fbpx

Hvorfor er jeg FEIT?

  • Skrevet 19. august 2019

Er du feit? Professor Jeremy Sherman mener det er kun tre mulige grunner til at du er feit. Enten så kan du ikke, vil du ikke eller så burde du ikke gå ned i vekt. Finner du ut hvor du hører hjemme? Dette kan hjelpe deg videre!

Er du feit?

Slik snakker feite mennesker:

Alternativ 1 – Jeg kan ikke gå ned i vekt

«Jeg vil gjerne gå ned i vekt. Å være overvektig er dårlig for helsen min. Det viser seg at jeg er en av dem som er født med en svært uheldig metabolisme. Jeg har prøvd å gå ned i vekt, men det går ikke. Det er fysisk umulig. Jeg skulle ønske jeg kunne, og jeg ville gjort det hvis jeg kunne. Det hadde vært det riktige å gå ned i vekt, men siden jeg ikke kan, så er jeg bare nødt til å akseptere at jeg kommer til å måtte være feit. Folk rundt meg burde ikke straffe meg for det. Det er ikke mer min feil, men mer som å ha et handicap. Andres skuffelse i meg er meningsløst, når jeg ikke kan endre noe som ikke kan endres.»

Les også: Er genene skyld i din motgang?

Alternativ 2 – Jeg vil ikke gå ned i vekt

«Jeg vil gjerne gå ned i vekt og kan fint også gjøre det. Jeg har bare ikke gjort det enda. Jeg hengir meg selv til mat og spiser som en gris om jeg vil. Jeg har viljestyrke til å gå ned i vekt, men jeg bare utøver ikke viljestyrken min akkurat nå. Til tross for det faktum at det å være så feit skader helsen min, uroer min ektefelle og senker mine forutsetninger for å lykkes på forskjellige områder, så vil jeg bare ikke gjøre det jeg har makt til å gjøre. Jeg kan ikke klandre folk når de tenker at jeg kunne gjøre det bedre. De har rett i at jeg kunne. Men vil jeg? Nope. Byrden er min og jeg nekter å akseptere byrden. Men kanskje hvis jeg innrømmer at problemet er meg, så vil jeg til slutt bli motivert til å gå ned i vekt og sette min feite rumpe i gir.»

Alternativ 3 – Jeg burde ikke gå ned i vekt

«Det er min uflaks å ha blitt født inn i en kultur som vilkårlig glorifiserer magre kropper og undertrykker de som er større. Ordet «overvekt» er bevis på hvordan de blir undertrykket. De sier «Over», men etter hvilken standard? Det er mange andre kulturer som ikke har slike fordommer mot vekt. Det finnes kulturer hvor jeg ville blitt sett på som vakker. Folks intoleranse for meg er ikke noe som er annerledes enn alle andre fordommer som eksisterer. De vil ha meg til å tro at jeg er «feil», men jeg er ikke det. Jeg er bare annerledes. Jeg bør være trassig stolt av hva jeg er. Jeg kunne endre og ville endret om jeg burde ha gjort det, men jeg har ingen grunn til å burde slanke meg. Folk må bare lære å bli mer tolerante og sette pris på mangfoldet.»

Les også: Tror du at du beveger deg nok?

Så hvilken grunn bruker du? Faktisk kan det være at du bruker alle. Du gjør klokt i å finne ut hvor du hører hjemme, for alle disse tre er i bunn og grunn interessert i gå ned i vekt. De tror bare at det ikke er mulig eller at de egentlig ikke vil. Det finnes ingen gener eller metabolisme som er så svekket at du ikke kan gå ned i vekt. Det kan være lettere for noen, men gener har ikke mer overtak på oss enn innsatsen vi gjør. Hvis du tror at metabolismen din er ødelagt, så er det bare å ta en tur til legen, for det finnes medisiner for dem som lider av sykdom som svekker metabolismen i nevneverdig grad. Til syvende og sist er alle disse «grunnene» til å ikke gå ned i vekt bare unnskyldninger, så når du vet hvor du hører hjemme, så er det kanskje på tide å jobbe litt med seg selv? Første steg på riktig vei er å innse hva som hindrer deg!

Kilde: psychologitoday.com

Bodymag.no

Svar