Posted on: 11. oktober 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0

Bodymag er i Madrid for å dekke Arnold Classic. Her kan du lese om det som skjer på Europas største muskel-stevne denne helgen!

Arnold Classic Pro-showet, var det Phil Heath som vant. Publikum buet, fordi Kai Greene kom på 2. plass. Selv om Kai Greene har svært mye fans, så forteller den tidligere Olympia-helten Shawn Ray, at dommerne ga Heath en helt klar førsteplass. Det er lite tvil om at harmoni i fysikken har et stort fortrinn. Da hjelper det ikke å være gigantisk, som Kai er. At Kai er den som underholder publikum best, er det nok heller ingen tvil om. Til syvende og sist er det dommerne som bestemmer og ikke publikum. Dennis Wolf fikk 3. plassen! Her ser du bilde av Phil Heath og Shawn Ray, like etter konkurransen.

Phil Heath & Shawn Ray
Phil Heath & Shawn Ray

OBS: Forbundet har sendt klage til arrangørene. Vinneren i Christian Egner sin klasse fikk 4. plass på styrkerundene og 1. plass i symmetri, mens Egner fikk 1. plass i styrkerundene og 2. plass i symmetri. Dette betyr at gullet tilhører Christian Egner. Les mer om Egner lenger ned i artikkelen!

Thomas Askeland on stage:

Daniel Stisen on stage:

IMG_6749

Ingen av våre norske i Bodybuilding gikk til finalen i dag. Mark Nairn, Soran Rashid og Christer Hoftvedt så alle fantastiske ut på scenen, men konkurransen var knallhard. Mennene på scenen i dag var rett og slett MASSIVE!

 

Mark Nairn
Mark Nairn

Mark Nairn

Christer Hoftvedt

Soran Rashid

Soran Rashid
Soran Rashid

Soran Rashid

Soran Rashid

Christer Hoftvedt
Christer Hoftvedt

Lone Norås og Linda Simonsen gikk desverre ikke videre til finale. Andre Erik Thesen fikk 5. plass (fredag), Thomas Askeland fikk 6. plass, Christian Egner fikk 2. plass, Janne Krohn fikk to 2.plasser, Aslaug Lia Pettersen fikk 3. plass og Emilie Møller Olsen fikk 2. plass.

Bodymag snakket med Thomas Askeland like etter premieutdeling!

Thomas Askeland og Ida Markussen

Hva synes du om sjetteplassen i dag?

Jeg er fornøyd med å ha kommet til finalen.

Personlig synes jeg du skulle kommet høyere opp. Fikk du sett de andre skikkelig, slik at du kan sammenlikne?

Det er alltid vanskelig å vurdere seg selv opp mot andre utøvere. Det er ikke så mye å tenke over egentlig. Det er dommerne som dømmer og det er en smakssak. Det henger jeg meg ikke opp i. Jeg respekterer de utøverne jeg konkurrerer mot og det er veldig mange der som er meget dyktige.

Hva er din neste konkurranse nå?

Nå skal jeg ikke konkurrere mer i år. Hvis det blir noe, så blir det Europamesterskapet neste år.

Hva gir denne sjetteplassen deg? 

Det forteller litt hva de ser etter i fysikken. Det er ikke den type fysikk som jeg har lyst til å gå videre med. Jeg vil jobbe med mine kvaliteter. Det jeg selv synes er fint med symmetrien og harmonien, så får jeg heller bli dømt ut i fra det.

Er det noen konkurranser som er bedre å stille i enn andre, fordi de dømmer forskjellig?

Sånn som jeg ser det nå bør jeg forbedre meg på europanivået først, før jeg går videre til et VM. Det er lettere å bli sett og få oppmerksomhet der da.

Egentlig er målet ditt å gjøre det bra i VM da?

Ja!

Gratulerer med sjetteplassen!

Thomas Askeland

Andre Erik Thesen fik 5. plass!

Andre Erik Thesen

Jeg var på scenen i går. Det gikk kjempebra. Jeg kom meg til finalen og det var den store drømmen. Så fikk jeg en 5. plass.

Hvordan var line-upen?

Ja, det er høyt nivår i alle klassene her nede. Det er den desidert beste line-upen jeg noengang har stått i. Det er klart.

Det er første gang du er med på Anrnold. Hva betyr denne 5. plassen for deg fremover? 

Det betyr ganske mye faktisk. Det gir meg en bekreftelse på at jeg holder nivået, men jeg mangler enda litt kjøtt, for å tilfredstille de kriteriene som jeg ser de går etter. Jeg har fått veldig mye gode tilbakemeldinger på formen. Der var jeg helt i toppen, men jeg mangler litt masse for utifra hvordan jeg ser dommerne dømmer. Dette gir meg et boost til å satse videre innenfor den klassen der. Hadde jeg havnet et langt stykke utenfor finalen, så hadde det kanskje vist seg at dette ikke er så realistisk. Men for meg å komme til finalen, viser at jeg holder nivået. Jeg hadde ingen forventninger eller forhåpninger, for jeg hadde ikke peiling på hva som møtte meg. Derfor er dette en motivasjon!

