Dion Friedland er snart 71 år. Han bor i Sør Afrika, England, USA og i Italia. Dion er gift, har fire barn og elleve barnebarn. Han er en suksessfull forretningsmann, som startet egne forretninger allerede som tenåring. Men det stopper ikke her. Han fikk bronse i VM for under en måned siden og pris fra IFBB, for å være den eldste konkurrerende bodybuilderen.

Fitness Universe, Sanremo, Italy. 25 May, 2013.
Photo: Luca Alfieri, LA Design
Fitness Universe, Sanremo, Italia. 25. mai, 2013.

UnknownREAD THIS ARTICLE IN ENGLISH

 

Navn: Dion Friedland

Alder: 70 år , 9 måneder

Sted: Homes i Johannesburg , London , Miami og en båt i Italia .

Gym: Virgin Johannesburg; Peak London , LA Fitness Miami , Fitlane Cannes ;

Virgin og andre i Italia .

Yrke: Entrepreneur, forretningsmann.

Sivil status: Gift, fire barn og 11 barnebarn hvorav fire er på universitetet.

Du har nylig deltatt i VM i Mongolia til VM . Hvordan gikk det? 

Jeg kom på 3. plass i Masters +65 år.>>>

Dion, side tri, Mong, 13, _MO13469

Dion, most muscular for cover, Masters Mong, _MO13476

Dion side chest, Mongolia, 13, _MO13448

Dion front lat spread, Mongolia, , 13, _MO13483

Dion receiving a special award from Rafael Santonja, Pres IFBB, for being the oldest competitor, Mongolia _UL10071 (1)
Dion mottar pris fra Rafael Santonja (president i IFBB), for å være eldste konkurrent.

Jeg fikk en spesiell utmerkelse fra president IFBB Dr Rafael Santonja for å være den eldste konkurrenten. Jeg er den eneste konkurrenten i alderen 70 år.

Hvor lenge har du drevet med bodybuilding? 

Jeg startet med kroppsbygningen da jeg var 14 år. Da jeg var 17 år konkurrerte jeg, men siden jeg gikk på universitetet og startet egen bedrift, så sluttet jeg med kroppsbygging i en alder av 17. De neste 40 årene spilte jeg tennis (jeg var en veldig god tennisspiller) og golf. Sakte men sikkert kom jeg tilbake til kroppsbyggingen for 15 år siden, siden hoftene begynte å gi meg problemer. I 2010 ble jeg valgt ut til å konkurrere for Sør-Afrika i Masters -VM i 2011. Dette resulterte i at jeg ansatte en trener for første gang og begynte å spise mye proteiner ofte.

Hvordan kom du deg inn i denne sporten? 

Jeg var en mager tenåring og ble mobbet på skolen. Å bygge opp kroppen ga meg respekt.

Hvor mye betyr denne livsstilen for deg og hvordan holder holder du oppe viljestyrken og entusiasmen? 

Jeg har aldri trodd på moderering. Som bodybuilder prøver jeg stadig å forbedre meg, jobbe med svakheter og bli bedre selv om jeg blir eldre. Jeg liker når jeg får kommentarer fra folk som har sett YouTube-videoer der jeg konkurrerer.

Hvor bor du og hva gjør du i tillegg til trening og spising?

Jeg reiser ofte til mine ulike hjem og tilbringe mange timer hver dag til å svare på e-poster fra mine ulike virksomheter; Hedgefond , motorbedrifter i Storbritannia, en internasjonal grønn teknologiforretning med installasjoner i 24 land for Blue Chip-selskaper og en kunstvirksomhet.

Hvordan vil du beskrive en dag på en diett ?

Jeg spiser på samme måte stortsett hele tiden, men kutter ned karbohydratene åtte uker før jeg skal konkurrere. Jeg spiser proteiner syv ganger om dagen. Så spiser jeg masse rå, hovedsakelig grønne grønnsaker og karbohydrater kun til mine første tre måltider hver dag. Den eneste frukten jeg spiser er bær på morgenen med havre. Det hender jeg har et lite eple også. Frukt har for mye sukker for kostholdet mitt. Jeg drikker vann og proteinshakes. Jeg har også en kopp kaffe om morgenen noen ganger. Jeg er utøver for Top Secret Nutrition, som er et amerikansk selskap med gode produkter og jeg liker TSN proteinshakes.

