Posted on: 8. august 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Sohail_Anwar_HARAM

Denne høsten kan du se en kroppsbygger på kino. Sohail Anwar stilte i Men´s Physique i april. I høst har han en av hovedrollene i en ny norsk storfilm “Haram”, regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen. Rolfsen står bak filmer som Den Siste Revejakta og IZZAT. Bodymag fikk noen ord med regissøren og den nye norske Arnold!

Sohail_Anwar_HARAM

Les hva regissøren selv har å si om Sohail Anwar nederst i intervjet!

Hvordan går det med deg Sohail?

Det kunne ikke gått bedre!

Kan du fortelle litt om hvordan du fikk rollen i Haram?

De ringte meg fordi de trengte en muskuløs pakistaner i Ulrik Imtiaz Rolfsen sin nye film. Jeg hadde ingen erfaring som skuespiller. Dette var helt nytt for meg og jeg dro på audition og deretter prøvespilling. Det gikk veldig bra. De ville ha meg med en gang. Rolfsen ringte meg og sa jeg hadde fått rollen. I filmen spiller jeg fetteren til en annen hovedrolle “Omar”. Vi er gangstere og skal se litt farlige ut. Premieren er 3. oktober!

Les også: Bikini-Nina har konvertert til Islam!

Hvordan reagerte du da du fikk rollen?

Jeg ble sjokka, overraska og det var mye følelser på en gang!

Er det noen kjente skuespillere med i filmen?

Det er noen kjente fjes. Abubakar Hussain er med. Han er programleder i “Tabu med Abu” på NRK nett-TV og spilte også i IZZAT. Så er skuespilleren Kåre Conradi med. Khawar Gomi Sadiq er også med i filmen. Han var med i IZZAT, UNO og TV-serien Taxi. Inger Teien fra Hotel Cæsar møter du også i filmen.

Sohail_Anwar_HARAM

Filmen vises på kino i hele Norge. Folk kommer til å kjenne deg igjen på gata. Hva tenker du om det?

Det kommer sikkert mye kritikk, for det handler om miljøet i Oslo. Pakistanere er i mot mye av det filmen handler om. Det er mye vold, sex og stygt språk. De som kjenner til miljøet, vil kjenne seg igjen i filmen. Filmen skildrer den pakistanske gjengkulturen i storbyen.

Blir du rik etter denne filmen?

Jeg blir noen tusenlapper rikere. Det er ganske heftig betalt, men jeg vil ikke si noen sum.

Hvordan gikk selve innspillingen?

Filminnspilling krever mye hardt arbeid, men det har vært skikkelig kult!

Har du fått trent noe i løpet av innspillingen?

Haram ble spilt inn i konkurranse-tiden, så jeg hadde rutinene inne og fikk tid til å trene. Men det var lange dager. 10-15 timer. Jeg hadde med matbokser på settet og alt gikk veldig fint. Dagene handlet om tre ting; jobbe med filmen, lage mat og trene.

Filmen ble altså spilt inn under dietten mot Oslo Grand Prix?

Ja, det stemmer. Fra januar til april.

Satser du også på å gjøre det bra innen kroppsbygging?

Det er en ny trend- dette med å konkurrere. Folk trener og kjører diett fordi de vil stille i konkurranse. Jeg har full respekt for det, men for meg handler ikke livet bare om trening og diett. Det er mange andre ting jeg brenner mer for. Jeg trener for å holde meg sunn og frisk. I Norge får man ikke noe igjen for å gjøre det bra innen bodybuilding. Jeg har andre mål og ambisjoner i livet mitt som er viktigere enn kroppsbygging. I Oslo Grand Prix stilte jeg i Men´s Physique og det gikk til helvete. Jeg prioriterte filminnspillingen, så da ble det ikke så veldig mye fokus på konkurranse. Egentlig så er historien slik at jeg begynte på diett på grunn av filmen, så endte det med at jeg kom i grei form og derfor stilte jeg bare for moro skyld.

Sohail_Anwar_HARAM

Sohail_Anwar_HARAM

Hvor trener du nå?

Jeg trener på Haralds Gym og synes det er kult. Jeg trener fem ganger i uken, for å opprettholde en grei form.

Kunne du tenke deg å fortsette som skuespiller?

Jeg har allerede takket ja til en rolle i Rolfsen sin neste film. Den kan jeg desverre ikke snakke så mye om enda.

