Posted on: 3. april 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Janne har to barn, høyere utdanning og flere 1. plasser i Bodyfitness. I fjor startet hun Bergen Fitness med Fredrik Sund. Bli bedre kjent med ildsjelen Janne her og se bilder av det nye treningsstudioet!

Bergen Fitness

Janne KrohnNavn: Janne Torstensrud Krohn
Alder: 39
Bosted: Bergen
Gym/klubb: Bergen Fitness og Team LiveFit
Sivilstatus: Singel
Utdannelse: * 3-årig Diploma in Dance, London * 3-årig Bachelor i Informasjonsvitenskap fra Norges Informasjonsteknologiske Høyskole og Universitetet i Bergen * Personlig Trener, Norges Idrettshøyskole
Beste meritter (bodyfitness): * 1. plass NM senior 2012 * 1. plass NM master 2012 * 2.plass Nordisk master 2012 * 1. plass NM master 2013 * 6. plass Arnolds Madrid 2013 * 6. plass VM 2014 * 1. plass Titans Grand Prix 2014

Hvordan har det vært å drive gymmen siden dere startet i 2014?

Jeg driver Bergen Fitness sammen med Fredrik Sund. Vi er begge eiere men han er daglig leder. Fredrik har lang erfaring fra treningsbransjen, er idrettspedagog og personlig trener. Fredrik har en enorm kompetanse og holder seg oppdatert på alt det faglige rundt trening og kosthold. Jeg vil påstå at han også er en av de dyktigste coachene jeg vet om. Fra vi åpnet har det vært travelt, utrolig gøy og vi har hatt en bratt læringskurve. Jeg syns selv at vi har klart å skape det vi var ute etter. Et treningssenter for alle der kompetanse og kvalitet er i fokus. Bergen Fitness har et utrolig godt utvalg for de som ønsker å trene variert samtidig som vi har klart å skape et treningssenter med et godt miljø. Det er vanskelig å være et lite uavhengig senter som skal konkurrere mot de store kjedene. Med tanke på hvor lite vi har i markedsføringsbudsjett syns jeg vi har gjort det bra. Mange av medlemmene kommer fordi de har hørt om oss gjennom andre. Medlemsmassen øker derfor sakte men sikkert, men vi har fremdeles plass til flere

Bergen Fitness 3

Hvor lenge gikk du med gym-drøm i magen før det ble virkelighet?

Jeg gikk i mange år og tenkte på at jeg hadde lyst til å starte noe. Men jeg visste ikke hva. Vi startet teamet LiveFit i 2012 da både jeg og Fredrik debuterte i henholdsvis Bodyfitness og Athletic Fitness. Det var Fredrik som fikk meg på tanken om et eget treningssenter da dette hadde vært hans drøm i mange år. Han jobbet på den tiden som treningsansvarlig og hadde allerede jobbet mange år med dette. To år senere åpnet vi Bergen Fitness etter ca. 1 års planlegging.

Det sies at Bergen er Crossfit-by nr 1? Driver dere med crossfit på gymmen deres?

Bergen har ett allsidig styrketreningsmiljø med styrkeløft, vektløfting, crossfit og fitness i god blanding. Mange av utøverene er aktive innenfor de forskjellige grenene, da spesielt crossfitutøverene her i byen er flinke til å være synlige på forskjellige arenaer. Dette kombinert med at det jo unektelig er mange crossfitboxer med totalt sett mange medlemmer gjør at crossfit i Bergen blir veldig eksponert. Om det er crossfitby nr 1 må nesten de som driver med crossfit svare på. Crossfit er jo utrolig gode på å skape felleskap og stemning rundt sporten sin, her har de andre styrketreningsmiljøene mye å lære. Vi driver ikke med crossfit på Bergen Fitness. Vi arrangerer fellestreninger med fokus på høy intensitet og med ett anaerobt og aerobt fokus. Gjerne i crossfit-lignende oppsett med konkurranse preg og tid/repetisjoner som målsetning. Lokalene våre er også utformet på en måte som gjør det mulig å drive med denne type trening, men vi driver altså ikke med crossfit i den forstand som utøves på crossfitboxene.

Bergen Fitness 5

Hvorfor er bergensere så glad i å trene?

Jeg vet ikke om bergensere er mer glad i å trene enn andre, jeg syns generelt at det virker som om folk flest har blitt mer opptatt av å trene. Det virker også som folk nå både kan og ønsker å lære mer om både riktig trening og kosthold. En annen ting jeg får tilbakemeldinger om fra våre utenlandske medlemmer er at jenter i Norge er flinkere til å trene tungt og bra i forhold til i andre land. Det syns jeg er utrolig gøy! Og det gjenspeiles i at vi markerer oss i utenlandske konkurranser innenfor fitness også.

Du har familie. Kan du fortelle litt om hvordan du kombinerer fitness, med å eie gym og ha familie?

Jeg har to jenter på 8 og 12 år. Det kan være utfordrene å få alt til å gå rundt til tider. I tillegg til å jobbe 100% som Business Analyst i finans og få tid til min egen trening, følger jeg opp kunder og har noen PT-timer. Jentene syns det ofte er gøy å være med på senteret og det har jo blitt litt som deres andre hjem. De bor hos meg annenhver uke så de ukene jeg ikke har dem, prøver jeg å jobbe ekstra slik at jeg får litt ekstra tid med dem når de er hos meg.

Bergen Fitness 2

Hvordan er det med formen nå? Har du planer om å konkurrere igjen snart?

Akkurat nå trener og spiser jeg veldig bra. Jeg har blitt en god del sterkere, men ønsker å se mer progresjon til neste gang jeg stiller. Så denne gangen blir det 1,5 år mellom konkurransene. Jeg har heller aldri stilt på våren, så det kunne jeg tenke meg.

Hva er de mest positive sidene med fitnessmiljøet?

Folkene og samholdet er det beste. Det er utrolig mange sjenerøse mennesker som er flinke til å bygge hverandre opp uten at de nødvendigvis føler seg truet. Jeg syns vi er flinke til å skryte av hverandre.

Hva er de mest negative sidene ved fitnessmiljøet?

Jeg syns det er trist at miljøet er så forbundet med doping som det er. Det finnes absolutt i denne sporten, som i mange andre idretter og sportsgrener. Men det er synd at jeg av og til nesten gruer meg til å fortelle om hobbyen min på grunn av dets dårlige rykte og image.

Bergen Fitness 6

Hva driver deg og hvilke mennesker motiverer deg?

Motivasjonen til trening kommer i hovedsak innenifra. Selv om jeg er en aktiv person som liker å være opptatt mesteparten av tiden er det den mentale gevinsten av treningen som driver meg. Konkurransene gjennomfører jeg fordi jeg syns det er gøy og det er et fint målepunkt for den konkurransen jeg har mot meg selv. Å se forbedringer i fysikken er også en motivasjonsdriver. Det er utrolig givende å se forbedringer som du har jobbet hardt for. Jeg har ingen spesielle forbilder innenfor fitness, men jeg beundrer mennesker som jobber hardt og ærlig, samtidig som de trives i hverdagen. Mennesker som har funnet balansen i livet der man tar vare på selv og de rundt seg.Bergen Fitness 3

Bergen Fitness 7Vi takker Janne for besøket og ønsker henne lykke til videre!

Leave a Comment