Posted on: 19. august 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
Er du feit?

Professor Jeremy Sherman, mener det kun er tre mulige grunner til at du ikke er slank. Enten så kan du ikke, vil du ikke eller så burde du ikke gå ned i vekt. Finner du ut hvor du hører hjemme?

Slik snakker mennesker som ikke kan, vil eller burde gå ned i vekt:

Alternativ 1 – Jeg kan ikke gå ned i vekt

“Jeg vil gjerne gå ned i vekt. Å være overvektig er dårlig for helsen min. Det viser seg at jeg er en av dem som er født med en svært uheldig metabolisme. Jeg har prøvd å gå ned i vekt, men det går ikke. Det er fysisk umulig. Jeg skulle ønske jeg kunne, og jeg ville gjort det hvis jeg kunne. Det hadde vært det riktige å gå ned i vekt, men siden jeg ikke kan, så er jeg bare nødt til å akseptere at jeg kommer til å måtte være feit. Folk rundt meg burde ikke straffe meg for det. Det er ikke mer min feil, men mer som å ha et handicap. Andres skuffelse i meg er meningsløst, når jeg ikke kan endre noe som ikke kan endres.”

Les også: Er genene skyld i din motgang?

Alternativ 2 – Jeg vil ikke gå ned i vekt

“Jeg vil gjerne gå ned i vekt og kan fint også gjøre det. Jeg har bare ikke gjort det enda. Jeg hengir meg selv til mat og spiser som en gris om jeg vil. Jeg har viljestyrke til å gå ned i vekt, men jeg bare utøver ikke viljestyrken min akkurat nå. Til tross for det faktum at det å være så feit skader helsen min, uroer min ektefelle og senker mine forutsetninger for å lykkes på forskjellige områder, så vil jeg bare ikke gjøre det jeg har makt til å gjøre. Jeg kan ikke klandre folk når de tenker at jeg kunne gjøre det bedre. De har rett i at jeg kunne. Men vil jeg? Nope. Byrden er min og jeg nekter å akseptere byrden. Men kanskje hvis jeg innrømmer at problemet er meg, så vil jeg til slutt bli motivert til å gå ned i vekt og sette min feite rumpe i gir.”

Alternativ 3 – Jeg burde ikke gå ned i vekt

“Det er min uflaks å ha blitt født inn i en kultur som vilkårlig glorifiserer magre kropper og undertrykker de som er større. Ordet “overvekt” er bevis på hvordan de blir undertrykket. De sier “Over”, men etter hvilken standard? Det er mange andre kulturer som ikke har slike fordommer mot vekt. Det finnes kulturer hvor jeg ville blitt sett på som vakker. Folks intoleranse for meg er ikke noe som er annerledes enn alle andre fordommer som eksisterer. De vil ha meg til å tro at jeg er “feil”, men jeg er ikke det. Jeg er bare annerledes. Jeg bør være trassig stolt av hva jeg er. Jeg kunne endre og ville endret om jeg burde ha gjort det, men jeg har ingen grunn til å burde slanke meg. Folk må bare lære å bli mer tolerante og sette pris på mangfoldet.”

Så hvilken grunn bruker du? 

Les også: Tror du at du beveger deg nok?

Kilde: psychologitoday.com

Leave a Comment