Posted on: 17. september 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Det sies at Ayad er i sin beste form noensinne i disse dager. Vi var så heldige å få treffe Ayad Musa på Geir Borgans gym “Imperia”.  Ayad har utviklet seg enormt som atlet de siste årene. Om en drøy uke står han på scenen på Chateau Neuf i Oslo der han stiller i BB -90 NM for klubben Haralds Gym. Han satser også på Amateur Olympia like etter NM.

Ayad Musa

Tekst og foto: Miriam Jødal

Navn: Ayad Kadem Musa
Alder: 37
Bosted: Oslo
Klasse: Bodybuilding -90 kg
Mål for 2015: Stiller i NM og Amateur Olympia

Ayad har flere gull og overall-pokaler, og er en av Norges beste bodybuilder-atleter. I fjor fikk han 4.plass i Arnold Sports Festival i Ohio, USA. Er Ayad med i en konkurranse, kan atletene bare frykte han. Han har som vane å kapre både gull og overall her hjemme i Norge. Han lever ellers et aktivt liv i oslo året rundt. Han jobber til vanlig som PT på forskjellige gym. Ayad forklarer at han driver med finjustering nå. I dag var det skuldrene og biceps som fikk gjennomgå. Før Ayad begynte med bodybuiling for 15 år siden, drev han aktivt med styrkeløft og konkurrerte også i det. Han har sin treningskompetanse og utdanning fra Irak der han opprinnelig er fra. Han fortaller at bodybuilding lenge har vært populært i Irak og at de har et høyt nivå på sine atleter. Han kunne tenke seg å reise til Dubai for å stille på sikt. Der er også sporten stor og han synes det virker som alle de gode reiser dit for å prøve seg!

Hva ligger du ca på i kcal nå før konkurransen her i Oslo?

— Jeg ligger på rundt 2700 kcal nå, og kanskje litt mer når jeg ikke konkurrerer.

Hvordans er fett % din ut nå da?

— Nei vet du, det sjekker jeg aldri. Jeg tar det på øyemål bestandig og har aldri vært opptatt av å sjekke sånt med fettmåler. Jeg trener heller aldri cardio. Når det kommer til å brenne fett, så har jeg bare høyforbrenning. Jeg regulerer det meste bare med maten. Hvis jeg trenger å gå ned, ja da spiser jeg bare mindre mat over en periode.Vanskeligere er det ikke!

Ayad_Musa

Det sies at du er en av dem som tar bodybuildingen veldig seriøst og du har ganske store ambisjoner også?

— Ja for tiden er det kun dette jeg prioriterer. Da har jeg ikke tid til å jobbe så mye som PT, fordi jeg har nok med meg selv og å følge opp det jeg driver med. Når man satser, så er det er ikke lett å ha overskuddet alltid. Jeg kan tenke meg å stille i Dubai i nærmeste framtid, så da er det kroppen som får mest fokus.

Hvordan mener du man bør trene for å få best resultat?

Jeg synes man skal variere øvelser mye og ofte. Kanskje gjøre noe nytt innenfor hver muskel, så lenge man kjenner man har kontakt. Det kan bli veldig kjedelig for kroppen å bare gjøre det samme hver gang. Det å gi musklene mer utfordringer — så lenge man har riktig teknikk — det er jo det som er viktig! Riktig teknikk og kontakt hver gang.

-Tusen takk for praten Ayad, lykke til både på NM og Olympia!

Musa_Ayad

Musa-Ayad

Leave a Comment