Posted on: 14. september 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0

Noen ganger kan man bli ganske så lei av å gå på tredemølle, sykle på spinningsykkel eller steppe til svetten renner. Motivasjonen daler når man begynner å gå lei. Det finnes heldigvis mange alternativer for å sprite opp gleden av kardioøktene!

Tekst/foto: www.bodymag.no

MUSIKK

Hvis du ikke hører på musikk mens du trener, så vil det hjelpe stort å ta med spillelisten på treningen. Det er som regel ikke nok med musikken de spiller på treningssenteret. Ofte er ikke musikken høy nok til å få “kick”, og du presterer ikke like godt om sangene ikke er av din smak. Du burde ha med deg din egen musikk og gjerne lage en spilleliste med høy-tempo sanger av det du liker best og som gir deg energi. Hvis du for eksempel er glad i black metal så er sjansene for å høre slik type musikk minimal på treningssenteret. Ta det med deg! Velg sanger som du vet kommer til å rive i deg, så pulsen eksploderer.

VARIASJON

For dem som allerede hører på musikk mens de kjører kardio, så er det lurt å finne alternative økter. En god ide er å prøve noe nytt. har du vendt deg til å steppe på steppemaskin, så prøv heller elipsemaskin. Går du som regel på tredemølle, så prøv romaskin eller sykkel. Å bytte på midlene hjelper mye. Du utfordrer deg selv, fordi alle disse forskjellige instrumentene har forskjellig effekt på kroppen. Sykkel krever for eksempel mer på bein og romaskinen krever mer av overkroppen. Jo mer variert du kjører, desto bedre utvikler du de forskjellige musklene og musklenes utholdenhet.

DANSING

Dansing er noe folk ofte glemmer. Har du et stort speil hjemme? Ta på deg noe kult hjemme. En kul shorts, noen lette sko og en fargerik t-skjorte. Sett på tempo-musikk på stereoanlegget på full guffe og lag et eget danseshow for deg selv. Hvis du har pulsklokke, så vil du se at pulsen er like høy som den pleier å være på treningssenteret! Å kjøre dans som kardio er effektivt, morsomt og mindre ensformet. Når du så drar på byen noen kilogram lettere, så vil du ikke bare få komplimenter for hvor bra du ser ut, men også for dine nye danseprestasjoner. Hvis du danser daglig vil du bli mer trygg på rytme, balanse og du vil bli bedre kjent med dine kroppslige bevegelsesevner.

ZUMBA

Zumba er en type dansetrening, som sies å være en av de mest populære treningskonseptene i verden. Trinnene er lettlærte og treningen er effektiv. Zumba er inspirert av latinsk dans og musikk, og består av risting, slipping, dissing og rotering. Bevegelsene øker intensitet, går fortere og fortere og blir villere og villere. Du kan bli ordentlig sliten av Zumba og trinnene er enkle. Hvis man synes noe er for vanskelig, er det bare å holde seg til basistrinnene man kjenner igjen fra aerobics. For de mer avanserte, blir basistrinnene krydret med litt ekstra sving og bevegelse.

TV-SPILL

Nintendo, Playstation og andre spillkonsoller har bredt utvalg av produkter der du kan bokse, danse, gå på ski, bowle og så videre. Hvis du bokser på Nintendo og lever deg godt inn i boksekampen, så blir du fort varm. Man kan bli så engasjert i spill, at man glemmer at man faktisk brenner fett. Det er en enkel måte å lure kroppen til å holde på lengre enn det du hadde planlagt. >>>

IMG_6899 (1)

Det er mye som brenner fett. Det handler bare om bevegelser med litt intensitet. Med litt kreativitet kan du gjøre fettforbrenningen til fart, spenning og glede. Det er ikke bare tredemøllen som brenner fett. Alt som gjør kroppen varm vil gjøre susen.

Leave a Comment