Posted on: 4. august 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Det hele startet på Bali hvor de studerte sammen for å bli personlige trenere. Nå har de giftet seg og skal stille i NM denne høsten! Les om kroppsbygger-paret “Gulliksen”!

Av: Bodymag.no Foto: PrivatSandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Navn: Sandra og Carl-Erik Gulliksen
Bosted: Nydalen, Oslo
Alder: Sandra 28 og Carl-Erik 29 år
Team: Team Toppform og Gymgrossisten

Grener dere konkurrerer i:
Sandra: Tidligere Bodyfitness -163cm og Womens Bodybuilding. I år Womens Physique.
Carl-Erik: Classic Bodybuilding -180cm

Beste meritter:
Sandra: 1.plass Sandefjord Open 2012
Carl-Erik: 2.plass NM 2010

Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Hva arbeider dere med utenom konkurranselivsstilen?

Sandra: Personlig Trener, gruppeinstruktør og hårstylist.
Carl-Erik: Personlig Trener, gruppeinstruktør og sykepleier.

Hvordan møtte dere hverandre og når giftet dere dere?

Vi møttes ved at vi begge skulle studere på samme skole på Bali våren 2011. Jeg (Carl-Erik) sendte melding på facebook og foreslo at vi kunne leie en bolig sammen istedenfor å bruke hotellet ved skolen. Det startet med noen meldinger. Så hadde vi en middag, og uka etter flyttet vi sammen i Oslo allerede noen måneder før vi skulle til Bali. Etter konkurransene våren 2012 dro vi på kjærlighetsferie til Kypros hvor vi forlovet oss. Vi satte bryllupsdato i november 2012 etter høstens konkurranser.

Kan dere fortelle litt om bloggen deres?

Bloggen handler mest om styrketrening, ernæring og fitness/kroppsbygging. Men i blant skriver vi også om spesielle eller morsomme hendelser ellers i livene våre.

Dere finner bloggen her!

Hvem kom på den gode ideen med å ha felles blogg?

Carl-Erik hadde blogg først og foreslo om vi ikke skulle ha en blogg sammen. Det er fortsatt Carl-Erik som styrer mest med bloggingen.

Hvordan er det å være et ektepar med samme store lidenskap?

I en såpass sær sport er det jo fordeler med å dele interessen og ha forståelsen for at mat og trening må bli prioritert. Vi motiverer hverandre og deler erfaringer og kunnskap. Men i blant kunne vi nok ønske at vi hadde et mer normalt ekteskap.

Hvordan er det med konkurranseplanene fremover nå?

Vi satser på Stavanger Open og norgesmesterskapet til høsten. Etter det tar vi en god pause, men det kan godt hende vi står på scenen igjen senere i livet.

Trenger du kosttilskudd? Besøk Gymgrossisten her!

Mange tenker at det er vanskelig å holde sammen når begge konkurrerer, ofte fordi man må kjøre ganske ensporet og kan bli litt egoistisk. Hvordan er deres erfaring?

Etter at vi ble gift har vi aldri tenkt at det er vanskelig å holde sammen. Men vi skulle i blant ønske vi hadde mer tid til hverandre. Vi har frem til nå konkurrert annenhver sesong og lært mye av dette. Nå er første gang vi konkurrerer samtidig og vil faktisk si at det er enklere og bedre for forholdet.

Du Sandra var frisør før, men nå er du personlig trener. Kan du fortelle litt om hvordan treningen forandret livet ditt?

Jeg er nå fortsatt frisør. Treningen har fått meg i bedre form og gitt bedre helse. Før var det mer øl, grandiosa og sene kvelder. Nå står jeg opp da jeg før pleide å legge meg. Og det går mest i havre, kylling og brokkoli.

Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Har dere noen tips til hvordan et bygge-par skal holde sammen på godt og vondt? Det er ikke mange som har felles blogg, er dette kanskje noe som styrker deres interesse for bygging og samhold?

Det er vel som i alle forhold viktig å respektere og ta hensyn. Tillit gjør at vi kan styre med jobb, trening og måltider hver for oss, men allikevel føle at vi er skapt for hverandre når vi legger oss sammen på slutten av dagen. Vi setter av tid en fast kveld i uka til å være kjærester og lage middag sammen istedenfor hver vår matboks. Vi har avtalt å ikke ta store avgjørelser under verste diett-perioden. Hushjelp en gang i uka har gjort forholdet langt enklere. Og vi setter opp ferie sammen etter hver konkurranse så vi har noe positivt å se frem til.

Trenger du nytt treningstøy? Besøk Kostimport her!

Kan dere fortelle litt om teamet deres og hvordan miljøet på Toppform er?

Team Toppform har et veldig godt miljø der alle støtter og hjelper hverandre. Vi har store samlinger ukentlig for formsjekk, poseringstrening og annen oppfølgning. Når motivasjonen er lav etter en tung uke, så er den på topp igjen etter en slik samling. Teamet er foreløpig så lite at det er ingen som tar ut lønn eller tjener penger på det, men alle gir og tar og stiller opp for hverandre av geniuin interesse for sporten. Det er veldig sosialt og medlemmene knytter et spesielt bånd på diett sammen. Det er lite «dissing» av andre eller dårlige forsøk på å fremme seg selv.

Sandra og Carl-Erik Gulliksen - BODYMAG.no

Hvilke tips har dere til de som ønsker å stille? Hvordan kommer man i gang med oppkjøring mot en konkurranse?

Er man seriøs om å stille i konkurranse må man ta kontakt med en klubb i nærområdet eller som man kjenner til. På en formsjekk vil det vurderes hvor realistisk det er og hvilken klasse man eventuelt bør satse på. Man kan få hjelp til trening og diett frem mot konkurranse. Noen klubber gir mer hjelp til trening og kosthold enn andre, men tar ofte betalt for det. En coach fra klubben vil følge fremgangen og gjøre justeringer i diett og treningen underveis. Her er det også litt forskjellig hvor mye veiledning enkelte ønsker, og hvor personlig oppfølgning coachen faktisk gir. Noen debutanter kan ha urealistiske forventniger om å få masse oppmerksomhet og bli leid gjennom dietten og helt opp på scenen. Man må uansett som utøver gjøre den aller tøffeste jobben selv.

Dere er begge personlige trenere. Hvem vil dere anbefale en personlig trener? Hva kan man oppnå med å investere i en PT?

Alle vil ha nytte av personlig trener. Hvis man er fersk er det ekstremt viktig å lære seg å trene riktig fra start. For maksimalt utbytte av treningen og for å forebygge skader. Det er vanskeligere å endre dårlige treningsvaner senere. Også de som har trent en stund vil ha god nytte av en personlig trener. Det kan hjelpe dem over en stagnasjon, fortsette utviklingen og rette opp dårlige vaner og feiltrening. Selv vi som har holdt på i mange år kan ha nytte av personlig trener. Det er ikke alltid man ser sine egne feil, og man blir aldri helt utlært. Treningsøktene blir uansett mye bedre med en kyndig person som sikrer, motiverer, pusher og assisterer.

Hva er planene deres for fremtiden? Mye konkurranse og kanskje noen barn?

Vi planlegger å ta pause fra konkurranser en stund nå etter NM. Vi ønsker barn og å gå gravid lar seg dårlig kombinere med kroppsbygging. Vi tenker også kanskje å studere igjen neste år. Men det kan som sagt tenkes at vi jobber oss opp på scenen igjen flere ganger senere i livet. Med aktive utøvere i 40- og 50- årene vet vi at vi har god tid på oss.

Leave a Comment