Posted on: 11. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Mette Stensland Loaded

Mette Stensland (24) bor i Oslo med sin coach og samboer Tommi Thorvildsen. Mette vant nylig overall på Loaded Cup i Danmark, hvor hun danket ut Angela Derzapf som har vunnet Arnold Classic! Nå står Oslo Grand Prix for tur.

Av: Marika Lejon

Mette Stensland

Meritter: 

  • 1. plass + Overall BF Stavanger Open 2011
  • 3. plass BF +163 NM 2011
  • 1. plass + Overall BF Loaded Cup 2013
  • 2. plass Fredrikstad Open 2013

Kan du fortelle litt om hvordan du forberedet deg mot denne konkurranse-våren?

Jeg begynte å forberede meg mot konkurransene i juni. Da hadde jeg fokus på å komme i bedre form, for så å gradvis øke matinntaket. Jeg begynte med selve konkurranseoppkjøringen i januar. Jeg har gradvis kuttet ned på matinntaket, og økt mengden cardiotrening gjennom dietten. Jeg har også gått jevnlig til massasje og vært nøye på oppvarming, uttøying og egenbehandling, for å ta best mulig vare på kroppen gjennom denne perioden. Jeg har samtidig forsøkt å få nok søvn hver natt, selv om jeg ikke alltid er like flink til dette. Når det gjelder styrketreningen trener jeg som vanlig 4-5 tunge styrkeøkter i uken. Jeg har jobbet mye med å forsøke å oppnå en jevn, god fysikk. Jeg trener hardt og har blant annet hatt fokus på å bygge mer bein, skuldre og triceps. Det tar lang tid å bygge muskler, så dette er noe jeg vil fortsette med fremover også. Jeg har også lagt inn mer stretching, egenbehandling og forebyggende trening, for å holde meg frisk og skadefri.

Hva fryktet du mest før du gikk på scenen på Loaded Cup?

Det var egentlig ingenting jeg fryktet. Jeg var veldig spent og nervøs, men i det jeg gikk på scenen kjentes det veldig bra og jeg hadde det utrolig gøy. Man må selvsagt holde fokus, men det er viktig å kose seg og trives på scenen også. De andre jentene jeg stilte mot var positive, flotte atleter, og det var veldig god stemning backstage. Dette bidro nok til denne gode opplevelsen.>>>

Mette_Stensland_Loaded

Hvordan føltes det å ta overall?

Det er en helt fantastisk følelse. Med så høyt nivå og så mange utrolig dyktige og erfarne utøvere, var det helt uvirkelig!

Hvilke andre konkurranser har du foran deg?

Jeg konkurrerte under Fredrikstad Open som var nå på søndag, hvor jeg kom på andreplass i BF + 163, og skal delta under Oslo Grand Prix som holdes i konserthuset i Oslo på søndag. Jeg er veldig spent på helgen, hvor det kommer mange flotte utøvere fra både inn- og utland. Uansett utfallet, så gleder jeg meg virkelig til å stå på scenen og til å se igjen mye kjentfolk.

Hvordan forbereder du deg mot konkurransene nå?

Jeg forbereder meg stort sett på samme måte som jeg gjorde i forkant av Loaded Cup. Kroppen responderer litt annerledes fra gang til gang, så jeg ser an formen utover uken og gjør justeringer ut fra dette i samarbeid med min dyktige coach, Tommi Thorvildsen. Jeg stoler virkelig fullt og helt på hans kompetanse og det er veldig trygt og godt at han følger med på utvikling og fremgang.>>>

Mette_Stensland_Loaded

Hva er det du gleder deg mest til når du er ferdig?

Det jeg gleder meg mest til er helt klart å kunne bruke mer tid og energi på de jeg har rundt meg! Familien og vennene mine betyr enormt mye for meg. Jeg føler jeg har balansert konkurransediett med det å ha et sosialt liv på en ganske god måte denne gangen, men de siste månedene har jeg vært veldig fokusert og ikke så tilstedeværende som jeg ønsker å være. Mot slutten av en konkurransediett legger jeg det meste av fokus og energi på den jobben jeg har å gjøre og går inn for det 110 %. Da er det ikke så mye tid igjen til overs.

Hva er målet ditt denne våren og tankene dine om fremtiden?

Nå har jeg først og fremst fokus på konkurransene denne våren. Etter det vil jeg fokusere på å stabilisere kroppen og matinntaket igjen, før jeg fortsetter å kjempe på som før. Målet mitt fremover er å jobbe videre med å forbedre meg ytterligere. Jeg brenner virkelig for treningen! Jeg syns det er utrolig moro å løfte vekter, tilegne meg ny kunnskap om trening og kosthold, samt å utvilke både styrke og disiplin. Jeg er glad i å ha et sunt kosthold, og passer godt på kroppen min. Dette er en livsstil jeg trives veldig godt med og absolutt noe jeg kommer til å fortsette med. Når det gjelder konkurranser har jeg ingen umiddelbare planer, men det hadde vært spennende å få prøve seg i utlandet, for eksempel i Arnold Classic.

Hvor viktig har hjelpen fra coach og gym vært under prosessen?

Coach og samboer Tommi Thorvildsen er en veldig viktig støttespiller for meg. De siste tre månedene før konkurranse hjelper han meg med dietten og gjennomfører formsjekker og fettprosentmålinger. Han er helt fantastisk å ha med seg på konkurranser og tar seg veldig godt av atletene på teamet. Det er samtidig veldig godt å ha en kjæreste som forstår hva jeg holder på med og støtter meg i det. Jeg trener på 24fitness, hvor det er et utrolig godt miljø. Det er veldig hyggelig å komme på gymmet og samtidig inspirerende og motiverende å trene der.

Mette_Stensland_Loaded

Hva tror du skiller vinneren fra de andre atletene? Altså hva tror du må til for å yte sitt maksimale potensial?

For å nå langt i livet mener jeg du må tro på deg selv og du må vite hvor du vil. Du må ha en sterk indre motivasjon, noe som driver deg, et ønske om å bli en bedre utgave av deg selv, samt forståelse for at din eneste egentlige konkurrent er deg selv. Du må være villig til å jobbe hardt og ta ansvar. Du må tørre å ta sjanser og ikke minst ikke være redd for å feile. Vær åpen for å lære av andre, søk kunnskap og la deg inspirere. Jeg tror også det hjelper å ha en positiv innstilling til ting og å gi av seg selv.

Det viktigste av alt er kanskje at du elsker det du gjør. Det er vanskelig å bli virkelig god i noe du ikke elsker å holde på med.

Elsk det livet du lever, lev det livet du elsker!

Følg med på hvordan det går med Mette på Oslo Grand Prix, ved å besøke Bodymag.no på søndag. Vi dekker Oslo Grand Prix direkte fra Oslo Konserthus!

Mette Stensland sponses av:  www.tomminutrition.com, Stangeland Mølle og 24fitness.

Leave a Comment