
En avgjørende faktor for å oppnå en vellykket treningsøkt, er å få ordentlig kontakt med musklene under hver repetisjon av hvert sett.
Oversatt av: Marika Lejon
En vitenskapelig studie utført av The Cleveland Clinic Foundation viser nettopp dette, sammen med flere andre studier. Med vitenskapen som støtter dette, er konsentrasjonen for å få kontakt med muskelen absolutt noe du bør tenke på hvis målet ditt er maksimale resultater fra treningsøktene dine.
Det kan faktisk ta mange år å lære å virkelig fokusere på strekken og sammentrekningen som gjøres i hver øvelse.
En teknikk man kan bruke kalles “GIT” eller “Get in Touch“-prinsippet. Teknikken innebærer å gjøre øvelsen, men uten vekter i hendene. Dette gjør du før du faktisk skal løfte vektene. Idéen er å sakte jobbe seg gjennom hele spekteret av bevegelser som er i bevegelsen du skal utføre, mens du kun fokuserer på å komme i kontakt med muskelen du skal aktivere.
Den sterke forbindelsen mellom nervesystemet og musklene vil gjøre deg i stand til å ikke bare føle at øvelsen gir mer effekt, men også aktivere så mange muskelfibre som mulig i hver repetisjon.
Det anbefales å gjøre ca 6-8 reps uten vekter, før man går i gang med øvelsen med vektene. Tempoet bør ligge på ca 5/2/5/2.
- 5 sekunder eksentrisk eller negativ sammentrekning
- 2 sekunder på midtpunktet
- 5 sekunder konsentrisk eller positiv sammentrekning
- 2 sekunder på “topp” kontraksjon
Hvis dette blir gjort riktig, vil du sannsynligvis få en fin pump, før du faktisk har rørt vektene. Du vil få mer nytte av selve bevegelsene når du starter å løfte vektene.
Når hver repetisjon kan gi deg mulighet til å stimulere mer muskelvekst, så hvorfor ikke bruke GIT for å få mer igjen for innsatsen du legger i treningen din?
Referanse: muscleandfitness.com, Eric Broser.
Den “krise-deffen” artikkelen er kanskje den beste treningsaritkkelen jeg har lest på uuutrolig lenge !
på Cab-cyclingen, skal man ha 45-50% protein, 20-25% karb og resten fettt( 25%)
Og på oppkarbingsdagen 45-50 karb, 35% protein og ca. 15% fett ?
Ble litt usikker på den carb-cyclingen, siden det sto lengre ned om ca. 10-15% fett. Men dette gjelder vell på oppkarbingen eller vanlig diett
Det liker vi å høre 🙂
Hvis du skriver spørsmålet under krisedeff-artikkelen, er det lettere for Tommi å svare deg.
I’ve seen your ad on google:
—
Bodymag.no – Trening – Kosthold
Et nettsted for deg som trener tungt!
—
I am writing to ask you about one matter.
Please can you lead me to someone who responsible for markеting