Holder du i god form også off -season?

Ja , i min alder er det også vanskelig å gå ned i vekt, så fettprosenten er alltid maksimalt to prosent over min konkurransevekt.>>>

Dion and Saruul Dorjgochoo at the Golden Gym Fitness Club, Mongolia, 28 October, 2013 7
Dion og Saruul Dorjgochoo på Golden Gym Fitness Club, Mongolia, 28. oktober, 2013

Hvordan spiser du og trener off -season i forhold til on-season? 

Det er mye av den samme maten hele tiden. Jeg trener veldig intensivt med tunge vekter og kjører pyramide, hvor jeg starter på 12 reps og går ned til 8 reps, med tyngre vekter. Jeg har funnet ut at jeg ser best ut ved å trene minst seks dager i uken. Mine eneste hviledager er når jeg er ute og flyr. Min typiske treningsøkt varer i 2 1/2 timer (50 pluss sett) med svært kort hvileperiode mellom settene. Jeg hadde en total hofteprotese på min venstre side for 18 måneder siden og siden beina er min svakeste kroppsdel, trener jeg dem to ganger i uken. Det andre trener jeg hver sjette dag, men trener leggene annenhver dag.

Hvilke tips vil du gi folk på din alder, for å holde en sunn livsstil?

Det er avhengig av hvor sterkt du faktisk ønsker å ha en sunn livsstil og føle deg bedre. Det første du må gjøre er å begynne å spise riktig ved å kutte alle bearbeidede karbohydrater fra kosten din. Det betyr at du ikke spiser matvarer laget av sukker eller mel. Vær også forsiktig med å spise pasta, hvit ris og poteter før du har nådd ditt mål vektmessig. Jeg kuttet ut all alkohol for 10 år siden, fordi kroppen brenner alkohol før det brenner glukose (som konverteres fra karbohydrater). Hvis du prøver å miste kroppsfett gjør alkohol det vanskeligere. Spis mye grønnsaker og spis frukt om morgenen. Bær er det sunneste. Noen frukter som mango og bananer har høyt innhold av karbohydrater. Selvfølgelig er trening en viktig del, men å spise riktig er viktig hvis du ønsker å komme i god form.

Dion doing pulldowns at Fitlane Cannes La Bocca Gym, 28 August 2013 001 (2)
Dion kjører pulldowns på Fitlane Cannes La Bocca Gym, 28. august 2013.

Dion doing hammer curls at Fitlane Gym, Cannes, 13 August 2013 002 (3)

Hva er dine planer nå med bodybuildingen?

Det er svært få konkurranser for min aldersgruppe, så jeg antar at det neste blir Arnold Classic Europe i Madrid, Masters 60 år pluss, i september neste år. Jeg plasserte meg på tredje plass i år i den konkurransen, som vil bli etterfulgt av World Masters Championships senere i 2014. Jeg jobber med å forbedre bena og skuldrene.

Hva ønsker du å si til dine norske bodybuilding-fans?

Dere har store kroppsbyggere. Jeg har nylig blitt venner med Knut Øines som har en flott kropp. Kroppsbygging er en sport der alder ikke bør ha noe å si. Det er en sport som kan nytes mens du eldes. Du vil føle deg bedre og få respekt fra alle som møter deg. Du har bare en kropp. Ta like godt vare på den som du gjør med bilen din. Du ville ikke sette skittent drivstoff i tanken din, så hvorfor spise mat som er usunn? Husk også at hvis du lar motoren gå på tomgang i månedsvis uten å koble fra batteriet, vil den ikke starte. Hvis du ikke trener, vil kroppen og dens funksjoner også svekkes.

Dion doing one arm DB rows at LA Fitness, 23 Miami, September 2013 001 (26)
Dion kjører enarmsroing på LA Fitness, Miami, September 2013.

Leave a Comment