Posted on: 15. juni 2013 Posted by: Bodymag Comments: 1
Catharina Wahl (BODYMAG.no)Catharina Wahl (21) er ex-sprinter og drev med friidrett på toppnivå. En kronisk skade stoppet karrieren. Noen foreslo Bikini Fitness, men Wahl takket nei. Hun turte jo ikke gå i bikini på stranden engang! Hun ombestemte seg og drømmer nå om bikini-karriere i USA!

Av: Marika Lejon

Catharina Wahl (BODYMAG.no)

VIDEOINTERVJU:

Kort info

 • Alder: 21 år (22 år 4. juli)
 • Bor: Oslo
 • Oprinnelig fra: Trondheim
 • Gym: Haralds Gym
 • Coach: Trener meg selv, men har Harald som støttespiller og veileder
 • Høyde: 173 cm
 • Vekt: on seson- 57-58kg off; 68-70kg


 

Meritter

 • Norway Open: 2. plass
 • Nordisk Danmark: 2. plass
 • Kvalifiserte seg til VM,men måtte trekke seg på grunn av skade
 • BMR Sverige: 1. plass + Overallvinner
 • Grand Prix Norge: 3. plass
 • EM, Santa Susanna (Spania): 13. plass

Wahl er tidligere toppidrettsutøver i sprint og har norgesrekord på 60m som 16-åring. Hun har slått rekorder fra 1970 tallet, samt er flere ganger NM-mester. Hun var på juniorlandslaget. 

Catharina Wahl (BODYMAG.no)

Fortell litt om ditt liv med trening.

Jeg har trent siden jeg var liten og vært innom endel sporter i løpet av tiden. Alt fra dansing,fotball,håndball, ridning, tennis og flere grener innen Friidrett. Jeg endte opp å satse på sprint, som jeg desverre måtte gi meg med som femten- sekstenåring på grunn av en kronisk skade.

Når bestemte du deg for å satse på fitness?

Etter nesten fem år uten trening, begynte jeg så vidt i det små å trene litt vekter på Elixia. Det var faktisk Soran Rashid som foreslo at jeg burde prøve å stille i den nye klassen Bikini Fitness. Første gangen han spurte takket jeg nei til det. Jeg følte at jeg absolutt ikke hadde noe på en scene å gjøre, spesielt ikke i en bikini! Jeg turte jo såvidt å gå i bikini på stranden! Et par måneder senere spurte han meg på nytt og da tenkte jeg meg om. Ja, hvorfor ikke? Man må jo bare hive seg i å gjøre det man er mest redd for! Så da takket jeg ja. Da hadde jeg kun to måneder på å bli klar og starte diett før Norway Open. Knapp med tid, men Soran mente jeg skulle klare å bli klar til den tid. Det gjorde jeg jammen meg! Takk gud for gode gener og for at kroppen gjenkjente all trening fra tidligere.>>>

Catharina Wahl (BODYMAG.no)Hvordan var opplevelsen av EM for deg?

Opplevelsen min fra EM var enorm! Den kan nesten ikke beskrives, men en helt utrolig opplevelse var det uten tvil. Ikke nok med at jeg var med en gjeng herlige mennesker, så ble jeg dobbelt så motivert for å fortsette med Bikini Fitness og virkelig kjøre på fremover. EM kan ikke sammenlignes med andre stevner jeg har vært på. Det var generelt et veldig høyt nivå og veldig annderledes opptreden på scenen enn hva vi er vant med. Derfor lærte jeg utrolig mye der.

Du trener på samme gym og er i samme team som Nina Gjengaar og Jeanette Elstad. Hvordan er vennskapet mellom dere? Vennskapet mellom oss er utrolig bra. De er to veldig herlige jenter, som jeg virkelig har blitt glad i. En stor støtte på veien har de også vært. Vi er jo nesten blitt en liten familie på Haralds Gym og det er så koselig. Jeg trives så godt.

Hvordan spiser du og trener?


HAHA! Når jeg ikke konkurrerer må jeg ærlig innrømme at det jeg spiser ikke er av det sunneste. Jeg spiser akkurat det jeg føler for og det går mye i kaker og kos for å si det sånn. På diett spiser jeg den gode gamle “kylling,ris og brokkoli-dietten”. Standard! Men bytter det også litt ut med noe litt mer variert. Jeg er ikke den personen som er så flink til å holde dietten min, så jeg går egentlig bare på diett de siste 3 ukene før konkurransen. Jeg fant ut at det er det som funker best for meg.

Når det gjelder trening, legger jeg mest vekt på overkropp under trening og cardio. Jeg har sjeldent beinøkter i og med at lårmusklene mine er ganske store. Sprinten jeg drev med tidligere satte store spor i dem, så jeg kjører bare bein 2-3 ganger i måneden nesten, for å holde dem i sjakk.>>>

Catharina Wahl (BODYMAG.no)

Hva jobber du med?

Utenom Bikini jobber jeg med hudpleie og i sportsbutikk.
Hvordan tror du folk rundt deg vil beskrive deg?Det er litt vanskelig å si hvordan folk rundt meg vil beskrive meg, men det jeg har hørt fra dem er jo at jeg er en ganske sta person, som ikke gir opp når jeg først har satt meg et mål. Altså målbevisst. De ser jo at sport betyr veldig mye for meg, og trening er som en psykologtime jeg aldri kan gå glipp av!

Hvorfor er kropp og trening viktig for deg?Kropp generelt er ikke så viktig for meg, men så klart, jeg liker å holde meg selv i form. Jeg liker å se resultater, sette nye mål og utføre dem. Jeg kunne aldri latt meg selv forfalle. Misforstå meg rett; å være “fit” er virkelig tingen for meg og trening er livet. Trening er det som holder meg gående i livet, en terapi i seg selv. Det har det alltid vært og vil forbli. 

Hva er ditt største mareritt?
Mitt største mareritt er at jeg skal bli skadet på den måten at jeg ikke kan trene eller drive med sport. Det at jeg måtte gi opp friidretten på grunn av en kronisk skade, er noe jeg tok veldig hardt. Det kan jeg ikke takle en gang til…

Hva er din største drøm?

Min største drøm er å nå toppen, siden vi snakker om å drømme. Jeg vet at det å nå toppen og satse krever utrolig mye! Ikke minst mange prioriteringer. Men jeg flytter mest sannsynlig til Miami til høsten/vinteren og der vil jeg prøve å gjøre mine drømmer til virkelighet.

Catharina Wahl (BODYMAG.no)

1 people reacted on this

 1. Virkelig bare TRE UKER før konkurranse?? Det er jo helt sinnsykt lite! hva er det med kroppen din som gjør at du kan spise mengder av kaker osv og likevel holde konkform hele året??

  Hva skal du gjøre i Miami Catharina? Og hvem drar du sammen med?? =)

Leave a Comment