Posted on: 7. juni 2016 Posted by: Bodymag Comments: 0
fantasien er sterkere enn viljen

Ville du spist en kake full av larver? Hvis du ønsker å komme i bedre form, bør du fantasere stygt om fy-maten. Forskere mener nemlig at fantasien er sterkere enn viljestyrken. 

2013-02-17 12.43.37

Fantasien er sterkere enn viljen

Tenk deg at det står et stykke sjokoladekake foran deg. Fortell viljestyrken din at du ikke skal røre det. Forestill deg smaken av sjokoladepynten som smelter på tungen. Kjenner du at viljestyrken svekkes litt? Vel, i så fall  beviser det at fantasien er sterkere enn viljen!

Nå skal du lukke øynene og forestille deg et stykke sjokoladekake. Forestill deg at kaken er dekket av larver og kryr av slimete mark. Legg merke til den forferdelige lukten fra larvene. Virker kaken litt mindre fristende? Hvis du har opplevd noe ekkelt i forbindelse med en matvare, så ødelegger det ofte lysten på å spise matvaren igjen. Det er på grunn av fantasien og forestillingene dine, som spiller en vesentlig rolle. Hvis du finner en hvit slimete larve i leverposteien mens du spiser, er det store sjanser for at du mister lysten på leverpostei resten av livet, selv om leverpostei er det beste du vet.

larver (2)
Ville du spist en deilig, varm og sjokoladeduftende muffins, om den var full av larver?

Friske urter og delikat sitronsaus

Det er gjennom fantasi og forestillingsevne du foretar de beste valgene om hva du skal spise. I menyen på en restaurant skriver de gjerne noe slikt som “Ovnsbakt steinbit med friske urter og delikat sitronsaus”. Det ville vært lite fristende om det stod “dau fisk med tørre urter og lunken saus”. Det er altså dine forestillinger som avgjør valgene dine. Fantasien din!

Dette gjelder ikke bare hvordan du forestiller deg maten, men også hvordan du forestiller deg din egen kropp. Ved hjelp av fantasi kan du gå ned i vekt.

Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.
Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.

Måten du tenker på styrer kroppen din

Spør du noen hva målet dems med vektnedgang er, så er det gjerne å slanke seg, å kvitte seg med bilringene eller å ikke være lubben. Slik bør man faktisk ikke tenke. En av livets mest grunnleggende psykologiske regler er denne: du får alltid mer av det du fokuserer på. Det er viktig å ikke fokusere på det du ikke ønsker. Altså at du ikke fokuserer på bilringene dine og fettet du vil kvitte deg med. Med en slik tankegang vil du bare fremme og forsterke det bildet folk har av deg som “feit”. Dette leder til en følelse av hjelpesløshet og håpløshet. Du mister motivasjonen.

Fokuser kun på det du ønsker!

Når du omdirigerer fokuset ditt skal du fokusere på det du ønsker. Nemlig en slank, sunn og veltrent kropp. Du må forestille deg selv hvordan du ønsker å se ut. Fantasere så mye du kan. Glem bilringene dine! Tenker du på bilringene dine, vil du lettere være i stand til å fore dem. På denne måten starter du prosessen med å trene sinnet ditt til å gi deg nettopp det du ønsker. Jo mer spesifikk du er, desto bedre fungerer dette.

Nyere vitenskapelig forskning i USA og Europa har entydig konkludert at visualiseringsteknikker på en dramatisk måte forsterker vår evne til å slanke oss. Hvis du forestiller deg selv som slank og øver deg i å gå mot idealvekten din, så sender du hjernen din en beskjed som vil virke inn på energinivået ditt, motivasjonen og til og med forbrenningen din.

En viktig ting å huske på, er å gjenta. Gjentakelse er nøkkelen til suksess. Når vi gjentar en handling, så skaper vi en nervebane i hjernen. Hver gjentakelse vil forsterke denne banen. Når du forestiller deg selv som slank og sunn, sender du signaler til underbevisstheten din, om at den skal oppføre seg, føle seg og spise som en slank person.

Da er det bare å fantasere i vei og sakte men sikkert vil du se fantasi bli til virkelighet.

Leave a Comment