Posted on: 25. mars 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Julie Firing Schou - Bodyfitness

Julie Firing-Schou fra Tønsberg tok turen til Kristiansand for å trene. Vi gjorde et intervju med gladjenta som alltid sprudler av glede. Hun stilte tidligere i Bikini og fikk sølv i Nordisk Mesterskap. Nå er det Bodyfitness det handler om! Bli bedre kjent med Julie her!

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Julie skulle egentlig stille denne våren, men står over. Hun svarer på hvorfor nederst i artikkelen!

Meritter:

  • 4.plass NorwayOpen 2012
  • 2.plass Nordisk 2013
  • 5.plass NM 2013

Født: 06.06.90

Gym: Sporty24 – både i Tønsberg og Stokke

Klubb: TeamToppform

Sivilstatus: Opptatt og utrolig forelsket!

Videointervju: http://www.youtube.com/watch?v=2tivc6F6CVg

Når begynte du å trene med vekter?

Da jeg først løftet en vekt og fikk blod på tann var januar 2011. Det var da kombinert med spinning og saltimer! Det er noe jeg har bevart. Det var viktig med variasjon da og det er det fortsatt, både med tanke på hode og kropp. Jeg følte likevel at vekter var mer meg. Jeg startet tidlig med den kjente “dobbel biceps-posen” og elsket hvordan kroppen formet seg. Resultatene kom samtidig som interessen for kosthold dukket opp! Jeg fikk en livsstilsendring.

Hvordan startet din interesse for fitness?

Det var helt tilfeldig!! Jeg la ut et bilde fra nok en dobbel biceps bakfra sommeren 2012 og dette bildet var det en fra Teamtoppform som så. Jeg fikk forespørsel om jeg ville komme og se hvordan en formsjekk var og om jeg eventuelt ville prøve meg selv. Jeg takket først pent nei da jeg aldri hadde sett på fitness live før og visste ikke stort hva dette gikk ut på, annet at jeg hadde sett en trent kropp på en scene og at det var målet. Tanken klarte jeg likevel ikke å slippe og interessen for dem sluttet heller ikke. I august surret jeg meg inn til Oslo og ble med på en formsjekk, noe jeg er ubeskrivelig takknemlig for at jeg gjorde i dag! Dette har gitt og gjort mye for meg. Mulighetene har man dog skapt selv, men de hadde aldri dukket opp om man ikke hadde fått den støtten, troen og ståpå-viljen fra alle rundt!

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Hvem har hjulpet deg i gang og inspirert deg?

Sjefgjengen fra TeamToppform har alltid vært der fra dag 1. De har støttet like mye på tunge dager som på lette dager og uten dem hadde jeg ikke fått den interessen for det å lære mer og hige etter mer vitenskap innen sporten, kosthold og trening. Man kan aldri lære nok når det kommer til kosthold og trening, da det hele tiden dukker opp noe nytt. Det er her jeg henter inspirasjonen min fra. Her får jeg innsyn i hva man hele tiden kan utvikle, lære, forme og skape for både meg selv og andre, ved å endre, justere og tilpasse livsstilen. Det er utrolig fascinerede og mye av inspirasjonen kommer derfor fra andre som får det til, ståpå-viljen og driven til å lykkes. Da tenker jeg ikke på veien mot scenen, men med seg selv. Når de når sine mål og gleden de da får av å lykkes, det er inspirasjon det!

Hvordan var livet før du startet å trene?

Livet mitt har alltid inneholdt noe form av trening. Jeg har vært ei aktiv jente innen hestesporten og timene som nå er på gymmet eller i treningstøyet var da i stallen, på hesteryggen og med ridebuksen på! Det var lite rutiner og jeg gjorde mye av det alle andre gjorde. Jeg trodde jeg hadde funnet min vei helt til jeg traff veggen av for mye jobbing og utbrenthet. Jeg innså da at jeg måtte finne hva jeg brant for. Hva jeg ville, ønsket og trivdes 150% med! Det tok nesten et år før jeg var på beina igjen og klar for nye utfordringer. Det var en lang prosess, men familien var rundt meg hele tiden og uten dem kunne dette aldri vært mulig. Jeg er utrolig takknemlig for hva treningen, livsstilsendringen og utfordringene har gjort for meg i løpet av disse årene. Det har gitt meg så mange muligheter og jeg lever nå endelig det livet jeg alltid har ønsket å ha – fylt med glede, følese av mestring og kontroll.

Du får tak i kosttilskuddet Julie bruker og den kule genseren og drikkeflasken hos Kostimport.no!

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Hvordan er nervene før konkurranse?

