Posted on: 11. mars 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Eivind-Lie

Eivind Lie skulle egentlig stille denne våren. Det ble desverre ikke slik denne gangen. Nå forbereder han Stavanger Open og jobber aktivt og frivillig i NKF. For deg som ikke vet så mye om Norges Kropssbygger- og Fitnessforbund, så er det verdt å ta en kikk på denne artikkelen!

Tekst: Marika Lejon

Eivind-Lie

Navn: Eivind Lie

Alder: 29 år

Sivilstatus: Singel

Arbeid: Butikksjef

Meritter:
– 6. plass stavanger open 2009 +90kg
– 8. plass NM 2009 -100kg

Du sitter i styret i NKF. Kan du fortelle litt hva NKF jobber mot?

Det stemmer. NKF jobber mot å få fitness og kroppsbygging enda større i Norge idag. Vår oppgave er å organisere og å være der for miljøet og for våre utøvere som konkurrerer både nasjonalt og internasjonalt.

Hvem sitter i styret med hvilke titler og hvordan kan man bli valgt til å sitte i styret?

Det finnes en fin oversikt på vår nettside over hvem som gjør hva
http://www.nkf-ifbb.no/styret.html

For og kunne sitte i NKF må man være medlem av NKF. Har man så et ønske om å sitte i NKF kan man bli stemt frem på forbundstinget som holdes en gang i året. Nå fungerer det slik at man sitter i to år før det må stemmes om ens plass igjen, med mindre man ønsker å forlate styret før de to årene er omme.

Er dette frivillig arbeid?

Dette er frvillig arbeid som de fleste av oss gjør ved siden av fast jobb ja.

Har NKF noen mål for 2013 som dere ønsker å oppnå?

Ikke noe mer konkret enn og fortsette med å arrangere flotte stevner både på våren og høsten. Være der enda mer for våre medlemmer.

Hvordan samarbeider NKF med forbund i utlandet?
Det varierer veldig fra land til land egentlig, men fra vårt ståsted er det meget godt samarbeid, og vi involverer oss i en god del av det som foregår internasjonalt.

Kan NKF noen gang bli en del av Norges Idrettsforbund (og hvorfor ikke)?

Det har vært diskutert både innad og ellers, da vi ikke helt vet om vi kan kalle kroppsbygging en idrett. Det er ikke en resultatbasert gren på lik linje som det man ofte ser under grener i idrettssammenheng. Nå har jo derimot AF blitt en større gren og om dette kanskje er noe som burde ligget inn under Norges Idrettsforbund (i og med at det gjøres øvelser i denne grenen), skulle man kanskje sett litt nærmere på.

Hva er ditt viktigste bidrag til Kroppsbyggermiljøet?

Alt kan alltids forbedres og derfor liker jeg å være tilstede og bidra med mitt! Mitt viktigste bidrag er vel kanskje det at jeg faktisk sitter i NKF og ikke minst det jeg gjør her lokalt både for teamet mitt og stevnet Stavanger Open som arrangeres annet hvert år.

Hva mener du er det viktigste forbundet må jobbe mot for å skape et enda bedre og mer positivt miljø?

Vi kan og vi vil bidra med at NKF, klubbene og klubbene seg imellom får et bedre samarbeid.

Bestemmer NKF hvordan dommerne skal dømme?

NKF har ingen innvirkning på hvordan dommerene dømmer. Her er det strenge regler satt hos IFBB som må følges på hvert eneste stevne. De er satt av IFBB selv, helt konkret hvordan reglene utformes er nok ikke jeg rette personen å spørre.

Har du sett noen fremgang økonomisk i NKF de siste 10 årene? Interessen for sporten har vel økt?

Nå har ikke jeg vært så tett i miljøet så lenge at jeg kan svare for 10 år tilbake i tid, men at det har blitt større interesse er det absolutt ingen tvil om og de siste par årene har fitnessklassene virkelig tatt av. Vi har jo nå også fått denne flotte bikiniklassen på plass og her er det også meget stor interesse. Det er en stabil og sikker økonomi i NKF i dag, som gjør at vi kan bidra våre utøvere med hjelp når det trengs og hjelpe utøverne som kvalifiserer seg til å komme et steg videre. Det er da ikke snakk om sponsing i den forstand, men om en utøver stiller i et VM eller EM så kan vi av og til se oss muligheten til å støtte en utøver.

Du hadde planer om å stille selv denne våren. Hva skjedde?

Jeg gledet meg lenge og var virkelig mentalt forberedt på dette. Jeg skulle stille i blant annet Loaded Cup og Oslo GP etter planen. Dietten startet allerede i oktober i fjor. Underveis dukket det opp en del hindringer som ikke var ventet, som blant annet bytte av jobb. Skal man på konkurransediett er det viktig at det meste er på plass rundt deg i hverdagen, da det er krevende. Det er ikke rom for stress da.

Når ser vi deg på scenen igjen?

Jeg har jo veldig lyst å stille til høsten, men tror nok jeg legger all energi på å lage NORGES RÅESTE stevne altså Stavanger Open. Da blir jeg nok garantert å se på scenen våren neste år igjen istedet.

Til slutt: Hvem mener du har gjort mest for denne sporten i Norge?

Her vil jeg nok ikke utpeke EN person og skulle jeg ramset opp de jeg mener, så har du ikke plass i spalten din for det er mange etter min mening!

Vi takker Eivind Lie for informasjon om NKF og ønsker han lykke til med Stavanger Open og konkurranselplanene i fremtiden.

Leave a Comment