Posted on: 10. mars 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Ann-Cathrine-Westby

Anne-Cathrine debuterer i Bikini Fitness denne våren. Her kan du lese om henne og hvorfor hun valgte å stille i Oslo Grand Prix!

Tekst/foto: Marika Lejon

Ann-Cathrine-Westby

Se video i bunn!

Alder: 23 år

Kommer fra: Nedre Eiker, Mjøndalen

Sivilstatus: Kjæreste

Meritter: Debutant

Hvorfor bestemte du deg for å delta i Bikini Fitness?

Jeg bestemte meg for å delta i bikini fitness fordi jeg ønsket å oppnå de resultater du må ha for å delta. Jeg ville stå på den scenen og jeg ville vise at jeg klarte det. Helt ærlig, hadde jeg aldri trodd med meg selv at jeg kom til å gidde det, trene så strukturert og målrettet og holde meg striks i kosten. Jeg visste faktisk ikke hva som skulle til, men interessen falt så sterkt inn for det, at det nå har blitt en stor lidenskap.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har alltid trent. Helt fra jeg var liten har jeg vært en aktiv jente og vært glad i trening, men det er ikke før de senere åra at jeg har trent for å opnå resultater. Fra å være litt for brutal på håndballbanen i 7 år gikk jeg over til kickboxing. Så begynte jeg på gymmet første året på videregående, da det var deilig å trene når det passa meg best. Jeg har alltid trent alene og vært helt i min egen verden når jeg er på trening. Styrketrening har alltid vært tingen. Det var sommern 2012 jeg begynte med kosten. Jeg hadde lagt på meg en del det siste året og depresjonene strømmet på. Noe måtte skje og kostholdet manglet. Nå er jeg utrolig lykkelig med meg selv og kan ikke tenke meg et liv uten fitness.

Ann-Cathrine-Westby

Hvem har hjulpet deg med diett og trening?

Det er Line Marion Nielsen Kjøniksen som har hjulpet meg hele veien siden jeg kom inn i Gympartner Fitness Team. Hun er en utrolig dyktig coach og jeg føler meg trygg i hendes hender.

Treningsprogrammet har jeg fått av Line Marion, men det er alltid egen innsats som teller, så jeg har jobbet hardt som f*** for å komme dit jeg er i dag på så kort tid.

Hvilke forventninger har du?

Jeg har alltid stilt høye forventninger til meg selv, så det blir vel ikke med unntak denne gangen. Tviler sterkt på at ting vil bli vanskeligere enn de har vært til nå. Tiden igjen til konkurranse er knapp og spenningen har allerede begynt å snike seg på. Såklart er jeg beredt på å møte mange andre gode konkurrenter, men det tar ikke knekken på vinnertrua for det! Det jeg i så fall er alt for redd for, er hvis det skal skje noe som gjør at jeg ikke kan gi 100% av meg selv eller som hindrer meg i å stille. Men jeg tror på at det går bra, så da går det bra.

Hva jobber du med og hvordan fungerer diett med jobb?

Jeg studerer eiendomsmegling på BI i Nydalen, så det går veldig fint. Litt værre med deltidsjobben jeg har på Shell. Der selger jeg bakevarer. Jeg må jo si jeg blir frista av Donutene som ligger i disken og blomstrer, men jeg tenker også på hvor feit jeg hadde blitt om jeg ikke hadde et kosthold å forholde meg til. Da går som regel fristelsene over.

Hvordan spiser du og hvordan ser treningsprogrammet ditt ut?

Det går bare i ren mat, altså mat som lages fra bunnen av. Kjøtt, ris og grønnsaker. Jeg tar tilskudd av protein og omega 3, thats it. Jeg spiser ganske ofte, ca hver 3. time. Det var vanskelig i starten å leve med hue i matboksen, men det har nå blitt en livsstil. Treningsprogrammet er ikke noe hardere styrke enn hva jeg har trent tidligere. Jeg har hatt god muskeloppbygging fra før jeg begynte. Å gå ned i fettprosent har liksom vært mer i fokus. Jeg opprettholder nå muskulaturen med 4 styrkeøkter i uka, også har jeg 4 timer morgencardio i uka. Jeg er kjempefornøyd med treningsopplegget mitt, både det og dietten har gitt rask fremgang og hittil gode resultater.

Hvem vil du takke?

Jeg vil så klart takke Line Marion for at hun har tatt meg med i teamet sitt og for hjelpen jeg har fått av henne til å komme dit jeg er idag. Men jeg vil også takke personalet på Elixia for at de får en til å føle seg så hjemme på gymmet og at jeg blir tatt i mot med gode hender. Også vil takke kjæresten min utrolig mye for at han har fått selvtillitten min på topp igjen og fòra meg med positivitet og pågangsmot. Hans støtte gjennom prosessen er kanskje den som har betydd aller mest for meg. Han har holdt ut med meg på vanskelige dager og fått meg til å reise meg igjen når alle andre dro meg ned. Han har fått meg til å ha trua på meg, selv når ingen andre hadde det. Jeg er evig takknemmelig!

Nå er jeg endelig på så god vei og nå er det ingenting som kan trykke meg ned i søla igjen!

Vi takker Anne-Cathrine for et hyggelig intervju og ønsker henne LYKKE TIL!

 

Leave a Comment