Hva er det du kommer til å prioritere nå. Hvor vil du legge kjøttet?

Nei, det er klart alle har sine svakheter. Styrken min er i utgangspunktet at jeg ikke har noen direkte stor svakheter. Det er den generelle massen. Jeg har en smal midje og blir fortalt at jeg har fin fysikk og symmetri, så det er er å bygge på den og få litt mer X. Litt mer bredde på skuldre, mer sveip på låra og slike ting som det.

Hvor lang tid tror du at du trenger for å bygge det du trenger for å bli enda bedre?

Jeg er veldig realistisk og har levd et langt liv på dette, så jeg vet jo at ting tar tid. Bodybuilding er ikke en sprint, det er et maraton. Om to år, så skal jeg være så bra som jeg kan bli i den klassen utifra mine forutsetninger. Gi meg to år på det! Det vil jeg trenge til å bygge de siste to gode kiloene med kvalitetsmuskelmasse.

Når er din neste konkurranse?

Det er Nordisk neste helg. Så vet jeg ikke om det blir pause. Jeg har en høygravid kone hjemme, så jeg venter kanskje med å konkurrere igjen til om to år, så jeg kan prioritere familie.

Vi gratulerer Thesen med 5.plass og med en høygravid kone!

IMG_6415

Thomas Askeland

Thomas Askeland

Thomas Askeland

Arnold Schwartzenegger
Arnold Schwartzenegger
Lone Norås
Lone Norås

Thomas Askeland

IMG_6623

Lone Norås

Lone Norås

Lone Norås
Lone Norås

IMG_6652

Linda Simonsen
Linda Simonsen (nr 642)

Linda Simonsen

Linda Simonsen

Linda Simonsen

Linda Simonsen
Linda Simonsen (helt til høyre)

Forbundet har sendt klage til arrangørene. Vinneren i Egner sin klasse fikk 4. plass på styrkerundene og 1. plass i symmetri, mens Egner fikk 1. plass i styrkerundene og 2. plass i symmetri. Dette betyr at gullet tilhører Christian Egner.

Her er intervjuet vi fikk med Egner da han fikk sølv i stedet for gull!

Christian Egner fikk sølv!

Hvorfor er du ikke fornøyd med 2. plass?

Styrkerundene teller ikke så mye som jeg trodde. Jeg var milevis foran de andre i går. Han som vant må ha hatt en 3. plass i går på styrkerundene.

Hva skal du gjøre nå i Madrid?

Nå er det bare å titte litt og spise og kose seg egentlig, resten av tiden. Jeg er helt ferdig med konkurranser, så blir det mer til våren.

Aslaug Lia Pettersen, du er heller ikke helt fornøyd?

Jeg er fornøyd med innsatsen. Jeg vant styrken og poserte bra. Jeg må fokusere på det. Det er litt rart at hun som vant totalt, fikk tredjeplass på styrken. Det blir litt at styrke ikke spiller noen rolle.

Det er nesten ikke noe vits i å ha de styrkerundene da? 

Nei, jeg kunne jo like godt ha tapt på dem. Det hadde ikke spilt noen rolle.

Du får kose deg videre da!

Tusen takk!

Norske Monica Dale Claussen tok sølv i Bodyfitness i dag! Du kan lese intervju vi hadde med henne i går her!

Linda Simonsen er klar for Bikini i Madrid!

Linda Simonsen (venstre) og Elisabeth Haugsbø (høyre)
Linda Simonsen (venstre) og Elisabeth Haugsbø (høyre)

Linda stiller i den høye klassen i Bikini Fitness. Finalen er i morgen. Nå sitter hun i taxi med sin venninne Elisabeth Haugsbø, som skal stille i Bodyfitness i dag.

Var du med på både Stavanger Open og NM?

Nei, jeg var faktisk ikke med i Stavanger. Jeg tok sikte på å kvalifisere meg til Nordisk i NM, og det klarte jeg. På Nm fikk jeg 2. plass. NM, Arnold og Nordisk som er mine konkurranser denne sesongen.

Hvordan føler du at formen er?

Jeg føler formen er ganske bra. Jeg er hardere enn jeg var på NM. Jeg prøver å bli så tørr som mulig nå. Jeg hørte av de andre bikinijentene at det er det dommerne vil ha internasjonalt. Vi får bare prøve. Jeg føler meg ganske bra også mentalt sett, så jeg tror dette går bra.

Elisabeth Haugsbø

Elisabeth vant i Bodyfitness på Arnold Classic i 2010 og er nyutdannet sivilingeniør. De siste tre årene har hun fokusert på sin karriere innen utdanning. Nå er hun tilbake på scenen!

Du er klar igjen Elisabeth?