De er i høygir og starter som regel en uke før konkuransen. Da kommer tankene: hvordan vil dette gå? Spenningen bygger seg opp, men det er ikke for konkurransedagen det er verst. Jeg blir alltid utrolig nervøs. Så nervøs at jeg holder på å tisse på meg sekundene før jeg trår ut på scenen. Når første steget er tatt og du ser dommerene, hører publikum og går etter takten av musikken, så forsvinner alt!

Hva håper du på å få ut av konkurransene?

Uansett konkuranse er det glede, minner, følelser og opplevelser jeg sitter igjen med! Det å vite at jeg klarte det denne gangen også, er en deilig følelse. Samtidig er det det å vise andre at om jeg kan, så kan dem også. Ja det vil kreve mye tid og hardt arbeid, men man kan om man vil – så lenge du trives!

Hvordan ser treningen og dietten din ut?

Treningen min er lagt opp målrettet mot bodyfitness x-shape! Det har nå i et år vært hovedfokus på bakside skuldre, bredde på rygg og hamstring. Treningen i seg selv har alltid vært tung. Det er sånn jeg liker og trenger det! Samtidig har jeg to barn (på fire bein), så morgen- og kveldstur blir gjort hver dag. Jeg trener også spinning to ganger i uken da jeg er instruktør i dette, samtidig prøver jeg å få inn noen gruppetimer i uken sånn at jeg får litt variasjon fra styrketreningen. Dietten min inneholder rene og gode matvarer samtidig muligheter for variasjon. Min diett er nok som de fleste dietter, men dog preget av at min kropp svarer bedre på høyere fettinntak enn høyt karbohydrat-inntak.

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Hvilke kosttilskudd bruker du?

Jeg er så heldig og blir sponset av Kostimport.no som selger kosttilskudd og produkter fra BMR. Mine favoritter er: proteinpulveret PROTELUX med sjokoladesmak, aminosyrer DURAMAX med smaken Cherry Blast, CLA, extreme fatburner TARTARUS, multivitamin-tilskuddet SALUPLEX og de dagene det blir både styrke og spinning bruker jeg BCAA med smaken av Juicy Peach.

Hvem er din største inspirasjon?

Min største inspirasjon kommer fra familien, venner, bekjente, kunder og sponsorer da de stadig viser meg hva man kan få til med viljestyrke og det å leve sin drøm. Jeg har lært så mye og lærer stadig enda mer, om hva som er viktig og riktig i forhold til det å følge sine drømmer og ha troen på seg selv! Jeg blir ofte inspirert daglig av motivasjonen, gleden og viljen til de rundt meg. Dette trenger ikke og være basert på trening eller kosthold, men bare det å se gløden og viljen de legger i det de ønsker, gir meg utrolig mye! Så takk til dere alle sammen, for at dere løfter meg opp og gir meg daglig motivasjon!

Du skulle stille denne våren. Hvorfor ombestemte du deg disse ukene før?

Det var mye som ikke stemte denne gangen. Hodet og kroppen ville ikke og trengte en pause. Jeg har tross alt vært på diett i nesten tre år og jeg merket at jeg trengte en pause. Jeg ville være sterk igjen, ha treningsglede, en sunn livsstil og energi til å drive på med alt jeg ønsket. Jeg brukte lang tid på å finne ut av dette, da jeg ELSKER å stå på den scenen, men det er ikke alt! Det er så mye annet som skal falle på plass rundt for at den følelsen av 100% mestring skal være der, da det i mine øyne er en seier i seg selv å komme seg på scenen. Etter fire timer gåtur i skogen og mange tanker fant jeg ut at i år trengte jeg andre utfordringer og målsettinger. Jeg ringte til min bestevenninne (Stine Larsen) og fortalte henne tankegangen min og hvordan jeg hadde det. Det samme gjorde jeg til min mor og coach. Det var nå jeg merket spesielt godt hvor viktig det er å ha ekte personer rundt deg som forstår og støtter deg uansett hva. Og selv om jeg var 100% sikker på at dette var riktig for meg nå, understreket minstejenta (hunden) min det ved å tygge i stykker sceneskoen min. I dag angrer jeg ikke på valget mitt og det føles riktig, godt og bra! Når det er sagt så er det ikke siste gang dere ser meg i år. Jeg trengte som sagt andre utfordringer nå og jeg higer alltid etter det å teste meg selv på det ytterste – så følg med! 

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Jeg skal også få lurt meg opp på scenen under Sandefjord Open for utlevering av pokaler – så kjentfolk: “you know what to do!!”

Under Oslo GP skal jeg jobbe på stand for Kostimport/BMR, så kom innom for å ta en prat, få informasjon om produktene våres og gode tilbud (vi leverer selvfølgelig ut smaksprøver og har noen goder på lur).

Jeg ønsker alle som skal på scenen lykke til i år og gjør det med glød, iver og lyst! Gjør denne dagen om til din dag, strål som aldri før og NYT!

Julie Firing Schou - Bodyfitness

Leave a Comment