Posted on: 28. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 1
Andreas Santorinios- BODYMAG.no

Ung, sterk og skikkelig morsom! Halvt greske Andreas Santorinios (22) er en gledesspreder som får folk til å både smile og le. Han lager show på scenen og six-packen hans er noe av det råeste vi har sett. Visste du at han ikke har rørt en six-pack siden han var tenåring?

Av: Julie E. Tennes

Andreas Santorinios- BODYMAG.no

Klubb: Team 24Fitness

Gym: 24fitness

Meritter:

  • NM Junior 2011 – 5. plass
  • LoadedCup 2013 Junior 2. plass
  • LoadedCup 2013 Classic Bodybuilding -180 cm 4. plass
  • Fredrikstad Open 2013 Classic Bodybuilding -180 cm 3. plass

Vekt-Off : 97 kg

Vekt on: 76.2 kg (på siste stevne)

Høyde: 173cm

Arbeid: Butikksjef REMA 1000

Blogg: http://andreassanto.wordpress.com/

Sivilstatus: Styrer på…

image_1367062129299346(Foto: John Andresen)

Vi hørte at coachen din Tommi, satt opp en ordentlig hard diett til deg før vårens konkurranser. Stemmer det?

Ja det stemmer! Jeg begynte litt gradvis å kutte ned før november måned, så dietten ble noe lang kan man si. De siste tre månedene var jeg veldig lav på maten. Jeg hadde ingen ekstra måltid. De fleste pleier jo bare å være på diett i tre måneders tid, men jeg var visst litt for tjukk. Dette har vært den tyngste dietten min til nå på grunn av lite mat og masse jobb. Jeg jobber i gjensomsnitt 50-60 timer i uken og skal samtidig trene, gjøre cardio og være en god leder på jobb.

Hvordan synes du det gikk?

Når jeg ser tilbake nå er jeg veldig veldig fornøyd med meg selv. Jeg hadde håpet på en 1. plass, men nå har jeg fått andre-, tredje-, fjerde- og femteplass. Det gjør meg bare mer sulten på 1. plassen.

Hvordan trente du under dietten og hvor mye cardio gikk du?

Jeg trente grisehardt sju ganger i uken, med fullt fokus på å treffe musklene og slite dem opp totalt. Når det man ellers gjør hele året funker så bra, er det greit å fortsette med det. Jeg sier ikke at man ikke skal være forsiktig og lytte til kroppen. Det er noe av det viktigste man gjør under en diett, for å holde seg blid og skadefri. Jeg gjorde en time cardio seks ganger i uken.

Vi har hørt at du ikke stiller igjen, før du går opp en vekt-klasse til?

Ja, det stemmer. Jeg vil helst stille i minus 90 kg. På grunn av høyden min er det en veldig grei vektklasse. Jeg har en del å fylle på kroppen. Før jeg stilte i classic, måtte jeg ned 22 kg og det vil jeg helst slippe neste gang. Jeg satser på minus 90 kg neste gang ja, men ingen vet når det blir. Kanskje til neste år, eller om to år.>>>

IMG_5660

Hvordan står det til nå etter konkurranse?

Supert! Jeg begynner og få livet på plass og ser fram til en etterlengtet ferie i sommer. Nå er det bare fokus på jobb, trene og bygge bra.

Kan du beskrive en vanlig dag i ditt liv?

Dette er en relativ normal dag:

Jeg går på jobb klokken 06.00 om morgenen og  jobber  til ca 16.00. Deretter er det trening, så hjem og lage mat, slappe av og sove. Slik går dagene relativt greit. Alle sier at kroppsbyggere er vanemennesker og trust me; jeg jobber i butikk og jeg ser hva folk gjør og kjøper hver dag. De spiser “same shit every day”.

Hvordan spiser du nå off-season?

Jeg spiser ren mat! Ris, kyilling, biff, riskaker og havregrøt, men er ikke redd for å spise alt det andre jeg også vil ha. Jeg elsker kroppsbygging, men jeg har ingen mål om å bli proff så jeg spiser det jeg vil når jeg vil, men når jeg er “tuned-in” er det jævlig strengt.

Hvordan er det å være 22 år og så fokusert på trening og kosthold? Det krever jo at man setter klare grenser ovenfor alkohol og fest som vanligvis er det 22-åringer driver på med.

Kjekt at dere spør!  Kan kort oppsummere det. Jeg har ikke vært på byen og drukket siden jeg var 18-19 år. Det er ikke noe interessant for meg. Alkohol er godt, men ikke så godt!>>>

image_1367062129299363

Må du ofre mye fordi du holder på med bygging?

Ja, jeg har ofret en hel del. Jeg har kuttet en hel del mennesker fra livet mitt. Det er ikke kjekt å se alle på sin egen alder reke rundt på byen, mens du bruker kvelden din på trening og matlaging. Jeg er heller ikke ute for å sjekke opp jenter, men jeg har selv valgt det og trives godt med det livet jeg har.

Kan du beskrive miljøet på gymmet du trener på?

Verdens beste! Mange gode mennesker og mange forskjellige sterke personligheter. Jeg trener på 24fitness og vi er en god mix, som støtter og spøker med hverandre. Jeg kan snakke med folk om alt og ingenting der. Hvis man har en dårlig dag, ser folk det raskt og spør hvordan du har det. My home away from home.>>>

IMG_9493
Andreas står nummer tre fra venstre (Fredrikstad Open 2013)

Du er oppført på blogglisten vår. Hvilke tilbakemeldinger får du på blogginga?

Ja, det kjempe kjekt av dere å ha meg på den lista! Noen sier at det er kult og syntes det er gøy å følge meg, ikke minst folk fra Bergen. Noen syntes det er sært og litt rart. I begynnelsen syntes jeg det var litt rart selv, men nå er det bare gøy.

Hvem er dine viktigste støttespillere i denne sporten?

Det er familien min, 24fitness og venner såklart. Jeg må også ta med den lille hunden min “Orlando”, som tar livet av meg. Kinaputt!

Hva er det som driver deg til å fortsette?

At jeg vet at jeg kan bli så mye bedre og forsette å utvikle meg. Build the perfect me!>>>

IMG_9372

Hvem er dine forbilder innen bygging?

Jeg hadde noen før, men ikke nå lengre. Jeg synes det er rart å kalle noen forbilder, når jeg ikke har noe personlig bånd til dem. Den eneste må bli coach Tommi Thorvildsen som står på dag inn og dag ut for teamet og atletene sine! Takk for at du er den du er!

Hvor mye tid krever mat og trening hver uke?

Det krever en hel del tid. Det blir bare rutine, rutine, rutine til slutt. Man slutter å tenke på hvor lang tid og hva det krever etter en stund.

Hvordan er det sosiale livet utenfor gymmet? Er det sånn at man henger mest med de man trener med, eller er det helt andre mennesker man møter?

Altså nå jobber jeg jo 10 til 12 timer om dagen, så jeg vil si at jeg er jævlig sosial med andre mennesker. Det blir som oftes slik, at man henger med folk som trener.

Hva er din store drøm innen kroppsbygging?

Å stille i VM eller EM.

Hva vil du råde andre unge menn til, om de vil stille i bygging?

Husk at det er hardt på toppen!! Søk skikkelig oppfølging. Jeg selv kan tilby det gjennom bloggen og privat. Dette er en livsstil og ikke noe man gjør 40% om dagen.

Think big and grow big.

image_1367062129299337

 

1 people reacted on this

Leave a Comment