Posted on: 12. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Ulf Lodde

Ulf Lodde er 68 år gammel og fikk bronse i Bodybuilding Veteran på Fredrikstad Open forrige helg. Han viser oss andre at det aldri er for sent å begynne å øke livskvaliteten. Det er nettopp treningen som gir oss den energien vi har til overs. Lodde håper han kan være en inspirasjon til andre på hans alder!

Av: Marika Lejon

Etter vi har fylt 50 år taper vi muskelmasse. Muskelmassen trenger vi også når vi blir eldre. Ved å beholde styrken blir det lettere å klare seg selv. Styrketrening hjelper mot å bli dårlig til bens, svak i armene og motvirker også ryggsmerter som ofte kommer med alderen. Når kroppen fungerer er det også mye lettere å være sosial og komme seg ut på turer i skogen og fjellet. Styrketrening er også bra for skjellettet og risikoen for benbrudd og benskjørhet blir lavere om man løfter litt vekter. Eldre som er overvektige bør trene også for å minske kroppsfett og har man diabetes type 2 vil treningen redusere behovet for insulin. >>>

Ulf Lodde

Ulf Lodde har trent i ca 12-13 år. Det vil si at han begynte med kroppsbygging da han allerede var rundt 55 år gammel. Bodymag snakket med han før han gikk på scenen under Fredrikstad Open. Han fortalte oss at han trener med vekter fem ganger i uken og at det aldri er for sent å begynne å trene. Han elsker å trene og synes det er gøy å konkurrere. For han har dette blitt en livsstil. Han liker å løpe, gå på ski og går ofte på toppturer. Han liker også å dra på turer i Hardangervidda og i Finnmark med pulk, hvor han overnatter i telt. Han vil gjerne være en inspirasjon for andre og sier at det bare er å begynne å trene og at det aldri er for sent å begynne.

Like etter at vi snakket med Ulf fikk han pokal og ble nummer 3 i Bodybuilding Veteran.

Man kan spare mange år, mye krefter og få mer livsglede av å løfte vekter. De trenger ikke være så tungt heller. Ulf er et godt eksempel for oss alle, for vi har vel lyst til å bli så gammel som mulig og samtidig ha bra livsskvalitet?

Ulf Lodde

 

Leave a Comment