Posted on: 15. januar 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
Daniel Stisen

Det er ikke alle som synes byen er et bra sted å sjekke opp sin potensielle “soulmate”. Mange trenings-entusiaster er kanskje heller ikke å finne på byen? Er det slik at like barn leker best? Hvor viktig er det at sin bedre halvdel er like opptatt av å tilbringe mye av sin tid i et treningsstudio? 

Av: Miriam Jødal. Foto: Jon Klasbu

Daniel StisenFoto: Jon Klasbu: http://www.klasbu.no

Det er et faktum at trening utløser endorfiner og gir energi. Med hormonene i sving, så er vel alt tilrettelagt. Man er for det første edru og man kan vise seg fra sin beste side. Er det visse koder man bør følge? Hvordan skal man i så fall gå frem? Er det for det sosial akseptert å bare gå frem, hvis man finner noe interessant der ute i en jungel av apparater? Miriam intervjuet seks treningsglade atleter for å få svar på sine spørsmål! 

Denne reportasjen har 6 deler. Atletene som svarer er Daniel Stisen, Linda K. Rambø, Stephan Ramin Kovac, Joachim Al Hauari, Jelani Ask og Dag Roar Lie. Først ut er Daniel Stisen.

Navn: Daniel stisen

Alder: 32

Gym: 24Fitness (Oslo) EasyGym (London)

Sivilstatus: single

Gren: Kroppsbygging

Hva synes du om å bli sjekket opp på et treningsstudio?

Jeg synes i utgangspunktet det er hyggelig. Grunnen er at man skal vare takknemlig for de muligheter livet tilbyr deg. Men når det er sagt, så foretrekker jeg å trene når jeg er på treningsenteret. Det er grunnen til at jeg er der. Være i treningsmodus, i min egen lille verden, der jeg kan fokusere på meg selv og komme unna stress og andre hverdagslige ting. Samtidig utvikle og forme kroppen min, noe jeg synes er fascinerende. Jeg prøver å gjøre symmetrien og muskelutviklingen så komplett som mulig.

Trenger du kosttilskudd? Kjøp hos Gymgrossisten i Sorgenfrigata!

Er det en god idé å sjekke opp noen der man trener?

Jeg har faktisk etter en del erfaring med å trene på gym med masse bodybuildere og fitnessjenter lært meg at det aldri er lurt å date en dame på samme gym. Det skaper ofte komplikasjoner i ettertid. Jeg har nesten til gode å se noe annet. Det finnes nok unntak til reglen, det gjør det alltid.

Kan du forklare litt nærmere hva du tenker, Daniel?

Grunnen er ofte etter noen år, så går det fort litt “innavl” på gymmen. Det skaper fort konflikter mellom tidligere kjærester og andre gutter/jenter på gymmen, som den ene parten ender opp å date med. Jeg har derfor valgt å ikke “date” på gymmen av den grunn.

Trenger du nye treningsklær, så du ser bedre ut på gymmen? Kjøp hos på nett nå Gymgrossisten!

Har du en pekefinger-regel du kan dele med oss?

Ikke piss der du sover” er det et ordtak som sier. Det samme gjelder på en gym. Om du ønsker å tilbringe mye av livet der, uten konflikter og ha et bra samhold med de fleste på gymmen, så gå på gymmen, tren, ha det hygglig med dine treningsvenner på gymmen og hold det til det.

Du er jo veldig dedikert til treningen, så du har vel ikke tid til å sjekke opp mens du pumper?

Jeg er meget pratesyk av natur, så jeg ender ofte opp med å prate mellom sett, men da helst om trening. Jeg prøver så godt jeg kan å holde fokus på det jeg skal, altså trene og utvikle kroppen min. “Sjekke opp” under trening er uaktuelt, og jeg vil referer til svar ovenfor med begrunnelsen, “ikke piss der du sover“.

Tror du  «sjekking» oppleves provoserende når det skjer på et gym?

Ja, det kan det. Jeg har trent mange steder rundt om i verden, og jeg har oppelvd en del ganger å bli sjekket opp av homofile på gymmen. Spesielt i West Hollywood. Det føltes veldig ubehanglig og unaturlig for meg, siden jeg er “straight”, så jeg kan forstå hvordan damer på gymmet med “fin rumpe” kan ha det av og til. Når det er sagt har jeg ikke noe mot dem, og noen av mine beste venner er homofile.

Det sies jo at menn ikke kan multitaske, så hvordan har det seg at noen klarer å sjekke opp damer  mens de trener?

