Posted on: 9. april 2014 Posted by: Bodymag Comments: 1
Arti sharma Lopes

Arti Sharma Lopes (37) fra Oslo har en imponerende merittliste. I 2013 gikk det derimot ikke slik hun ønsket. Forrige helg under Sandefjord Open ble det endelig gull igjen. Den vakre bodyfitness-atleten jobber som systemkonsulent, hun er gift og har to barn. På lørdag stiller hun i Oslo Grand Prix! Les mer om hvordan Arti fant formen igjen!

Arti Sharma LopesFoto: Helge Jonassen

Meritter: 

 • 1.pl Bodyfiness (-163), Sandefjord Open 2014
 • 5.pl. Oslo Grand Prix Bodyfitness (-163), 2012 Norway
 • 1.pl OVERALL Bodyfintness (-163), Sandefjord, 2012,  Norway
 • 1.pl Bodyfintness (-163), Sandefjord, 2012,  Norway
 • 3.pl Bodyfitness (-163), Loaded Cup, 2012 Danmark
 • 1. pl BodyFitness  (-163) – Norwegian Nationals 2011, Norway
 • 2. Pl BodyFitness Master (+35) – Norwegian Nationals 2011, Norway
 • 3. Pl BodyFitness The Nordic Championships 2011, Norway
 • 1. Pl BodyFitness (-163) – Stavanger Open 2011, Norway
 • 1. Pl BodyFitness (-163) – Sandefjord Open 2011, Norway
 • 1. Pl BodyFitness Overall (-163) – Sandefjord Open 2011, Norway – Sandefjord Open 2011, Norway
 • 2. Pl BodyFitness (-163) Battle of Scandinaivia 2011, Sweeden
 • 3. Pl BodyFitness (-163) Oslo Grand Prix 2011, Norway – Oslo Grand Prix 2011, Norway
 • 3.  Pl BodyFitness (-163) Norway Open 2010, Norway- Norway Open 2010
 • 2. Pl BodyFitness (-163) Norwegian Nationals 2010, Norway Norwegian Nationals 2010
 • 6.  Pl BodyFitness (-163) The Nordic Championships 2010, Helsinki Finland- The Nordic Championships

Det er snart tid for strand og sol. Få hjelp til å velge kosttilskudd for å komme i sommerform hos Gymgrossisten! Butikken har flyttet til Sorgenfrigata 15!

Du kom på 1. plass på NM i 2011. I 2013 kom du ikke engang til finalen. Hva har skjedd siden sist du stilte?

Sist jeg stilte i konkurranse var jeg rett og slett ikke i form. Fettprosenten var for høy. Stress og lite variasjon i dietten er nok årsaken til dette når jeg tenker i ettertid. Når man har konkurrert mange ganger, tror man gjerne at en diett bestående av torsk, vil gi best mulig form. Dette har vært en fin erfaring å få med seg. Som jeg alltid tenker: Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm. Man blir alltid rikere med erfaring!

Hvordan føltes det å endelig vinne igjen?

Det var flott å vinne, spesielt med tanke på hvordan det gikk sist. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger om at formen min ikke har sett så bra ut som den gjør nå, og det er alltid hyggelig å høre.  Etter en hard 12-ukers diett med lite mat og mindre trening (noe som er bra) var det en fantastisk følelse.

Les også: Tren skuldre med Arti Sharma Lopes

Hvordan tror du det vil gå på Oslo Grand Prix på lørdag? Der blir det mye tøffere konkurranse, med 16 stykker i klassen din.

OGP blir en tøff og spennende konkurranse med mange gode atleter. Jeg har ingen forventninger til konkurransen. Bare det å kunne gjennomføre en streng og tøff diett og kvalifisere seg til en finale, er en stor glede og lykke. Jeg skal gjøre mitt beste og vise min utgave av en bodyfitness-kropp, så får dommere avgjøre. Uansett hvordan det måtte gå er jeg fornøyd med min presetasjon og forberedelse/oppkjøringen til de ulike konkurransene. Det å kunne se at symmetrien blir litt bedre for hver gang er lykke! Det å kunne avslutte en konkurranse med et smil, er noe jeg setter høyt på listen.

Arti Sharma Lopes og Tommi Thorvildsen
Arti Sharma Lopes og coach Tommi Thorvildsen

Hvordan har du endret kostholdet ditt siden du gikk over til 24fitness?

Kostholdet har stort sett vært det samme, som består av: kylling, fisk, egg, grønnsaker, fett (omega 3, Udo’s choice, peanøttsmør), ris/riskaker, havregryn, proteinpulver og diverse vitaminer. Jeg har hatt 6-7 måltider daglig. Endringen i kostholdet går mer på lavere inntak av karbohydrater.

Har du merket noen forandringer på kroppen etter at du kuttet ut mer karbohydrater?

Jeg føler selv at formen min, spesielt mage og lår har mer definisjon. Med mindre karbohydrater over tid blir man flatere i musklaturen, mindre trykk. Uken før konkurranse karber man opp (inntak av karbohydrater, proteiner og fett) og da kommer fylden tilbake igjen.

Kjøp kosttilskudd hos Kostimport online nå for en sterkere og mer definert kropp!

Har du endret noe på treningen også?