Det er vanskelig å ikke snakke om Daniel Stisen når man snakker om skuespill og film. Han har fått mye oppmerksomhet rundt det at han vil jobbe med film og han har jobbet svært hardt for å få drømmen sin oppfylt. Hva tenker du om det, siden den drømmen falt rett i fanget på deg?

Daniel Stisen har snakket om dette i flere år. Han har tatt masse kurs, solgt leiligheten for å dra til Hollywood og jobbet lenge uten at det har skjedd noe. Jeg har holdt kjeft og plutselig fått hovedrolle i en norsk stormfilm, regissert av en av norges beste regissører. Jeg er veldig stolt av det. Daniel gjør en god innsats og jeg ønsker ham lykke til med det han driver med. Det er et ordtak vi bruker i treningsmiljøet som jeg liker veldig godt; “Work hard in silence, let success make the noise“.

Sohail_Anwar_HARAM

Fortell litt mer om filmen!

Alle i crewet har vært fantastiske å jobbe med. Ulrik er jævlig kul og vet hva han driver med. Jeg har lært veldig mye av han. Han har hjulpet meg mye foran kamera og utviklet meg som skuespiller.

Du kan lese om filmen på Filmweb, men HARAM bygger videre på gangsteruniverset vi ble kjent med i IZZAT fra 2005. Her er det familiedrama, romantikk og hverdagen til gjenger i undergrunnsmiljøet i Oslo. Jeg spiller fetteren til Omar. Han er gangster og lever alene med sin far som driver et gatekjøkken. En dag blir en familiehemmelighet avslørt. Søsteren til Omar var død, men det viser seg at hun lever og ble tatt hånd om av barnevernet som 16 åring. Alle trodde hun ble drept i æresdrap fordi hun rømte fra sitt eget bryllup i Pakistan. Omar blir beordret av familien til å finne søsteren. Han tar med seg sin fetter, som er meg, og gangsteren Khuram. Vi finner ut at søsteren Amina har levd et hemmelig og ganske suksessfullt liv. Resten må dere se på kino!

Sohail_Anwar_HARAM

Sohail_Anwar_HARAM

Kjenner du deg selv igjen rollen?

Karakteren jeg spiller er stor i kjeften, brutal og banker folk. Jeg kan ikke si direkte at jeg kjenner meg igjen i rollen. Jeg er ikke så brutal og voldelig som rollen min, men klarte likevel å skape denne karakteren i meg. Jeg er nok bare en god skuespiller.

Er det noe du vil si til slutt?

Jeg håper at alle går og ser filmen. Spesielt Daniel Stisen. Jeg benytter anledningen til tilby han en gratis billett.

Vi fikk noen ord med selve regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen. Han er svært fornøyd med Sohail Anwar som skuespiller!>>>

Sohail-Anwar_med_Ulrik_Imtiaz_Rolfsen
Sohail Anwar sammen med Ulrik Imtiaz Rolfsen

Hva gjorde at valget ble Sohail Anwar som skuespiller i din nye film?

Jeg er opptatt av at skuespillerne ser bra ut og Sohail er en stor gutt. Hans kropp om fremtoning er viktig for rollen. Man tror på at han kan banke opp folk.

Fortell litt om Sohail som skuespiller!

Sohail har bidratt enormt mye, ikke minst med mange morsomme replikker.  Han banner bra, for å si det sånn! Det er vanskelig å spille i film og absolutt ikke glamorøst. Alt må repeteres i det uendelige.  Sohail klager aldri. Han er alltid klar! Kanskje er det slik at hans treningsbakgrunn har lært ham å repetere med tålmodighet? Innstatsen hans står til en sekser. Det ville forundre meg om ikke andre vil bruke han i andre filmer. Det vil ihvertfall jeg!

Hvordan har det vært å ha ham på settet?

Vi har hatt det mye moro på settet. Jeg savner allerede opptakene. Men jeg planlegger enda en film, en oppfølger til IZZAT.  Sohail kan nok få enda flere actionscener i den filmen.

Sohail sier at det kan komme mye kritikk etter filmen. Hva slags film er Haram?

Haram er en spenningsfilm om et nytt Norge. Jeg har jo et fokus på problemer med henhold til integrering i filmene mine, og Haram er intet unntak.  Det blir nok en del bråk fra konservative pakistanere – og politisk korrekte nordmenn.

Sohail_Anwar_HARAM

Leave a Comment