Vi alle har våre talenter, og noen har meget bra talent for sjekking. Det er nok noen som kan både trene og sjekke samtidig, men jeg vil tro dette er som med alt annet, desto mer fokus du har på en ting, desto mindre fokus har du på noe annet. Jeg vil påstå at i 95% av tilfellene vil fokus på sjekking kontra trening, gå utover din muskelutvikling og du vil ikke bli like bra som du kunne ha vært om du kun fokuserte på å bygge og forme kroppen. Ikke prate med alle damene 😀

Det er ganske mange menn som trener der du trener, hadde det vært greit hvis en mann ga deg et kompliment?

Jeg har null problem med det. Komplimenter for både menn og kvinner er sunt, men viktig at man respekterer hverandre og hverandres seksualitet.

Gutter gir jo hverandre komplimenter på treningen, men hvis jenter gjør det ville du opplevd det annerledes da?

Ja, litt tror jeg. Det kommer an på hvor godt jeg kjenner den jenta. Noen ganger kan det vare vanskelig å skille mellom et kompliment og et forsøk på å ta første steg til en “date-relasjon”.

Kommenterer du fysikken på damer som du ville gjort til en kamerat?

JA! Det gjør jeg, men jeg er “miljøskada” av fitness/BB, så jeg har en tendens til å kommentere som en “coach”. Jeg synes du burde utvikle musklaturen litt mer der og der, mens denne delen av kroppen er bra. Men de som kjenner meg, vet at det er “fagmannen Daniel” som prater og ikke “sjekke-Daniel”.

Nå vet ikke jeg om du er en sånn som er på sjekker’n på byen, men funker samme taktikk f.eks på et helsestudio?

Jeg personlig synes min fremgangsmåte om jeg er intressert i en jente, funker ganske bra uansett hvor det skulle være, jenter er jenter, og gutter er gutter, om vi er på gymmet, byen eller på et kjøpesenter. Når det er sagt er jeg ikke ofte på “sjekker’n”. Jeg synes det tar for mye av tiden min, og tiden er kostbar og den ønsker jeg å bruke på de viktigste tingene i livet mitt. Meg selv, familien, venner og mine karrieremål.

Hvis man ikke kan bruke helsestudio som sjekkearena hvor tror du man egentlig treffer de riktige?

Jeg treffer dem ofte ved tilfeldigheter, ikke noe godt svar på det.

Tror du på kjærlighet ved første blikk?

Ja og nei. Jeg tror på kjærlighet ved første blikk og jeg tror på at ekte kjerlighet kan bygges opp mellom to personer over tid. Jeg tror også at kjærlighet ved første blikk kan manipuleres, for det lærte jeg på acting studio i Los Angles. Du kan gjennom forberedelse, med smerte, sorg og kjærlighet, se en annen person i øyene og skape ekstremt sterke bånd på mindre enn et minutt. Det kalles sexual chemistry og funker spesielt hvis du vil huske den andre for alltid, og føle at det er noe spesielt med den personen du ikke klarer å glemme.

Er det viktig for deg som trener såpass mye at interessen for trening er like stor hos den du treffer?

Ja, om jeg skal date en jente, er jeg avhengig at hun har en god forstålese for trening og trener selv. Jeg har ikke behov for at hun er fantatisk opptatt av trening, men hun trenger å ha intreressen og hun trenger å ha en litt trent kropp, siden jeg tenner på en trent kvinnekropp. Ikke nødveldigvis en fitnessdame, men en trent kropp. Hun må ha en veltrent kropp, dyp sjel, være smart og ha klare mål med livet sitt.

Har du aldri opplevd et romantisk øyeblikk på gym?

Det har jeg, men aldri tatt det videre. Det er jenter på gymmen jeg har sterk sexual chemistry med, men det blir ved det. I hvert fall til jeg eventuelt flytter og ikke trener fast på den gymmen. Som sagt, ingen dating på gymmen jeg trener fast.

Kan du beskrive den verste måten du kan tenke deg at noen hadde sjekket deg opp på mens du var på gymmen?

Nei, fordi hvis man blir sjekket opp på gymmen, er det kanskje godt ment av den andre parten. Om det var klønete sjekking, så var det det, uten at jeg skal tråkke på det. Jeg er klønete på andre steder i livet og ønsker ikke at folk skal le av meg på de områdene.

Vi takker Daniel for intervjuet og ønsker ham lykke til videre med sjekkingen!

Leave a Comment