Jeg trener mindre nå med en 5-splitt program. Dette fungerer utmerket for meg i en travel hverdag med familie, barn og jobb. Kardio er også mindre enn før, men når det nærmere seg konkurranse blir det noe mer. Før i tiden trente jeg syv dager i uken.

Du sa at du føler du ser litt anorektisk ut og sliten ut. Trives du med kroppen din i sceneform?

En kvinnekropp med litt muskler og flott symmetri er noe som alltid har fascinert meg. Det å kunne jobbe med kroppen sin og skape en enda bedre utgave av sin kropp er alltid noe jeg ønsker. Etter å ha trent mye styrketrening i mange år, er det alltid spennende å se hvor godt utviklet symmetri/muskler du har og da må man gå på en diett bestående av lite mat og en fettprosent på 6-7. Sånn er det i denne sporten. Uansett hvor sliten man ser ut og føler seg, så har alt en ende. Jeg tenker slik og da blir jeg glad. Jeg trives best når jeg er 6-8 kg mer enn i dag. En lav fettprosent over lengre tid er ingen ønskelig situasjon og heller ikke sunt. Kroppen må ha riktig og variert kost for å kunne fungere i en normal hverdag.

Hva sier dette om hva denne konkurransen handler om?

Konkurransen handler om veldefinert symmetri, litt synlig musklatur og lav fettprosent. Den formen man har på konkurransedagen er der og da. Folk som har lite erfaring rundt denne sporten kan misforstå dette. Mange tror at formen man har på scenen er noe man kan holde på over lengere tid, noe som ikke er korrekt.

Hva er skjønnhet for deg? Hvordan trives du best med kroppen din?

Skjønnhet for meg er mye. Alt fra personlighet, sjarm, sympati, gjensidig respekt, sunne verdier i forhold til trening/kost og mer. Jeg trives best når jeg spiser variert, er aktiv og trener når jeg vil. Da har jeg det bra.

Arti Sharma Lopes

Hvordan blir dietten og øvrige forberedelser denne uken før OGP?

Dietten blir den samme som jeg hadde uken før Sandefjord Open. Den fungerte fint for meg. Det er mulig det blir noen små justeringer, vi får se. Jeg har sett på film og bilder fra Sandefjord Open og har noen forbedringspunkter jeg ønsker å jobbe videre med. Man finner alltid noe man ønsker å rette opp på. Det kan være alt fra performance på scenen, sminke, hår, t-walk eller oppladning.

Du har mann, to vakre barn og jobber som systemkonsulent i EVRY. Hvordan har det gått å kobinere konkurranse-diett og trening med familie og jobb denne sesongen?

Det har gått veldig fint å kombinere familie, barn og jobb denne sesongen. Med mindre trening har jeg fått mer tid til familien enn tidligere. Det har vært fint. Siste måneder før konkurranse blir det mer fokus på en selv, men det har gått fint og jeg har fått full støtte fra familie og venner, noe jeg er veldig takknemlig for.

Hvilke andre konkurranser etter OGP forbereder du deg til nå?

Etter OGP går veien videre til Danmark Loaded Cup. Det spennende å konkurrere i utlandet. Det å kunne treffe andre atleter og bli kjent med nye folk gir meg masse motivasjon.

Hva er dine ønsker og mål vårens konkurranser?

Alle ønsker å vinne, men jeg er lykkelig for å ha kommet meg gjennom en tøff diettperiode. Jeg har allerede vunnet i mitt sinn og var så heldig å vinne Sandefjord Open. Kommer jeg til finalen i de andre konkurransene blir jeg lykkelig, men uansett hvordan det måtte gå, så er jeg fornøyd med mine forberedelser og oppkjøring til konkurransene! Det å ha forbedret symmetrien min litt bedre enn før er gledelig og en stor motivasjon for å gjøre det enda bedre neste gang.

Arti Sharma Lopes

Hvem vil du takke?

Jeg ønsker først og fremst å takke min fantastisk vakre og støttende familie. Spesielt min mann Amarildo Lopes og mine barn som har vært forstålesesfulle og postive. Jeg elsker dem så høyt. Det er gøy å konkurrere, men jeg gleder meg enormt til tiden etter konkurranse også. Det er mange fine eventer å se frem til med familie og venner. Jeg har sommerfugler i magen allerede.

Jeg har blitt enda bedre kjent med verdens søtest jente Lisbeth Karlsen. En fantastisk jordnær jente med sprudlende godt humør og flott personlighet. Vi har støttet hverandre gjennom oppkjøringen til de ulike konkurransene da vi begge skal konkurrere. Lisbeth: takk for at du er den du er. Jeg setter stor pris på deg og jeg er glad jeg har fått en så flott venninne. Jeg gleder meg masse til tiden etter konkurransene.

Mine nærmeste venner, dere vet hvem dere er. Dere betyr enormt mye for meg!

Tusen takk til Tommi Torvildsen som har vært en suveren coach støttespiller gjennom hele  min diettperiode. Tommi er dyktig, korrekt, rett på sak, flink og profesjonell. Han har masse erfaring innen kost/trening og konkurranser. Han gir gode tilbakemeldinger på hva nettopp du bør gjøre for å nå ditt mål. Jeg er veldig fornøyd med å ha Tommi som coach!

Les Arti´s blogg her!

Vi takker Arti for et hyggelig intervju og ønsker henne LYKKE TIL i vårens konkurranser! 

 

1 people reacted on this

Leave a Comment