Posted on: 30. september 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Ayad er på Haralds Gym for å gå en time kardio. Han tok overall i NM og nå er han på vei til Praha for å stille i Amateur Olympia. Han viste oss musklene sine og her er bevisene på at han er skarpere enn skarpest. Selv sier han at han stilte med 2-3 kg ekstra på kroppen under NM. Disse skal nemlig av først nå, slik at han stiller i sin aller beste form når det gjelder til helgen!

Ayad-Musa

Hvordan var det å stille i NM Ayad?

Det var gøy, men også stress. Det er fem år siden jeg stilte sist og det var gøy å stille igjen. Jeg var i bra form, men ikke helt tørr i kroppen. Det er fordi jeg skal stille i Amateur Olympia neste uke. Jeg kommer til å bli mye bedre i Praha, når jeg får av meg 2-3 kg til.

Hva er målet ditt i Praha?

Målet mitt er å få 1. plass. Hvis jeg gjør det bra i Praha, kan jeg få proffkort. Da kan jeg stille i de konkurransene som kvalifiserer til Olympia for profesjonelle. Det er også et mål for meg — å få proffkortet.

Ayad_Musa_

Du er ikke bare en fantastisk kroppsbygger, men du er også PT. Kan de som ønsker komme til deg for å få hjelp med trening og kosthold?

Ja, jeg er personlig trener og har timer både her på Haralds Gym og på 24fitness. Jeg setter også opp kosthold- og treningsplan og hjelper kundene mine i form. Det er bare å ta kontakt hvis du trenger hjelp.

Ayad stiller for Haralds Gym og Harald selv er veldig stolt av Musa. Harald har nylig «mistet» sin kollega Geir Borgan Paulsen, som startet sitt egen gym for kort tid siden. Vi tok også en prat med Harald.

Ayad_Musa

Harald Skjøldt bæres av en av atletene sine Robin Berget Ljungsberg.
Harald Skjøldt bæres av en av atletene sine Robin Berget Ljungsberg.

Les også: Gikk ned 9 kg på 5 dager — Vi møtte Berget på Haralds Gym.

Hvordan gikk det med dine atleter under NM?

Det gikk stortsett bra det. Vi fikk mange medaljer. Overall i bygging gikk til Ayad Musa. Han stilte i -90 og er uten tvil en av Norges beste byggere. Han hadde 4.plass fra Arnold Classic for noen år tilbake — og det er jo veldig bra!

Nå jobber ikke Geir her med deg lenger. Er ikke det rart? Dere jobbet sammen i mange, mange år?

Jo, vi jobbet sammen i ca 15 år. Det er klart at det er uvant å ikke ha han her.

Savner du han?

Ja, jeg gjør jo selvfølgelig det — men livet går videre og jeg har jo drevet gymmet her før. Han som står bak deg “Shoukat Changezi” — han jobbet her i 15 år før Geir sin tid. Ove Bekkevold jobbet også her en periode. Alt har en begynnelse og en slutt. Som jeg alltid har sagt, så er ikke dette bare et treningssenter som jeg skal leve av. Det er et livsverk som jeg føler stikker dypt inn i hjertet mitt. Dette kommer jeg til å holde gående til jeg ikke klarer mer.

Fortell litt mer om Shoukat.

Han jobbet her den gangen jeg startet. Da var han Norgesmester i Bodybuilding. Jeg jobbet først fulltid på gymmet fra 09:00-21:00 og etter tre måneder fant jeg ut at det ikke gikk mer. Shoukat hadde begynt å trene her og han var en alle tiders trivelig kar. Vi kom godt overens — så jeg spurte om han ville ha den jobben. Det ville han veldig gjerne. Det var hans drøm fra gammelt av. Han kom fra Afghanistan — nærmere bestemt Balutsjistan som er en fjellprovins som strekker seg over Afghanistan, Iran og Pakistan. Han flyttet derfra til Tyskland før han kom til Norge. Her giftet han seg med en norsk dame og i dag har de tre flotte barn. Shoukat har nå bodd i Norge i 43 år. Etter 15 år hos meg startet han også for seg selv. Det er ikke uvanlig det, så det skjønner jeg veldig godt. Sånn er livet — og nå etter alle disse årene er han tilbake!

Haralds Gym er legendarisk og du har holdt det gående lenge.

Ja, 35 år har gått siden jeg startet. Det er det eneste gymmet som er igjen av de gymmene som var den gangen. De gymmene som var på den tiden vi startet — de er borte for flere tiår siden. Jeg prøver å drive det litt sånn som jeg har gjort fra begynnelsen. Folk føler seg hjemme her fordi jeg ikke har forandret stort. Treningsapparatene er jo selvfølgelig byttet ut opp i gjennom årene, men ellers er alt så og si slik det var før.

Det er ingen tvil om at det er mye historie inne hos Harald. Det merkes når du går i gangene og inn der det pumpes for harde livet! Og her produseres det gode byggere. Nå er det Musa det handler om! Vi ønsker Ayad Kadem Musa LYKKE TIL i konkurransen i helgen. Her kan du kose deg med flere bilder av den helt fantastiske kroppsbyggeren som Ayad er!

Ayad_Kadem-Musa

Ayad_Kadem_Musa

Leave a Comment