krevende i sporten er nok all forsakelse som må gjøres. Disiplinen og den evige kampen med mat og tid til trening. Det er mye som må struktureres rundt det å beholde kontinuitet. Fravær fra trening og dårlig kosthold slår ut umiddelbart, så det er en kamp for å bevare det man har bygget og ikke minst klare å skape forbedring.>>>

IMG_3177

IMG_3158

IMG_3149

IMG_3147

Vi takker Thomas “Supermann” Askeland for besøket i Bergen og et meget hyggelig intervju!

Kostimport

 

Leave a Comment