Posted on: 28. mai 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Jeanette Elstad- BODYMAG.no

Jeanette Elstad (27) tok sølv i EM nylig. I dag er hun en mer lykkelig jente. Hun har gått gjennom svært mye, blant annet en cellegiftkur, på grunn av en sjelden sykdom. Sykdommen og fitnessen har lært henne mye om henne selv, som hun ikke ville vært foruten. Se treningsvideo og les mer om en meget sterk bikinidame, som virkelig har kjempet for å bli den hun er i dag!

Tekst, video, foto og musikk: Marika Lejon
Slik er en rygg- og skulderøkt for Bikini-Jeanette—> SE VIDEO

Bosted: Tromsøjente i Oslo
Gym/coach: Jeg trener stortsett på SATS Storo og Haraldsgym er teamet mitt. Jeg har styrt diett og trening selv i vår, men nå skal jeg sende ballen videre til Robert André, som skal være min coach fremover mot nye mål.

Meritter: 

  • 2.plass norway open 2012
  • 3.plass nordisk mesterskap 2012
  • 1.plass Oslo grand prix 2013
  • 2.plass Europeisk mesterskap

Jeanette Elstad- BODYMAG.no

Hvilke forventninger hadde du før EM? 

Jeg hadde bare lyst å ta alt som det kom og dro ned med ingen forventninger, men med et håp om finaleplass. EM gikk over all forventning da det ble både finaleplass og sølv. Det er så deilig å få en så bra plassering, når man egentlig ikke trodde det var innen rekkevidde. Jeg gråt i stykker uniformen til den danske dommeren, da han fortalte at jeg var i finalen. Det er et øyeblikk jeg aldri vil glemme.

Når debuterte du og hvordan startet du med fitness? 

Jeg debuterte første gang da Bikini Fitness var i Norge. Det var på Norway Open i 2012. Jeg startet med styrketrening for nøyaktig et år siden og har jobbet knallhardt helt siden jeg oppdaget at denne klassen skulle kjøres i Norge. Det startet med at jeg kom over Bikini Fitness-bilder av amerikanske utøvere. Hvem vil vel ikke ha en så sykt bra kropp?

Se fotoshoot med Jeanette

Hvordan har livet forandret seg etter at du ble fitness-utøver?

Jeg har lært mye om meg selv. Hva jeg kan få til og hvordan jeg kan nå mine mål. Å være inspirerende for andre er helt fantastisk. Det gir meg mye positiv energi i hverdagen og til å kjempe videre med nye mål. Jeg har så si forandret kroppen og kosten 100% i løpet av et år. Det er utrolig hva man får til når man virkelig ønsker noe.>>>

Jeanette Elstad- BODYMAG.no

Hvordan trener du? 

Jeg trener tungt, målrettet og ofte. Det gjør jeg både on- og off-season. Jeg trener annenhver økt overkropp/underkropp, med fokus på forskjellige muskler og muskelgrupper. Jeg er en fersk utøver, så noe superinnviklet program har jeg ikke startet med ennå. Nå som jeg har coach, så blir det nok litt forandring på ting, men jeg gleder meg til å utvikle meg enda mer og nå enda flere mål.

Hva er den største utfordringen som fitness-utøver?

Det er å være sosial når det nærmer seg konkurranse. Med konstant fokus på mat og trening kan det være utfordrende når du vil være spontan. Det er viktig å påpeke at det ikke er umulig på noen måte, men det blir mye planlegging.

Hva tenker du om fremtiden nå etter EM?

Jeg satser for fullt mot høstens konkurranser, selvfølgelig med høyere mål og jeg kommer til å konkurrere i utlandet også.

Hva jobber du med og hvordan fungerer jobb, familie og parforhold med denne livsstilen?

Jeg er utdannet frisør og hudterapeut, men jobber nå som pleier ved en rehabiliteringsavdeling. Rett før konkurranse, så trapper jeg ned jobbingen. Da må jeg fokusere litt på meg selv, siden jeg har en veldig utfordrende jobb både fysisk og psykisk. Man blir veldig fokusert på målet man har satt seg selv, rett før man skal på scenen. Da kan det være ganske tøft å dele hverdagen men noen som kanskje ikke skjønner helt alt du går gjennom. Når du sitter med matboksen med torsk og ris, mens partneren sitter med favorittretten din like ved; det kan smelle!

Du har en sykdom og har vært gjennom cellegift. Kan du fortelle om dette og hvordan dette påvirker treningen?

Jeg har en sykdom som er veldig lite utbredt i Norge. Legene har forsøkt i 20 år å finne en diagnose. Så sent som i januar i år fikk jeg endelig en diagnose å forholde meg til. Det har vært 20 veldig tunge år for meg. Man går rundt å ikke vet hva som feiler en og ingen kan gi deg noen svar på hva fremtiden bringer. I perioder har ting vært veldig kipt og frustrerende. Jeg har vært gjennom cellegift og mange andre sterke kurer for å forsøke å dempe plagene mine. Jeg har for eksempel veldig lavt immunforsvar i perioder og da må man ta hensyn i forhold til trening og diett. Jeg har lært meg å fungere ganske normalt i hverdagen og er veldig opptatt av å lytte til kroppen. Gjennom sykdom har jeg lært meg veldig mye om hvordan kroppen min fungerer. De erfaringene jeg har gjort gjennom å være så plaget, ville jeg aldri byttet bort, for det har lært meg så mye om livet og ikke minst meg selv.

Hvordan har du vokst som menneske med alt du har opplevd med fitness?

Jeg har lært meg å ta vare på meg selv, flytte fokus fra sykdom og blitt mer lykkelig med den jeg er og hva jeg kan få til. Jeg var en periode langt nede på grunn av de tingene jeg har vært igjennom, men nå skal jeg ALDRI mer tilbake dit og fitness har vært til stor hjelp for meg. Mestringsfølelsen fitness har gitt meg er helt ubeskrivelig etter så mange nedturer som jeg har hatt opp gjennom årene. Nå gleder jeg meg til fremtiden.>>>

Jeanette Elstad- BODYMAG.no

Hvem er din største inspirasjon eller rollemodell i Bikini Fitness?

Hvor skal jeg starte da? Det er så mange. En favoritt er helt uten tvil Ana Delia De Iturrondo. Min gode venninne Christina Strøm Fjære, som er verdensmester i Bikini, må også nevnes. Hun inspirerer meg så fantastisk mye.

Leave a Comment