Ja, nå hadde jeg virkelig lyst igjen etter tre år med pause. Jeg fikk 4. plass på NM, noe som var helt greit. Det var en beinhard klasse. Vi får se om jeg hiver meg på til våren også. Tiden vil vise.

Føler du at formen er bedre enn på NM i dag?

Ja, den er nok bedre. Det som jeg har slitt med er at jeg har hatt pause på tre år og på den tiden har kroppen forandret seg veldig. Det opplegget jeg har kjørt mot konkurranse for å tørke inn og dra meg inn, det fungerte absolutt ikke nå. Nå har jeg hatt to skivebom der. Nå ser det derimot ut som jeg har funnet noe som hvertfall er litt bedre. Jeg skal ikke på scenen før klokka tre, så vi får se om jeg klarer å holde den formen jeg har nå til klokka tre. Vi får se!

Alexander Farrag Ladsten

Alexander Farrag Ladsten

Alexander stiller i Athletic Fitness (lave klassen). Han har enda ikke vært på scenen, og alt er litt kaotisk tidsmessig i dag (ikke uvanlig i Spania). De skal kjøre styrkemomentene i dag og finalen er i morgen.

Hvordan har det vært her til nå?

Det har vært litt stress og veldig mye køer. Så har det vært lite informasjon og det er litt dumt. Man får bare ta det som det er.

Hva synes du om dine motstandere?

Jeg har faktisk ikke peiling. Jeg har ikke sett noen av dem. Jeg ser nok det først når jeg kommer på scenen.

Hva av konkurranser har du vært med på i år?

Stavanger Open og NM. Jeg fikk 4. plass i Stavanger og 2. plass i NM.

Aslaug Lia Pettersen stiller også i Athletic og har ventet mye.

Aslaug Lia Pettersen og Alexander Farrag Ladsten
Aslaug Lia Pettersen og Alexander Farrag Ladsten stiller i Athletic Fitness

Hvordan har dagen vært i dag Aslaug?

Det har vært mye venting, men det var jeg forberedt på. Det pleier å være sånn, så jeg regnet med det. Nå må jeg bare kjøpe meg mer salat. Det blir noen ekstra måltider, men det gjør ikke noe det. Man blir litt slapp da, så jeg hiver på litt ekstra med kaffe.

Hvor mange er det som stiller i din klasse?

Det er bare meg og Emilie Møller Olsen. Så er det en fra Tyrkia. Vi er bare tre stykker.

Da blir det pokal uansett da!

Det blir hvertfall en 3. plass i verste fall.

Da kan vi jo gratulere deg allerede med pokal, så får vi håpe det blir gull på Norge i hvertfall!

Jeg koser meg og har det kjempegøy her nede, så får vi se hvordan det går.

Lykke til!

Tommi Thorvildsen sto backstage før Daniel Stisen skulle på scenen. Han er Daniel sin coach og har smurt og gjort formen hans klar med oppkarbing og alt som hører med.

Tommi Thorvildsen

Hvordan går det med Daniel bak her?

Nå går det veldig veldig bra. Det eneste det var at vi skulle vært ute i stad, men så plutselig tok de en pause nå. Alle stod linet opp bak, pumpet og klaare for å gå på scenen. Da ble det plutselig bestemt at det skulle være pause på 20-30 minutter. Det gjør ikke noe det da. Han bare slapper av , så pumper vi litt til, så er han klar han. Han er fyldig og bra.

Nå står dere bak her med alle de andre utøverne. Hvordan synes du de andre ser ut i forhold?

Jeg synes Daniel ser bra ut i forhold, både på masse og han er tør. De andre er harde de også, så han skal nok fighte litt. Det blir spennende å se når feltet kommer ut. Vi håper på at han går til finalen og videre.

Det er tre klasser i Classic. Hvilken er Daniel sin?

Han går i -175cm.

Lykke til!

Daniel Stisen

Daniel Stisen

Det gikk desverre ikke Daniel sin vei. Det ble ingen finale, men som Tommi sa; feltet var beinhardt!

Vakre Jorun Steine (Bodyfitness) fikk heller ingen finaleplass, men smilte som alltid.

Hvordan gikk det i dag?

Det gikk til helvete. (Jorun ler).

Hvorfor det? Var det tøff konkurranse?

Nei, jeg tror ikke jeg var i den formen jeg skulle ha vært i. Jeg skal til Mongolia og stille i VM der, så det er det som egentlig er målet mitt.

Var Arnold litt for å varme opp til VM?

Ja, men Arnold er nok mye større enn VM i Mongolia.

Hvilken plass fikk du i dag?

Det er et sted mellom 6. plass og 10. plass. Jeg har ikke peiling. Jeg kom hvertfall ikke til finalen.

Jorun Steine

Andre bilder fra Madrid:

IMG_6377

IMG_6375

IMG_6360

IMG_6200

IMG_6194

IMG_6193

 

Leave a Comment