Posted on: 14. oktober 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Daniel Stisen

Daniel har satset på film i Hollywood og skulle aldri mer stille i noen konkurranse. Han var skråsikker. Så fortalte en kjendisspåmann fra Los Angeles at Daniel tok feil. Han kom til å konkurerre igjen. Nå har Daniel vunnet NM og stilt i Arnold Classic.

Daniel Stisen

Hvilke tanker har du nå etter Arnold Classic og du ikke kom til finalen?

For å være helt ærlig, så er jeg egentlig veldig fornøyd. Det er fordi jeg selv mener jeg var 20% bedre enn på NM og traff formen veldig bra. Ut i fra hva som var utgangspunktet mitt og at jeg kun har trent seriøst nå i fire måneder mot dette, så var det egentlig det beste jeg kunne levere akkurat nå. Jeg kunne kanskje vært litt hardere i lårene og hatt mer tverrstriper, men det klarte jeg ikke på de fire månedene. Hadde jeg planlagt dette et år i forveien og trent for det, så kunne jeg levert bedre og kommet til finalen. Men det vet jeg ikke. Med det utgangspunktet her og nå og med grunnlaget jeg hadde, så gjorde jeg maksimalt av hva jeg kunne. Jeg hadde det veldig gøy på scenen og beviste for meg selv at jeg kan levere når jeg skal levere. Det at jeg vant NM i forrige uke, det var også kjempegøy. Totaltsett er jeg veldig fornøyd. Jeg har gjort dette for å bevise for meg selv at jeg kan levere når jeg ønsker.

Du hev deg  jo bare på dette, for du har jo sagt at du er ferdig med kroppsbygging?

Ja, jeg sa i april at jeg aldri kom til å konkurrere igjen. Jeg snakket med en i Los Angeles, og dette er litt kult da; han er synsk og har et TV-show i USA og hjelper Hollywoodstjerner med å se inn i fremtiden. Han sa til meg at jeg ikke er ferdig med å konkurrere. Jeg svarte han at jeg var helt ferdig med det og aldri kom til å konkurrere igjen. Han sa at jeg skulle vente å se, for han mente det ville skje. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, også står jeg på scenen igjen da! Jeg hadde virkelig ikke trodd det!

Se Daniel på scenen her:

Men hvorfor ombestemte du deg?

Da jeg kom hjem til Norge, så fikk jeg lyst til å begynne å trene bra igjen fordi jeg trente hos Tommi Thorvildsen på 24fitness. Jeg følte meg i litt dårlig form og har aldri følt meg i så dårlig form som jeg var i våres. Ikke i mitt hele voksne liv, hadde jeg følt meg i så dårlig form. Så trente jeg bra hos Tommi. Da var det noen av gutta som begynte å fyre på meg. Daniel Myrvold og Edmund Johansen blant annet. De erta meg litt og sa at jeg var blitt så liten at jeg kunne stille i Classic Bodybuilding. Tanken slo meg et par ganger etter det de sa. Etterhvert viste Myrvold meg bilder fra Classic Bodybuilding fra Arnold i fjor og sa “Jeg tror du kan gjøre det bra, hvis du trener bra nå de neste månedene”. Jeg tok det ikke helt til meg, men begynte å trene bra. Kroppen utviklet seg veldig fort, fordi jeg har vært veldig stor. Jeg var også bevisst på at jeg ikke ville bli så stor som jeg var før. Så kom tanken om å sette seg et mål med treningen, siden jeg fikk den formen jeg ønsket. Jeg ønsket å holde den formen de neste årene.

Les mer om Arnold Classic her!

IMG_6278

Nå veide du inn på ca 76, 6 kg. Hvor mye større var du før?

Jeg har stilt mest i -90, men jeg har også stilt i -100. Den beste vekta jeg har veid inn på er 89,7 kg, men jeg har også veid 94,5 kg på innveiing tidligere. Jeg har altså vært 16-17 kg tyngre på scenen, enn det jeg var på Arnold nå. Jeg har hatt litt mer muskler på kroppen, ja!

Føler du deg bedre nå?

Det kommer an på hva du ser. Som bodybuilder har jeg nok utviklet mer muskelmodenhet i løpet av de siste årene, noe som kommer med når man blir eldre. Likevel så ser jeg jo det at etter sist jeg var på diett og før jeg skadet meg, så veide jeg 98-99 kilo og hadde fettprosent på 7. Da var jeg bra. Jeg hadde svære lår og var massiv med bra fysikk. Det matcher ikke det jeg har nå, men jeg synes jeg har fått mer muskelkvalitet på ryggen og endel andre steder. Beina har blitt mye dårligere, men det er også fordi jeg ikke har trent dem så mye. Jeg har prøvd å gjøre dem mindre, slik at jeg kan gjøre ting. Som det å løpe, hoppe og slike ting som jeg må kunne gjøre hvis jeg ønsker å drive med film. Da kan jeg heller ikke gå rundt og se ut som en liten vagge. Jeg må være litt spretten og atletisk.

IMG_6282

Ser vi deg på scenen igjen snart da?

Jeg har tenkt slik, at hvis jeg kom til finalen her på Arnold, så hadde jeg søkt om å få være med på VM. Men så lenge jeg ikke kom til finalen, så kommer jeg ikke til å konkurrere noe mer i år sannsynligvis. Det er jeg temmelig sikker på. Neste år vet jeg at det er full rulle med prosjekter, så da tviler jeg på at det blir tid til å gjøre noe konkurranser.

Lykke til med alt du foretar deg!

Tusen takk!

Leave a Comment